Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica >
Propera convocatòria: Setembre 2024
 

Transforma el món a través del turisme

El Grau de Turisme del CETT-UB és una oportunitat única per donar forma al teu futur. Gràcies al conjunt de coneixements i experiències que viuràs al llarg de la teva formació podràs dirigir i gestionar tota classe d’empreses del sector turístic i hoteler. Imagina’t un centre formatiu amb el seu propi hotel i restaurant: un lloc de trobada per a professionals del sector, alumnes i clients.

Viu l’experiència CETT: Defineix el teu futur i estudia amb nosaltres el Grau de Turisme

El turisme és un dels principals sectors econòmics a escala mundial i, especialment, a Espanya. I ara més que mai necessita perfils amb una formació multidisciplinària en gestió empresarial, lideratge, economia, dret, humanitats i idiomes. Es necessiten professionals capacitats per donar resposta als reptes que el sector ha d’afrontar, com la digitalització, la sostenibilitat, la innovació i un desenvolupament responsable i ètic.

Com a Graduat en Turisme CETT-UB, seràs reconegut per la teva capacitat d’adaptació a noves situacions i contextos, per la teva versatilitat i per la teva polivalència per a la direcció i gestió d’empreses del sector turístic.

Tria l'idioma d'impartició

Cursa dos anys en català o castellà i dos en anglès

Cursa el Grau de Turisme 100% en anglès

Descobreix el Grau de Turisme en números

Faràs un Grau a la teva mida on podràs escollir entre 2 especialitats (mencions) amb reconeixement oficial.

Som el centre que més hores lectives imparteix en diferents idiomes: anglés, francès, alemany, italià, xinés, rus i castellà.

Més del 85 % dels nostres alumnes troba feina tres mesos després d’haver finalitzat el Grau

Podràs fer un doble Grau internacional als EUA, França o Finlàndia en tan sols quatre anys.

convenis amb empreses col·laboradores

convenis internacionals als 4 continents

T'imagines estudiar en un campus que té un hotel integrat on pots posar a prova tot el que aprens?

Això és el que ofereix l'Hotel Universitari Alimara, ubicat al Campus CETT, un espai essencial per al desenvolupament de la formació, la recerca i la transferència de coneixement en els àmbits del turisme, l'hoteleria i la gastronomia.

hotel universitari alimara

Aspectes clau del Grau de Turisme

Metodologia CETT

100% pràctic, aplicat i real

és el sistema d'aprenentatge del Grau de Turisme del CETT es basa en combinar espais de treball individuals i espais de treball col.laboratius.

Alumne al centre

Tu seràs el centre de tot el procés educatiu i formatiu. El tracte als nostres alumnes es basa en la personalització de cada cas i cada persona.

Participació activa

en les diferents activitats i metodologies formatives propies del CETT

Connexió Internacional

Aprofitaràs les diferents opcions de mobilitat acadèmica. Disposem de més de 50 convenis amb universitats, a 25 països, a quatre continents.

Podràs fer les teves pràctiques a l’estranger gràcies als diferents acords del CETT amb empreses internacionals.

Et beneficiaràs de l’estreta vinculació del CETT-UB amb el sector empresarial i les administracions turístiques.

Connecta amb el món laboral

Aplicaràs els coneixements adquirits directament a les empreses d’aplicació del CETT sense sortir del centre: l’Hotel Alimara, o la Residència Universitària Internacional Àgora BCN.

T’uniràs a una nova generació d’experts del sector creant networking al CETT. Tu i els teus companys de classe sereu els futurs directius de les empreses turístiques del demà.

Seràs reconegut, dins del sector turístic, com a alumne del CETT-UB, per les teves competències transversals i habilitats de direcció i gestió.

Un nou Turisme,

CETT-UB, quatre estrelles al QS Stars

El CETT-UB obté quatre estrelles en l'auditoria de QS Stars de Quacquarelli Symonds (QS), empresa britànica de referència especialitzada en l'anàlisi d'institucions d'educació superior a tot el món. La millor qualificació (cinc estrelles) correspon a les categories d’Ensenyament (Teaching) i Empleabilitat (Employability).

Un Grau i dues mencions

Aquesta titulació de turisme et permet escollir entre dues mencions per especialitzar-te.

