Fotografia de: Turisme, grau amb formació econòmica i del sector | CETT
Universitat de Barcelona

Sergi Vilaró (Grau de Turisme): “El CETT ofereix les eines necessàries per convertir-te en un gran líder i gestor”

28.01.2022
 
Sergi Vilaró, estudiant del CETT

Sergi Vilaró

Sergi Vilaró té 20 anys i és estudiant de tercer curs del Grau de Turisme del CETT-UB. Treballa en el món del turisme des que tenia 16 anys i actualment també és recepcionista de la cadena hotelera Catalonia Hotels & Resorts. Viu en un poble petitó situat al nord del Maresme, Palafolls, i comparteix la seva vida laboral i estudiantil amb el gimnàs per mantenir un equilibri entre cos i ment.

Base empresarial del Grau de Turisme

Estudies Turisme després d’haver deixat ADE. Per què vas canviar de grau?

El meu cas es deu més a un canvi personal que a un de professional. He crescut en un ambient familiar on tres persones treballen en el món del turisme. El meu pare és director d’hotel, la meva mare és CEO d’una agència de viatges i el meu tiet ha treballat a l’hoteleria 40 anys. Tot i això, vaig començar estudiant ADE perquè les meves pretensions sempre han estat dirigir i liderar equips. Estudiant ADE, em vaig adonar que les assignatures estaven més orientades a tasques d’oficina que a les competències necessàries per convertir-se en un director. El CETT oferia un pla d’estudis més adequat a les meves orientacions i la veritat és que la relació estreta entre professorat-alumnat em va atreure moltíssim.

Què et proporciona Turisme que no t'oferís ADE?

Turisme m’ofereix una visió més enfocada en un sector en concret. Hi ha uns objectius específics i tots els estudis estan orientats al factor humà. És cert que ADE és una de les carreres més demandades perquè és una carrera molt generalista però precisament aquest és el seu taló d’Aquil·les. Enfocar-se en un sector en concret, en aquest cas el Turisme, t’atorga un gran avantatge en coneixements per sobre dels altres i pots tenir uns objectius més definits a causa de la comprensió que tens del sector. Adquirir coneixements diversos en àmbits molt variats pot portar a una situació en què sabràs de tot però de res en concret.

Turisme dona coneixements del món empresarial?

Sí, evidentment, l’esperit emprenedor dependrà de cadascú, però el CETT ofereix les eines necessàries per convertir-te en un gran líder i gestor. A part dels coneixements teòrics com càlculs, estadístiques i anàlisis, ofereixen aspectes i competències clau per convertir-te en un gran director. Per suposat al món del turisme és imprescindible tenir coneixements empresarials i per això cada vegada més especialitats i carreres, a part de la del Turisme, estan integrant als seus plans assignatures relacionades amb l’emprenedoria i el món empresarial.

"Enfocar-se en un sector concret com el turisme t'atorga un gran avantatge en coneixements"

Turisme i el CETT-UB

Què posaries en valor del professorat del teu grau?

Doncs principalment la seva trajectòria. La majoria del professorat prové de la matèria que imparteixen. Imparteixen la seva experiència i saviesa en comptes de llegir un document o un llibre. Es noten la seva professionalitat i la vocació.

I de les pràctiques del CETT?

Esdeveniments com el CETT Talent ofereixen a l’estudiant l’oportunitat de contactar amb grans empreses del mercat que d’una altra manera seria impossible.

Què diries a algú que vol deixar ADE i passar-se a Turisme?

Que s’ho pensi bé. El turisme és un món dur però molt gratificant. Has d’estar mentalitzat que entres en un mercat molt volàtil i subjecte a factors externs que no es poden controlar. El pas més difícil sens dubte a l’hora de canviar d’estudis és la por de “perdre un any”. Vaig tenir la sort d’estar envoltat per una família meravellosa que em van fer veure que moltes vegades fer un pas enrere són dos endavant. Així ho vaig fer i vaig decidir aventurar-me pel que realment estimo, que és el turisme.

Com et veus professionalment en un futur?

D'aquí a cinc anys em veig treballant com a General Manager d’algun hotel o com a cap d’algun departament en un hotel. El nou escenari que dibuixa la post-pandèmia és una cistella d’oportunitats enorme on els més joves qualificats i amb estudis hi podran optar. Crec que moltes de les empreses estan iniciant un procés de remodelació interna en la qual perfils com els nostres, alumnes del CETT, són molt atractius. Per això, considero que d’aquí a cinc anys podria arribar a llocs de direcció. Si em preguntes pel meu futur cara a 10 anys, sí que m'atreveixo a pronosticar que ja estaré començant a tramitar tot el necessari per a la creació del meu propi hotel/cadena hotelera. Des de ben petit, el meu esperit creatiu ha estat alimentant-se d’experiència i errors fins convertir-se en un esperit emprenedor llest per dur a terme un projecte d’aquestes magnituds.

Categories
alumnes cett turisme grau cett universitat