Mireia Mestres, Alumni del mes de novembre

01.11.2020
 
Mireia Mestres, Alumni del mes de novembre

• Ens agradaria que ens expliquessis com i perquè vas decidir realitzar els teus estudis al CETT.

 

Vaig conèixer el CETT a través de dues ex-alumnes que jo ja coneixia i que me n’havien parlat molt bé. En destacaven el professorat, les bones oportunitats de pràctiques i les sortides laborals que trobaven un cop finalitzats els estudis en Turisme.

La meva mare és professora d’idiomes i va ser durant molts anys directora d’escola. Això va fer que des de ben petita tingués molt interès en aprendre idiomes i en l’organització. Per tant, ben aviat vaig tenir clar per on començar un cop finalitzat el batxillerat.

Em vaig decidir en aquell moment per la Diplomatura en Turisme que va passar a ser Grau en Turisme. Vaig cursar la promoció de 2008-2012. Idiomes, viatges, cultures i persones. Vaig trobar que en aquests estudis es reunien bona part de les meves inquietuds.

Després de treballar durant uns anys i viure dues experiències a l’estranger vaig optar per l’opció que ja feia anys que tenia clar que m’agradava més, l’organització d’esdeveniments. Em vaig matricular l’any 2014 al Màster Direcció d’Empreses Turístiques en l’especialitat de Direcció d’Esdeveniments.

 

 

• Com ha sigut la teva "Experiència CETT"?

 

Sempre l’he valorat com a una experiència molt positiva. Em vaig sentir molt acompanyada en tot moment.

Recordo els moments de triar pràctiques durant el Grau en Turisme. Al departament de Career Services, ens assessoraven i ens ajudaven tant en l’àmbit laboral com de pràctiques a accedir a grans empreses del sector. Personalment, aquest suport em va ajudar molt en un moment on de vegades encara no tens del tot clar en què et vols especialitzar o bé dubtes entre varies opcions.

Al tercer curs vaig tenir l’oportunitat de participar al Programa d’Erasmus del CETT i vaig marxar a Holanda, a la NHTV Breda University of Applied Sciences a cursar-hi un semestre. Va ser una experiència que recordaré sempre. Si puc cada any m’hi encara m’hi escapo un cap de setmana llarg amb els meus companys del CETT amb els que hi vaig estar.

Pel que fa al Màster en Direcció d’Esdeveniments, l’experiència va superar les meves expectatives. Els professors que impartien classes durant la meva promoció van mostrar en tot moment una professionalitat i dedicació extraordinàries. Actualment, amb alguns d’ells ens hem trobat en entorn laboral i sempre parlem amb bon record de les classes al CETT. Recordo que en el seu moment, vaig comentar a la Directora del Màster que jo hagués allargat un any més les classes, ja que trobava que, tant els continguts com l’enfocament pràctic de les sessions, eren molt interessants i alhora ens feien gaudir. En això estic segura que coincideixo amb els meus companys.

Al CETT vaig tenir companys de classe que encara mantinc i ara són grans amics. També en destacaria el professorat, concretament la Mireia Ros i l’Enric López que amb l’entusiasme i la passió que transmetien a  les seves classes ens motivaven cada dia.

Donaria importància també al seguiment del projecte final de Màster. En el meu cas, em vaig sentir molt recolzada per la meva tutora i professora Maite Audet. Considero que el Projecte ja és el tancament i posada en comú de tot l’aprés durant l’any, per tant, el fet de tenir un bon suport per part de la meva tutora, va ser essencial.

Actualment, i després d’uns anys treballant, sempre em fa molta il·lusió quan coincideixo amb CETT Alumni que treballen a altres empreses del sector, o fins i tot que treballen a empreses  d’altres països.

 

 

• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

 

Gràcies a l’oferta de pràctiques, vaig anar coneixent el sector des de diferents àmbits, concretament el de l’hoteleria i les agències d’organització d’esdeveniments.  Per a mi, va ser molt interessant l’Oferta de Pràctiques del CETT que em va permetre accedir a empreses que donaven molt bon suport als estudiants i també a veure més clarament cap a on volia enfocar el meu perfil professional.  

Un cop finalitzats els meus estudis de Grau vaig treballar a hotels, agència intermediària de viatges, venue/espai  i agència d’organització d’esdeveniments.

Quan vaig  finalitzar els estudis de Grau, vaig marxar a Brussel·les (Bèlgica) a treballar a un hotel quatre estrelles al departament de recepció, en el que també m’encarregava d’organitzar un esdeveniment setmanal obert a professionals del sector turístic de la ciutat.

En tornar a Barcelona després d’aquesta experiència, va ser quan em vaig decidir a cursar el Màster en Direcció d’Esdeveniments que combinava amb la feina a l’agència on-line eDreams, com a agent de viatges al departament de vols. Un mes després d’acabar el Máster, vaig començar a treballar al Departament Comercial i d’Esdeveniments de La Pedrera-Casa Milà de Barcelona. Fins al moment tota l’experiència d’esdeveniments l’havia tingut a nivell de pràctiques i treballant a Fires i Congressos, així que començar en l’àmbit laboral a un espai emblemàtic com aquest va ser una experiència inoblidable, on vaig conèixer en profunditat tots els elements que formen part d’un esdeveniment. 

Actualment treballo a MTGlobal. És una agència d’organització de Congressos i esdeveniments. L’empresa té tres branques de negoci, el departament de Receptiu (DMC), el de Business Travel i el d’esdeveniments. Després de pràcticament quatre anys treballant-hi he pogut conèixer el funcionament dels tres departaments i això m’ha donat una visió molt amplia del sector i l’oportunitat de conèixer tot tipus d’esdeveniments, clients, proveïdors i molts professionals a nivell nacional i internacional.

 

 

• Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT?

 

Primerament, els aconsellaria que viatgin i que visquin una experiència a l’estranger. Aprendre idiomes, veure altres realitats i altres cultures és realment vital per a créixer com a persona i com a professional.

Ens dediquem a un sector molt dinàmic i canviant, per tant, considero que un cop ja graduats no hem de deixar de formar-nos. És important estar sempre actualitzat, conèixer les novetats i aprendre contínuament. També és molt vocacional i requereix molta dedicació així que, tot el que facin, ho facin amb passió i amb moltes ganes.

Finalment, els recomanaria que aprofitin l’oportunitat que dóna el CETT de participar a activitats de Networking per conèixer professionals de l’àmbit. És important estar sempre connectat!

Categories
#alumnidelmes