Les matèries i els objectius d’aquestes mencions responen als reptes estratègics més importants del sector. Gràcies a un programa flexible, personalitzaràs el teu currículum segons els teus interessos i motivacions:

Què en pensen els nostres estudiants de Grau del CETT?

Mariona Abadias
El CETT et prepara per ser un professional versàtil d'una forma molt creativa

Mariona Abadias

Grau de Turisme
Marta Magro
El fet que el CETT sigui reconegut internaciolmanent fa que disposin de convenis de mobilitat internacional amb gairebé a qualsevol destí.

Marta Magro

Grau de Turisme
Nheru González
El que més m'agrada del CETT és la proximitat i expertesa dels professors, que ens permeten exprimir-los i aprendre moltes coses

Nheru González

Grau de Turisme

Per què estudiar el Grau de Turisme del CETT-UB?

Amb el Grau de Turisme CETT-UB podràs ocupar càrrecs de responsabilitat, direcció i administració d’empreses turístiques, així com organitzacions públiques o privades del sector.

El seu disseny curricular et permetrà entendre i veure el turisme des d’una perspectiva global i internacional. Al mateix temps, integra el desenvolupament de les competències necessàries per als perfils de direcció i responsables de negocis turístics i hotelers.

Adquireix les competències dels líders del turisme del futur

 • Podràs desenvolupar una carrera professional amb el perfil més competent, versàtil i polivalent en un sector amb futur.
 • Formaràs part de la nova generació de directius amb les competències de management necessàries que el sector exigeix.
 • Amb més de 50 anys de trajectòria i experiència reconeguda en el sector, el CETT és un dels centres de més prestigi avalat per la UB.
 • Aprendràs amb un professorat amb un gran expertise i una excel·lent trajectòria professional en el sector turístic i hoteler.
 • El reconeixement del sector del perfil del nostre alumnat, per les seves competències transversals i habilitats directives.
 • T’obrirà les portes al mercat laboral: el 45 % de l’alumnat del Grau de Turisme del CETT-UB ha trobat feina abans de finalitzar el Grau; el 90 % ho ha fet abans de tres mesos.

Pràctiques en empreses de primer nivell

 • Hauràs de fer dos períodes de pràctiques curriculars en empreses i organitzacions del sector partners del CETT-UB. Podràs escollir entre més de 900! També podràs fer pràctiques extracurriculars.
 • Realitzaràs, opcionalment, un període de pràctiques crosstraining gràcies als itineraris d’intensificació, que et permetran conèixer els diferents departaments d’una empresa. Informa-te’n sense compromís.

Impulsa el teu perfil internacional amb una doble titulació

 • El CETT-UB disposa de dobles Graus internacionals: itineraris formatius específics establerts amb universitats de diferents països, que et permetran obtenir dos títols oficials. Consulta les diferents oportunitats aquí.
 • Podràs escollir entre fer un doble Grau als EUA, França o Finlàndia.

Un centre universitari únic a la teva disposició

 • Podràs utilitzar espais polivalents d’aprenentatge: el Fòrum, l’Espai Eidos, La Plaça, l’Espai de Creativitat i Innovació, les Aules d’Informàtica o l’Aula Recepció.

Una formació multidisciplinària

El Grau de Turisme té un enfocament multidisciplinari, motiu pel qual no es requereixen coneixements addicionals per accedir-hi. Amb la formació dels teus estudis preuniversitaris serà suficient, tot i que et recomanem que tinguis nocions d’humanitats i ciències socials.

Si procedeixes d’una formació professional, podràs sol·licitar el reconeixement de crèdits i fer un itinerari a mida. Pregunta’n tots els detalls al nostre equip d’orientació a l’estudiant!

El perfil d’accés recomanat per als futurs estudiants del Grau és:

 • Tenir un bon nivell d’idiomes i especialment d’anglès.
 • Disposar de coneixements bàsics en gestió d’empreses turístiques i hoteleres.
 • Tenir habilitats analítiques i organitzatives.
 • Tenir capacitat crítica i reflexiva.
 • Ser capaç d’estudiar les dinàmiques de creixement i internacionalització empresarial.
 • Empatia i ganes de treballar en equip.
 • Tenir un gran sentit ètic.
 • Interès per viatjar, gaudir del coneixement d’altres cultures i el contacte amb altres realitats.

