L’impacte dels grans esdeveniments en el turisme i l’economia de Catalunya.

4 de juliol de 2025

Ven a los encuentros de los profesionales del turismo

Dialogamos sobre tendencias, desafíos y oportunidades 

10 JUL 24 Jun 10 Wed May

Viernes 4 de julio 2025

De 9:00 h a 10:30 h

Foment del Treball, Via Laietana 32, Barcelona

Catalán i/o Castellano

També en streaming

Imatge
esmorzar turisme gif

¡Llega la séptima edición de los Desayunos de Turismo!

Este año, el encuentro se centrará en uno de los grandes temas de actualidad: el impacto de los grandes eventos en el turismo y la economía de Cataluña.

En este espacio de debate y reflexión compartida, pondremos el foco en cómo los eventos musicales, deportivos y culturales pueden convertirse en motores de dinamización turística, innovación y proyección internacional de nuestro territorio. También analizaremos cómo pueden contribuir a un turismo más diversificado, sostenible y alineado con la identidad cultural catalana.

Programa

9.00h Benvinguda a càrrec del Dr. Eugeni Osácar, director académic de la Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT.

9.05h Taula rodona: “Grans esdeveniments i turisme a Catalunya: impactes econòmics, culturals i socials”, moderada pel Dr. Eugeni Osácar, amb la participació de:

  • Sra. Isabel Juárez, directora comercial del Circuit de Barcelona-Catalunya.
  • Sra. Mercè Conesa Pagès, directora general de Barcelona Global.
  • Sra. Arantxa Calvera Consculluela, directora de l’Agència Catalana de Turisme.

10.35h Cloenda a càrrec del Sr. Miquel Gotanegra, president de la Comissió de Turisme i Serveis de Foment del Treball.

10:40h Cafè networking

Ponentes confirmados

Isabel Juárez

Isabel Juárez

Directora Comercial del Circuit de Barcelona-Catalunya
Mercè Conesa Pagès

Mercè Conesa Pagès

Directora General de Barcelona Global
Arantxa Calvera

Arantxa Calvera Consculluela

Directora de la Agéncia Catalana de Turismo
eugeni oscar

Eugeni Osácar Marzal

Director Acadèmic de la Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT

Streaming

Imatge
Esmorzar de Turisme

Què són els Esmorzars de Turisme?

Els "Esmorzars de Turisme" són trobades organitzades per Foment del Treball, en col·laboració amb el CETT-UB, un centre líder en formació, recerca i innovació en turisme, hoteleria i gastronomia.

Aquestes sessions exclusives ofereixen un espai de diàleg i reflexió per als professionals del sector turístic, combinant una ponència o debat sobre les tendències, reptes i oportunitats que marquen el futur del turisme.

Cada edició compta amb experts reconeguts, empresaris i representants institucionals que comparteixen experiències i coneixements sobre àrees clau com la sostenibilitat, la digitalització, el turisme cultural i l’hoteleria, entre d’altres.

Participa i connecta amb els líders del sector mentre descobreixes noves idees per fer créixer el teu negoci o inspirar els teus projectes. Els Esmorzars de Turisme són la cita imprescindible per als professionals que miren més enllà.

A qui es dirigeix?

Esdevenir un espai de referència per a directius, directives i professionals experts en turisme, hoteleria i gastronomia que fomenti el networking, l’intercanvi d’experiències i la promoció de línies d’actuació que beneficiïn el sector.

  • Comunitat d’experts
  • Emprenedors
  • Institucions
  • Partners educadors i de recerca
  • Empreses
  • Associacions
  • Administracions

Edicions anteriors

  • Maig 2022. El turisme d’experiències i els destinacions sostenibles

    La primera edició dels Esmorzars de Turisme a la seu de Foment a Barcelona es va destacar per la importància d’un turisme integrador que respecti el territori, potenciant la cultura, la gastronomia, l’esport i els esdeveniments.

    Es va posar èmfasi en la contribució econòmica i laboral del sector, la necessitat de col·laboració públic-privada i la sostenibilitat com a eix fonamental. També es va ressaltar la cultura com a estratègia turística, la importància d’oferir experiències úniques als visitants i la promoció activa de destinacions de qualitat.

    Finalment, es va concloure que el turisme intel·ligent, responsable i col·laboratiu ha de ser un motor clau del sector.

    Els ponents:

    • Guillermo Vallet: President de la Comissió de Turisme de Foment.
    • Eugenia Basan: Directora de Màrqueting i Customer Intelligence de Port Aventura.
    • Esther Rubio: Gerent de la Ruta del Vi de Rioja Oriental.
    • Alberto Guijarro: Codirector del Primavera Sound.
    • Francisco Javier Castillo: Director de Màrqueting, Comercial i Comunicació de Puy du Fou Espanya.
    • Daniel Aristondo: Director de Màrqueting de La Roca Village.
    • Eugeni Osàcar: Director de Recerca del CETT i moderador del debat.
  • Novembre 2022. Montjuïc, oportunitat per descentralitzar el turisme a Barcelona i aconseguir visitants de qualitat

    El segon Esmorzar de Turisme va ser un debat sobre el futur de Montjuïc per destacar el seu potencial com a pulmó verd, parc cultural i esportiu de Barcelona.

    Es va subratllar la necessitat d’una visió integral que connecti la muntanya amb la ciutat, transformant-la en un gran parc urbà accessible i estratègic. També es van mencionar iniciatives com la promoció de grans esdeveniments esportius, l’impuls d’instal·lacions culturals i el desenvolupament de noves activitats. Amb l’objectiu de convertir Montjuïc en un referent internacional, es va ressaltar la importància de combinar cultura, natura i esport per a barcelonins i visitants.

