Fotografia de: Tres estudiants del CETT reben una beca BBVA per formar-se a El Celler de Can Roca | CETT
Universitat de Barcelona

Tres estudiants del CETT reben una beca BBVA per formar-se a El Celler de Can Roca

05.06.2018
 
Tres estudiants del CETT reben una beca BBVA per formar-se a El Celler de Can Roca

  • El Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Barcelona CETT-UB, escollit com a centre de selecció d’estudiants en la parada que realitzen els germans Roca a Barcelona durant la seva gira per Espanya.
  • Entre 16 candidats, 3 han resultat guanyadors: Andrea Caiazzo i Josep Queralt pel servei de cuina, i Júlia Cordovilla, pel servei de sala.
  • Amb l’objectiu d’impulsar el talent dels joves, aquesta beca els permetrà gaudir d’una estada de quatre mesos a la Masia i aprendre dels millors xefs del món.

Aquest matí hem descobert el nom dels tres alumnes que durant quatre mesos gaudiran d’una beca que els permetrà treballar de la mà dels germans Roca, gràcies a l’aliança que va començar al 2014 entre el BBVA i El Celler de Can Roca.
Andrea Caiazzo i Josep Queralt pel servei de cuina, i Júlia Cordovilla, pel servei de sala, han resultat ser els guanyadors d’una beca molt preuada que els portarà a aprendre i treballar de la mà dels reconeguts xefs i germans Joan, Josep i Jordi Roca.

Aquest projecte comú neix gràcies a uns valors compartits. Innovació, creativitat i esperit de superació són els eixos d’aquest projecte que es veu reflectit en diferents punts d’actuació: Social, atorgant beques que ajuden a joves promeses de la cuina en la seva formació treballant al propi Celler de Can Roca; Gastronòmic, a través de l’elaboració d’un menú homenatge resultat de la història i els productes locals de cada regió que visiten; i Formatiu; desenvolupant accions formatives destinades a empresaris de les mateixes comunitats autònomes.

Christian Terribas, Director Territorial de BBVA a Barcelona, ha volgut donar les gràcies a tots els participants traslladant-los unes encoratjadores paraules: “nosaltres creiem en vosaltres perquè sou el futur i, per això, pensem que aquesta oportunitat crearà un punt d’inflexió en les vostres carreres professionals”. Tanmateix, ha donat les gràcies al Campus CETT-UB, escollit com a centre de selecció dels estudiants en la seva parada a Barcelona per ser un centre d’estudis de referència i excel·lència.

“Aquest viatge culinari ens permet aportar el nostre granet de sorra en la formació de centenars d’estudiants d’hostaleria que, com nosaltres, la cuina és la seva manera d’expressar-se i de ser”, afirmava Joan Roca, qui juntament amb en Josep i en Jordi, han volgut transmetre un missatge comú i inspirador per tots aquells estudiants recordant-los que “no caure mai en l’inconformisme et permet créixer i aprendre de manera constant”.
Per la seva banda, Nan Ferreres, Directora de l’Escola Tècnica Professional i els Estudis Universitaris de Gastronomia del CETT, ha destacat “el gran honor que representa pel CETT ser partícips d’aquest projecte i del què no hi ha dubte quedarà molt ben representat a través de la tenacitat, inquietud i creativitat dels alumnes”.


La gira arriba a Barcelona

Després de visitar durant dos anys les ciutats de La Corunya, Bilbao, Sevilla, València o Madrid, ara ha estat el torn de Barcelona. En cada una d’aquestes parades, els germans Roca elaboren un menú pensat per retre homenatge als productes de la zona, utilitzant doncs proveïdors locals i re-interpretant la tradició culinària. En el cas de Barcelona, aquest menú és tot un reconeixement al mar i muntanya d’arreu de Catalunya.

Al llarg d’aquests anys de gira, joves estudiants de cuina de tres continents han complert un dels seus somnis: gaudir d’una estada de quatre mesos a la Masia, i aprendre dels millors del món. Per als mateixos germans Roca, les Beques BBVA impulsen el talent local i reconeixen joves amb un futur prometedor. En el cas d’aquesta nova parada de la gira, tres estudiants del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Barcelona CETT-UB, han aconseguit, després de demostrar tot el seu talent i potencial durant l’elaboració i servei d’aquest menú en un sopar ahir a la nit, fer-se amb una Beca BBVA.

Després de gairebé 50 anys, el CETT és un referent internacional d’excel·lència acadèmica i de serveis en turisme, hoteleria i gastronomia compromès amb el desenvolupament responsable del sector i la societat, aportant formació, investigació, innovació i coneixement expert, i apostant decididament pel creixement personal i professional dels que en formen part. Aquesta prestigiosa institució, adscrita a la Universitat de Barcelona, ofereix tots els diferents nivells de formació -formació professional, universitària de grau i postgrau, contínua per a professionals en actiu i a mida per a les empreses-. 


Podeu visualitzar la galeria de fotografies a través del següent enllaç i el vídeo aquí.