Masters 2020

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Jardí

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules 

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules 

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Passadís 

Un viatge experiencial d'aprenentatge

El pla d’estudis del Grau de Turisme es compon de quatre cursos de 60 ECTS cadascun. Els dos primers són comuns per a tot l’alumnat. Durant el 3r i 4t curs estudiaràs les assignatures corresponents a les mencions.

itinerari del grau amb les seves especialitats

Configura el teu perfil professional

Al CETT t’oferim itineraris d’intensificació perquè puguis adaptar el Grau de Turisme a les teves motivacions i interessos, i configurar així el teu perfil professional amb un valor afegit i diferencial que impulsarà la teva trajectòria professional.

Amb aquest itinerari d’intensificació rebràs un diploma d’expert en la temàtica escollida expedit pel CETT, que et permetrà acreditar l’especialització complementària a la menció.

Depenent dels teus interessos, podràs escollir diferents itineraris d’intensificació:

 1. Intensificació de l’especialització: podràs fer 18 crèdits per aprofundir encara més en qualsevol de les següents àrees:

  • Internacionalització: nous mercats emergents, models i estratègies d’expansió en negocis turístics...
  • Digitalització: big data management, intel·ligència artificial, disseny d’aplicacions digitals en turisme, innovació: models d’innovació, metodologies àgils per a la innovació, i innovació tecnològica en turisme.
  • Experiències: cine i literatura, turisme enogastronòmic, disseny d’establiments en hoteleria i disseny d’espais experiencials en restauració. - Sostenibilitat: ètica i RSE, desenvolupament, cooperació i turisme, turisme i gènere.
 2. Intensificació orientada a incrementar el domini d’idiomes: podràs dominar un segon idioma i fer fins a 27 crèdits de francès o alemany. També podràs conèixer altres idiomes com el xinès o el rus, així com el castellà per als estudiants internacionals.

 3. Intensificació orientada a l’aprenentatge aplicat i al coneixement d’organitzacions i models de gestió empresarials: per realitzar un període d’aprenentatge crosstraining, d'entre 4 i 6 mesos, entre diversos departaments nacionals i internacionals.

Quines sortides professionals té el Grau de Turisme?

En acabar els teus estudis del Grau de Turisme podràs treballar, entre d'altres, en:

 • Empreses d’allotjament
 • Empreses de restauració
 • Empreses d’organització de congressos i convencions
 • Empreses de transports i logística
 • Docència, investigació i consultoria
 • Empreses d’intermediació turística
 • Administracions públiques
Ambits d'aplicació del Grau

Sortides professionals de l’Especialitat de Direcció Hotelera:

 • Establiments hotelers
 • Centres termals
 • Càmpings
 • Clubs de vacances
 • Residències rurals
 • Apartaments turístics
 • Creuers

De manera més específica, quan acabis la Menció en Direcció Hotelera del Grau de Turisme podràs treballar com a:

 • Director o subdirector d’hotel
 • Governanta
 • Responsable d’organització de congressos/esdeveniments
 • Director comercial
 • Director de l’àrea d’allotjament
 • Revenue manager
 • Cap de recepció
 • Departament d’administració
 • Event sales manager
 • F&B manager
 • Guest relations
 • Key account manager
 • Responsable de reserves
 • Social media/Community manager
 • Gestor d’allotjament a cases rurals, apartaments turístics, residències, hospitals i similars

Sortides professionals de l’especialitat de Direcció Turística

 • Empreses de transports i logística
 • Organismes públics o privats encarregats
 • Empreses de viatges, webs de viatges, operadors turístics, centrals de reserves online
 • Empreses d’organització de congressos i convencions
 • Docència, investigació i consultoria

De manera més específica, quan acabis l’especialitat podràs treballar com a:

 • Cap de projectes turístics a grans ciutats
 • Director de campanya de promoció de la destinació
 • Tècnic de gestió d’administracions públiques
 • Coordinador del servei d’atenció al visitant
 • Gestor d’espais d’oci
 • Gestor de destinacions turístiques
 • Guia acompanyant
 • Responsable de màrqueting
 • Responsable de programa del pla de dinamització
 • Responsable d’oficina de Turisme
 • Tècnic en eines digitals i cartografia turística
 • Organitzador professional de congressos, esdeveniments i incentius
 • Tècnic de congressos
 • Responsable de booking
 • Project manager
 • Planificador MICE - Tècnic DMC

A més sempre disposaràs del departament de Career Services que t'ajudaran en el teu desenvolupament professional.

