Cristina Fernández, Alumni del mes de juny

01.06.2021
 
Cristina Fernández, Alumni del mes de juny

• Ens agradaria que ens expliquessis com i perquè vas decidir realitzar aquesta formació

Desde sempre m’ha agradat el món de la gastronomia i el servei a les persones. Recordo que de ben petita sempre ajudava a la cuina de casa amb elaboracions i amb la meva àvia aprenent d’una gran mestra compartint els seus millors secrets culinaris. Al cap del temps, em va tocar escollir què volia estudiar.

Mentres les meves amigues cursaven batxillerat, jo ho tenia molt clar: volia estudiar cuina. Gràcies a l’ajuda dels meus pares i la seva projecció en la meva vida laboral, els vaig fer cas. No per ser pitjor estudiant o menys que els altres; simplement sabia què m’agradava fer en aquesta vida i això és el que vaig escollir.

Vaig cursar primer d’hosteleria al col·legi Pineda (L’Hospitalet). Passat el primer any, van tancar la part de cicles formatius i vaig decidir anar a la millor escola d’hosteleria, la que més gent em va recomanar. Després d’una visita al Saló de l’Ensenyament per informar-me millor, va ser clara la decissió… Aniria al CETT sens dubte!

Vaig entrar al segon curs d’Hosteleria i Restauració i em va fascinar. Tant les instal·lacions (res a veure amb les actuals doncs ja fa temps, i ja eren increïbles), el professorat, l’alumnat i la qualitat de l’aprenentatge, una marevella! Però no em vaig quedar aquí: vaig voler completar la meva formació amb el curs de Sommelier.

Aquesta és una altre gran passió que sempre he tingut, el món de les begudes alcohòliques. Vaig tenir al meu abast un professorat de qualitat, una gran oportunitat de tastar grans vins i el poder adquirir els coneixements que, poc a poc, i amb interès propi he arribat a ser la professional que sòc avui en dia. Està clar, que amb una bona base de formació i una bona actitud personal fan que puguis ser el professional que sempre has desitjat.

• Com ha sigut la teva "Experiència CETT”?

La meva experiència CETT ha estat única. Una formació, com deia abans, de luxe amb totes les facilitats i contactes que m’han servit per créixer personal i professionalment. Van ser uns anys inolvidables de la meva vida que tornaria a viure sens dubte! Aprendre cada dia, posar il·lussió i passió pel que estudiava, disposar d’excel·lent professorat, compartir amistats que, fins al dia d’avui, alguns d’ells són grans amics i socis de projectes laborals. Uns anys marcats de molt d’esforç, alegries, coneixement i creixement personal. Sincerament, puc dir en veu ben alta que ha estat la millor decissió de la meva vida de la que encara n’estic molt agraïda. Us dec molt com a escola.

• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

Doncs la veritat és que he donat moltes voltes. Vaig sortir sent una tècnica profesional de cuina i servei de sala i sumiller. L’E3, ara Career Services, sempre m’ha ajudat a trobar feina i a facilitar-me contactes laborals. Gràcies a l’equip de l’E3 vaig treballar a la Vinoteca Torres (abans del Grup Sagardi) entre d’altres feines que, al tenir la garantia dels meus estudis al CETT, va ser molt fàcil ser seleccionada en el procès de selecció de personal.

Una oferta laboral de la que sempre els hi estaré agraïda, va ser la de poder ser xef d’un vaixell de luxe en el que vaig estar sis anys embarcada com a cuinera privada viatjant pel món. Va ser una gran experiència en la que vaig crèixer molt com a persona i professionalment. L’equip del CETT em va recolzar en tot moment i va ser una gran feina. Actualment, visito l’escola per saludar a antics professors, veure les instal·lacions com canvien amb el temps i per reviure aquells records de l’aula bar, aula restaurant, per la recerca de noves ofertes de feina i per oferir tot el que necessitin de mi.

• Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT?

El meu consell és aprofitar el moment, no deixar passar aquesta gran oportunitat d’aprendre del millor lloc i dels millors. Són uns anys molt importants que no es tornaran a viure. No tenir por per si no es donarà la talla davant d’una feina. Simplement plantar cara. Tots som capaços si confiem en nosaltres mateixos.

Lluitar sempre pel que es vol i pel que realment apassiona. Aprofitar les oportunitats que passen pel davant; perquè de ven segur serà un moment únic. Treballar dur. No quedar-se només amb el que s’ha après. Tenir un esperit viu d’iniciativa, d’interès, curiositat d’investigar i voler saber cada dia més. És molt important la formació que s’adquireix però és tracta de seguir formant-se i fer-se una bona vida laboral. Mai es deixa d’apendre. Visualitzar els somnis i lluitar per aconseguir-los. Pensar que… cada dia s’està més aprop de fer-los realitat!

Categories
#alumnidelmes