    Els ponents:

    • Guillermo Vallet: President de la Comissió de Turisme de Foment.
    • Eugeni Osàcar: Director de Recerca del CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy.
    • Susana Closa: Gerent de l’Institut Barcelona Esports.
    • Àngel Díaz: President d’Advanced Leisure Services, gestora del Castell de Montjuïc.
    • Sara Puig: Presidenta de la Fundació Joan Miró.
    • Pepe Serra: Director del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).
  • Juny 2023. Turisme de creuers a Catalunya: llums i ombres

    En el debat, es va reflexionar sobre la creixent posició dels nostres ports com a referents mundials en aquesta modalitat turística. També es va abordar l’impacte econòmic i generador d’ocupació d’aquest sector i les possibilitats de promoció que genera en diversos àmbits i activitats locals. A més, es va respondre a les crítiques habituals com l’augment de la massificació en espais concrets o les repercussions mediambientals derivades de l’activitat.

    Els ponents:

    • Marta Farrero, gerent del Patronat de Turisme - Diputació de Tarragona
    • Silvia Romero, vicepresidenta - Consell Comarcal del Baix Empordà i Ajuntament de Palamós
    • Anja Wilde, Commercial Development Manager Western Europe - Intercruises
    • Fernando Pacheco, director general MSC Cruises Espanya
    • El debat va ser moderat per Eugeni Osàcar, director Acadèmic de la Càtedra UB-CETT.
  • Novembre 2023. Reptes estratègics del turisme a Catalunya

    En el quart debat, es van analitzar els desafiaments del sector turístic a Catalunya per promoure una destinació responsable, sostenible, innovadora i connectada.

    Amb la participació de directius, directives i referents institucionals de les entitats públic-privades més representatives, es van abordar temes crucials i imprescindibles com la millora de la mobilitat i connectivitat, tant a nivell nacional com internacional, la gestió de l’estacionalitat turística i la professionalització del sector.

    A més, es va debatre sobre la imatge de l’activitat turística i el repte que implica millorar-la mitjançant campanyes de sensibilització i pedagogia que expliquin la contribució econòmica i social que el turisme fa a la ciutat i als seus ciutadans.

    Els ponents:

    • Guillermo Vallet: Vicepresident executiu de Catalonia Hotels & Resorts.
    • Jordi Martí: President de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe).
    • Toni Castellar: Director del Càmping La Ballena Alegre.
    • David Riba: President de la Federació Catalana d’Apartaments Turístics (FEDERATUR).
    • Damià Serrano: Coordinador del Pla de Màrqueting de l’Agència Catalana de Turisme.
    • Carme Rubió: Subdirectora general de desenvolupament turístic territorial de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.
    • Eugeni Osàcar: Director de la Càtedra UB-CETT de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, que va moderar el debat.
  • Maig 2024. Digitalització del sector Turístic

    En aquesta cinquena jornada, titulada "Digitalització en el sector turístic – Casos d’èxit", explorarem com la tecnologia i la innovació estan transformant el turisme a través de l’exposició de casos d’èxit aplicats en alguns dels seus sectors de referència.

    Des de la reserva d’allotjaments, fins a la promoció i personalització d’experiències, passant per la intel·ligència artificial aplicada a la gestió de viatges.

    Els ponents:

    • Xavi Garcia, Cluster Manager del Tech Tourism Cluster impulsat per la Direcció General de Turisme, ACCIÓ
    • Eugeni Osàcar, director de la Càtedra UB-CETT de Turisme, Hoteleria i Gastronomia
    • Adolfo Sánchez, Global Vice President IT Radisson
    • Rafael de Jorge, Fundador de Growtur
    • Javier Álvarez, Director de IT de Vueling
    • Xavier Pascuet, Consultor d’Innovació i Sostenibilitat de l’Associació de Càmpings de Girona i expert en Smart Destinations
    • Miquel Gotanegra, president de la Comissió de Turisme i Serveis de Foment del Treball
  • Diciembre 2024. Tasa Turística en Cataluña: a dónde va y quién se beneficia

    La sisena edición: Tasa Turística en Cataluña: a dónde va y quién se beneficia para reflexionar sobre la gestión, el impacto y las oportunidades que ofrece la tasa turística como herramienta para avanzar hacia un modelo de turismo más sostenible y equilibrado en Cataluña. Se insistió en la necesidad de una gestión transparente, una redistribución justa de los recursos y el uso de estos fondos para mejorar servicios públicos, preservar el patrimonio y compensar los efectos del turismo en los municipios.

    Los ponentes: 

    • Miquel Gotanegra – Presidente de la Comisión de Turismo y Servicios de Foment del Treball
    • Òscar Casanovas – Director académico del Grado en Turismo del CETT-UB y experto en derecho turístico
    • Eugeni Osácar – Director de la Cátedra UB de Turismo, Hotelería y Gastronomía CETT (moderador de la mesa redonda)
    • Albert Canadell – Representante de la Federación Empresarial de Hostelería y Turismo de Tarragona (FEHT)
    • Jaume Dulsat – Presidente de la Mesa de Turismo de Girona
    • Xavier Font Urgell – Subdirector general de Desarrollo Turístico Territorial de la Generalitat de Catalunya
    • Xavier Suñol Ferrer – Director de Turismo del Ayuntamiento de Barcelona

Com arribar-hi