Coneix l'experiència dels nostres Alumni

Berta Tortajada

Berta Tortajada

Event producer a IVORY WORLDWIDE
Ricard Camps

Ricard Camps

Director fundador de BERLIN LOCAL GUIDE / Manager a CULTOURBERLIN
 

Quin objectiu aconseguiràs amb el Grau de Turisme?

L’objectiu general del Grau de Turisme és facilitar-te les competències i experiències necessàries per ocupar càrrecs de responsabilitat en empreses i institucions turístiques i hoteleres.

Els objectius específics del Grau són:

 • Dotar-te de les polítiques i instruments que garanteixin el futur del turisme i l’hoteleria.
 • Contribuir a l’equilibri entre l’activitat turística i el medi ambient.
 • Capacitar-te per innovar i readaptar-se a les noves demandes dels consumidors i de les societats.
 • Formar professionals capaços de resoldre problemes, aprofitar oportunitats i satisfer les necessitats de les persones i les empreses en relació amb el seu entorn.
 • Capacitar-te per afrontar els reptes del desenvolupament econòmic, social, cultural i ambiental del turisme, tenint en compte la globalització, la transformació digital i la innovació.
 • Potenciar les competències personals per liderar equips i projectes en un ambient complex i molt dinàmic.

Quines competències adquiriràs amb aquest grau?

Les soft skills que es desenvolupen al llarg de la titulació són:

 • Adaptació al canvi.
 • Presa de decisions i resolució de problemes.
 • Capacitat per valorar l’impacte social i mediambiental de les diferents actuacions.
 • Compromís ètic.
 • Treball en equip.
 • Desenvolupament professional en contextos internacionals.
 • Iniciativa i esperit emprenedor.
 • Domini de les tècniques de la comunicació oral i escrita per a la transmissió d’informació, idees i opinions.

Les hard skills que es desenvolupen al llarg de la titulació són:

 • Governança de tots els aspectes de la gestió turística: l’empresa, la visió global del territori i la ciutadania, així com la direcció de persones i la gestió de la destinació turística.
 • Negoci: organització, direcció i gestió d’empreses turístiques aplicant les habilitats de lideratge, de visió estratègica i financera.
 • Tecnologia: coneixement i domini de les TIC en turisme per a la gestió empresarial i la capacitat de l’empresa d’adaptar-se als canvis de l’entorn i les persones.
 • Orientació al client: disseny de productes i serveis adaptats als diferents perfils, amb estratègies de comercialització i comunicació personalitzades, i seguiment permanent del comportament del turista.
 • Innovació: desenvolupament de models de negoci innovadors i de productes creatius que donin resposta a les necessitats de la clientela i a reptes empresarials.
 • Globalització: competència global i desenvolupament internacional del negoci, gestionant persones, mercats i negocis en un entorn internacional.
 • Responsabilitat i sostenibilitat: principis, valors i ètica. Desenvolupament de les dimensions econòmica, social, ambiental i cultural del turisme.

Other_

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Centre de recursos

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Recepció

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules 

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules

Com és la metodologia del Grau de Turisme?

El CETT disposa d’una metodologia pròpia d’aprenentatge experiencial en 4 fases que es porta a terme a les seves mateixes instal·lacions i aules d’experimentació. Es tracta d’un sistema que fomenta les competències de lideratge caracteritzat per un tracte i atenció personalitzats.

Introducció (espai de treball individual): preparació prèvia de cada sessió formativa llegint bibliografia sobre els conceptes, visualitzant material multimèdia, etc.

Assimilació (espais de treball col·laboratiu): realització de la classe a través de l’aprenentatge actiu, aprofundint en els conceptes amb debats amb els companys i la guia del professor, anàlisi de models, estudis de casos, visita d’empreses, etc.

