Fotografia de: La connexió entre persones, un valor afegit | CETT
Universitat de Barcelona

La connexió entre persones, un valor afegit

08.04.2021
 

Descobrir nous indrets, cultures i persones és enriquidor a nivell personal i també durant l’etapa de formació, especialment en el sector del turisme, l’hoteleria i la gastronomia. La internacionalització és un component clau en aquestes disciplines i és un dels valors del CETT-UB, que compta amb programes de mobilitat internacional en 28 països del continent europeu, americà, asiàtic i oceànic. per al seu alumnat. 

L’estudiant viu al CETT la seva etapa de formació en una comunitat que comparteix valors i interessos i, a més, té l’oportunitat de viatjar i viure noves experiències en altres cultures i estar en contacte amb altres persones. 

Amb aquesta vocació, el CETT va més enllà i ofereix, entre d’altres, el Buddy Program, un programa per a l’alumnat del Grau de Turisme i el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques pensat per ajudar en el procés d’acollida de l’alumnat internacional que ve a estudiar al centre. A més, es tracta d’una iniciativa que permet que els alumnes puguin tenir una experiència internacional des de Barcelona. 

Per tal que facilitar la seva estada, l’alumnat que forma part d’aquest programa es converteix en la persona referent del seu International buddy, i també podrà gaudir de totes les activitats que es duen a terme com excursions, tallers i trobades per conèixer la ciutat i el seu entorn.

Zara Cifuentes, participant al Buddy Program, destaca que s’emporta una gran experiència i molts aprenentatges, i afegeix que “m’ha ajudat a tenir una ment més oberta i créixer com a persona”. Marina Chueca, que també ha format part del programa per guiar a estudiants internacionals del CETT, assenyala que “ha estat una experiència molt enriquidora, he ajudat a organitzar quedades, i he pogut conèixer noves cultures i fer amics”.

D’altra banda, Zoe Dodson, provinent d’Estats Units i que ha arribat recentment a Barcelona per estudiar al CETT, explica que “sortir de la meva zona de confort, especialment en una situació com aquesta, serà una experiència transformadora”.

Michelle Rionda, estudiant internacional al CETT, assenyala que aquesta experiència internacional li aporta molt a nivell personal i professional. “Aprens a treballar de forma diferent, surts de la rutina a la qual estàs acostumat i aprens a adaptar-te a noves circumstàncies”.  

El Buddy Program és una gran oportunitat tant per als estudiants que estan valorant estudiar a l’estranger, que veuran com és l’experiència dels seus companys, com dels que ja ho han fet, que amb el coneixement que tenen del procés poden ser un suport molt valuós per als nous estudiants que arriben a Barcelona. 

A través d’aquesta iniciativa, el CETT facilita la connexió entre el seu alumnat, que ampliarà la seva xarxa de contactes internacionals, i, alhora, l’oportunitat per desenvolupar habilitats clau per al seu futur. A més, els alumnes del CETT tenen al seu abast diferents opcions de mobilitat acadèmica i de pràctiques, a través dels 50 acords de col·laboració que el CETT manté amb altres centres d’arreu del món.

Categories
CETT estudiants internacionals estudiar a Barcelona