Elena Roque, Alumni del mes d'agost

01.08.2021
 
Elena Roque, Alumni del mes d'agost

• Ens agradaria que ens expliquessis com i per què vas decidir realitzar els teus estudis a CETT.

La veritat que no vaig tenir clar fins a l’últim moment que volia estudiar Turisme... A segon de batxillerat, entre les classes i la pressió d'haver de decidir què fer, és molt complicat prendre una decisió. Encara recordo com ho vaig decidir, treballava a una gelateria i la meva cosina havia vingut a visitar-me. Estàvem parlant de quina podria ser la millor opció: educació, sanitat... però cap m’acabava d’encaixar. L’únic que tenia clar era que volia ajudar a la gent, ser útil, i sobretot, ser d’utilitat per les persones amb les quals contactava dia rere dia. En aquell moment la meva cosina em va preguntar: Per què no estudies turisme?

Arran d’aquell precís instant, vaig començar a interessar-me molt per l’àmbit turístic i totes les seves especialitats. Em va costar molts dies entendre l’alt ventall d’opcions i possibilitats laborals que tenia el sector del turisme però, cercar una Universitat no va ser tan difícil ja que tenia una amiga que estudiava al CETT, i després de la seva experiència i la jornada de portes obertes, vaig tenir molt clar que volia estudiar turisme allà.

• Com ha estat la teva "Experiència CETT"?

He estat, estic i estaré sempre molt agraïda amb el CETT i amb el meu pas per la Universitat. Això si, no puc evitar dir que no va ser gens fàcil començar a un centre nou, sense amics, sense conèixer els professors, les assignatures. Però és una experiència que tots hem d’afrontar en algun moment de la nostra trajectòria acadèmica, professional o personal.

Després de veure i viure la Universitat com estudiant, CETT Alumni i treballadora, puc dir en MAJÚSCULES que estic molt orgullosa del meu pas pel CETT, dels amics i col·legues de professió que he conegut al llarg d’aquests anys, i sobretot, de les eines i coneixements que he pogut adquirir i aplicar cada dia.

• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

En l’àmbit professional, el CETT m’ha gaudit moltes oportunitats professionals, tant en l'àmbit nacional com internacional.

En el meu cas, jo no vaig deixar mai passar una oportunitat, vaig presentar-me a tots els processos de selecció que eren atractius per la meva vocació, i a poc a poc, vaig anar evolucionant i descobrint, el més important, el que m’agradava i el que no.

Per poder arribar fins on estic actualment, vaig passar per moltes posicions i sobretot molts departaments. Puc dir que sóc una gran apassionada del món de la Gastronomia i Restauració, però per arribar fins aquest punt vaig passar per: runner, cambrera, maître, ajudant de recepció, recepcionista, duty manager, project manager, job center coordinator i professora. Actualment, puc compaginar les meves dues passions, el món de la restauració com a project manager i el món acadèmic, oferint els meus coneixements als futurs professionals del sector com a professora.

• Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir de l'CETT?

Provar, provar, provar, no estancar-se en un únic departament o posició. El nostre sector és molt polivalent, és un sector que no para de créixer i d’actualitzar-se, per tant, nosaltres com a professionals, tampoc podem parar, no podem estancar-nos mai. El coneixement paral·lelament amb l’experiència serà el vostre motor/pilar amb el qual podreu realçar-vos. Així que no patiu, tranquils i tranquil·les, perquè les oportunitats de créixer al nostre sector són infinites.

• Des del CETT com podríem continuar ajudant-te en la teva carrera professional? Ens podries especificar algunes vies: formació, networking, orientació, etc?

M’agradaria poder continuar en contacte i mantenir una relació molt estreta amb el CETT i tots els seus col·laboradors, interns i externs. A més a més de les sessions de mentoring, networking, possibilitat de més activitats estil “out of the office” com els Premis Alimara, el CETT Talent, afterwork...

Categories
#alumnidelmes