Aplicació (espais de treball col·laboratiu): sessions per a l’aplicació pràctica dels coneixements i l’anàlisi crítica fent projectes, afrontant reptes, contrastant idees amb professionals del sector, etc.

Consolidació (espai de treball individual): interiorització de l’aprenentatge en el treball de l’estudiant a través de la reflexió i l’aplicació dels coneixements de manera transversal en altres àrees acadèmiques i motivacions personals.

El sistema d’aprenentatge del Grau del CETT-UB es caracteritza per un tracte i una atenció personalitzats. Aquest model de formació es combina amb altres metodologies formatives, com per exemple:

 • Aprenentatge basat en reptes (ABR)
 • Aprenentatge basat en projectes (ABP)
 • Exposicions conceptuals per part del professorat i professionals del sector, i reflexió posterior en grup.
 • Flipped classroom.
 • Simulacions i realització de casos pràctics.
 • Realització de treballs en equip.
 • Design thinking.
 • Debats amb càrrecs directius de referència.
 • Desenvolupament del role-play.
 • Elaboració d’informes i treballs escrits.
 • Gamificació.
 • Realització de tutories de reforç, en grup o individuals.
 • Participació en grups d’estudi, d’investigació i desenvolupament del coneixement expert en turisme.
 • Sortides vinculades al coneixement del sector: visites a empreses, destinacions i sortides de caràcter cultural.
 • Assistència a taules rodones, conferències i presentacions.

Un Grau que pots cursar en tres idiomes:

Al CETT-UB faràs els dos últims cursos del Grau en anglès, però els dos primers tens la possibilitat de cursar-los en:

Anglès (torn de matí): Grup dirigit a estudiants internacionals i a estudiants nacionals amb un alt nivell d’anglès.

Castellà (torn de matí): Dirigit a estudiants internacionals i a estudiants nacionals que vulguin cursar els estudis en llengua castellana.

Català (torn de matí): Grup dirigit a estudiants que vulguin continuar la seva formació en llengua catalana.

Aavaluació

Podràs optar per dos tipus d'avaluacions:

 • Avaluació contínua: consisteix en la valoració del procés d'ensenyament-aprenentatge a partir del seguiment continuat durant el curs del treball que realitza l'estudiant i els aprenentatges que incorpora.

 • Avaluació única: dirigit a tot aquell estudiant que, per raons justificades, no pot assistir regularment a les classes presencials. Consisteix en la valoració d'aquest procés, tenint en compte les evidències que aquesta assignatura té dissenyades a aquest efecte, podent-se realitzar durant el transcurs del semestre o al final d'aquest, segons es marqui en cada cas.

Un Grau i dues mencions

La menció és una especialitat dins del grau que et permetrà estudiar més matèries d’un tema concret per guanyar experiència i coneixements.

La menció que cursis apareixerà en la teva titulació oficial, conforme has adquirit les competències professionals associades. Dins el grau podràs especialitzar-te cursant les següents mencions:

L’especialitat de Direcció Hotelera del Grau Turisme del CETT-UB és una oportunitat única per estudiar la carrera que t’apassiona i començar el teu futur. Gràcies al conjunt de coneixements i experiències que viuràs al CETT-UB, aprendràs els mecanismes necessaris per a la direcció, gestió i administració hotelera, així com de tot tipus d’establiments d’allotjament.

Cursant aquesta menció estudiaràs tot allò relacionat amb la gestió i les finances de l’empresa hotelera. Durant els dos últims cursos del Grau, cursaràs assignatures que comprenen les diferents àrees de la gestió hotelera amb una visió internacional i sostenible.

Per què estudiar l'especialitat de Direcció Hotelera?

Els coneixements que necessites per liderar el sector hoteler

 • Sabràs com definir i organitzar un model de negoci innovador.
 • Coneixeràs les estratègies d’e-marketing, comunicació i branded content per promocionar empreses d’allotjament.
 • Et mantindràs al dia de les últimes tendències en hoteleria com les cadenes de neo-hostels low cost, conceptes emergents com el bleisure, o l’auge dels allotjaments ecològics i sostenibles.
 • Aprendràs a idear propostes hoteleres per adaptar-te als nous perfils de clients, ja siguin millennials, turistes rurals, viatgers a la recerca del luxe o nòmades digitals.

