Fotografia de: Júlia Caparrós (Ciències Culinàries i Gastronòmiques): “Si tens passió i vocació, aquest grau és una molt bona opció” | CETT
Universitat de Barcelona

Júlia Caparrós (Ciències Culinàries i Gastronòmiques): “Si tens passió i vocació, aquest grau és una molt bona opció”

20.09.2021
 
cett universitat

Júlia Caparrós Crespo té 21 anys i va néixer a Igualada, capital de l’Anoia. Al CETT- UB, hi està estudiant el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques en la menció d’alta cuina, del qual està cursant 4t, el darrer curs d’aquesta carrera. Alguns dels seus hobbies i interessos són la cuina, la muntanya, el motociclisme i les masses fermentades, especialment el pa.


Per què et vas decidir a estudiar al CETT-UB aquest grau?

Els meus pares es dediquen a l’hosteleria i des de sempre he tingut clar que m’agradaria dedicar-me al món de la cuina i tot el que això implica. Volia que els estudis fossin la meva base acadèmica i pràctica, i vaig decidir estudiar al CETT aquest grau, perquè era l'únic centre de Catalunya que oferia uns estudis universitaris relacionats amb la cuina i la gastronomia. El pla d’estudis s’adaptava molt bé a les característiques que buscava, ja que va més enllà de la cuina com a tal.

Què destacaries del professorat del grau?

M’agradaria destacar el tracte proper entre professorat i alumnes. Ressaltaria també l’entusiasme i la il·lusió en cada classe tant pràctica com teòrica. Són professors i professores especialitzades en el seu camp i , per tant, aporten seguretat als i les alumnes per desenvolupar qualsevol projecte.

I de les pràctiques?

Vull destacar-ne que es tracta de grups reduïts, la qual cosa permet un seguiment molt particular per a cada alumne i alumna. Cada assignatura pràctica està lligada a una de teòrica, seguint així el fil de l’assignatura amb una bona preparació prèvia abans de cada sessió pràctica. Finalment, subratllaria també l’aplicació de matèria teòrica d’altres assignatures aplicada a la pràctica, com, per exemple, escandalls i fitxes tècniques.

Què li diries a una persona que contempla estudiar el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques però encara no ha fet el pas?

Li diria que es tracta d’una professió en la qual la passió i la vocació són indispensables. Si reuneix aquestes característiques, aquest grau és una molt bona opció.

Com t’imagines laboralment d’aquí a cinc anys?

M’imagino amb un projecte culinari on el producte, la proximitat i la sostenibilitat siguin els pilars fonamentals de la meva cuina. Tinc clar com vull que sigui el projecte, però ja sabem com és això del futur...

Introducción_GCCG

Fotografia de: Júlia Caparrós (Ciències Culinàries i Gastronòmiques): “Si tens passió i vocació, aquest grau és una molt bona opció” | CETT

Espai Eidos

Fotografia de: Júlia Caparrós (Ciències Culinàries i Gastronòmiques): “Si tens passió i vocació, aquest grau és una molt bona opció” | CETT

Passadís aula cuina dolça

Fotografia de: Júlia Caparrós (Ciències Culinàries i Gastronòmiques): “Si tens passió i vocació, aquest grau és una molt bona opció” | CETT

Recepció

Fotografia de: Júlia Caparrós (Ciències Culinàries i Gastronòmiques): “Si tens passió i vocació, aquest grau és una molt bona opció” | CETT

Aula cuina

Fotografia de: Júlia Caparrós (Ciències Culinàries i Gastronòmiques): “Si tens passió i vocació, aquest grau és una molt bona opció” | CETT

Aula

Fotografia de: Júlia Caparrós (Ciències Culinàries i Gastronòmiques): “Si tens passió i vocació, aquest grau és una molt bona opció” | CETT

Aula del sentits

Fotografia de: Júlia Caparrós (Ciències Culinàries i Gastronòmiques): “Si tens passió i vocació, aquest grau és una molt bona opció” | CETT

Fòrum Gatronòmic

Categories
grau en ciències culinàries i gastronòmiques alumnes cett