El sector hoteler des de dins, literalment

 • Aprendràs i experimentaràs com dirigir allotjaments turístics reals sense sortir del centre abans de començar les teves pràctiques professionals.
 • Podràs formar-te a les seves empreses d’aplicació pràctica dins del centre: l’Hotel Alimara Barcelona, de quatre estrelles, i la Residència Universitària Internacional Àgora BCN.
 • Descobriràs el sector de la restauració des de dins gràcies als restaurants Aula Restaurant i Summum.
 • Faràs les teves pràctiques professionals en hotels i allotjaments turístics nacionals i internacionals referents del sector com: AC Hotels by Marriot, Bahía Príncipe Hotels & Resorts, Barceló Hotels & Resorts, H10 Hotels, Costa Cruceros, Eurostars Hotels, Fairmont - Juan Carlos I, Four Seasons Hotels, Hotel Arts-Ritz Hilton, Hotel Chancellor San Francisco, Hotel Roger Smith, Hotusa, Majestic Hotel Group, NH Hotel Group, Royal Caribbean Cruises, Starwood Hotels - Hotel W, i molts més!
 • Experimentaràs la indústria dels hotels i allotjaments turístics gràcies a un extens programa d’activitats entre les quals destaquen una visita als hotels Meliá per conèixer la seva estratègia de fidelització de clients o un viatge a Mallorca en un creuer per conèixer un allotjament singular, entre d’altres.
 • Crosstraining perquè coneguis els diferents departaments d’una empresa gràcies a les pràctiques incloses als itineraris d’intensificació.

Cursant aquesta menció adquiriràs els coneixements, tècniques i instruments necessaris per a una planificació i gestió eficaç del turisme. A través de les seves matèries també tractaràs altres aspectes com el desenvolupament de la comercialització i la intermediació al mercat.

Amb aquesta menció també aprendràs les competències per a la creació d’experiències turístiques, la seva comunicació i la seva comercialització. A més, estudiaràs aspectes com la gestió sostenible de les destinacions i organitzacions turístiques en l’àmbit social, cultural, econòmic i ambiental.

Per què estudiar l'especialitat de Direcció Turística?

Turisme i lideratge

 • Entendràs l’activitat turística des d’una perspectiva global i internacional.
 • Desenvoluparàs les competències per dirigir, gestionar i administrar tot tipus d’empreses, establiments, organismes turístics, entitats relacionades amb el turisme de negocis i esdeveniments, cultural, etc.
 • Obtindràs tots els coneixements, les tècniques i els recursos necessaris per a una gestió i planificació eficaç de qualsevol empresa o organització del sector del turisme.
 • Descobriràs com crear experiències turístiques singulars i quins són els millors canals per promocionar-les i comercialitzar-les per als nous perfils de viatger.
 • Aprendràs a realitzar una gestió sostenible de les destinacions turístiques respectant el seu territori i entorn mediambiental.
 • Coneixeràs tots els detalls de l’administració i comercialització de l’empresa turística: des del management per a la direcció, planificació, disseny de negoci, comptabilitat i finances, màrqueting, comunicació i branding, desenvolupament digital i tecnològic, dret turístic, gestió de projectes, innovació i lideratge de persones.

Pràctiques durant el Grau

 • Tindràs a la teva disposició l’equip en orientació i assessorament de carreres professionals Career Services i la Borsa Laboral del CETT, amb més de 1.200 ofertes nacionals i 80 d’internacionals a l’any.
 • Podràs fer les teves pràctiques en qualsevol de les més de 672 entitats i empreses nacionals i internacionals del sector col·laboradores del CETT, com Barcelona Turisme, Cultourberlin, Disneyland Paris, eDreams, Fira Internacional de Barcelona o Lastminute, entre d’altres.

Què en pensen els nostres estudiants de Grau del CETT?

Mariona Abadias
El CETT et prepara per ser un professional versàtil d'una forma molt creativa

Mariona Abadias

Grau de Turisme
Marta Magro
El fet que el CETT sigui reconegut internaciolmanent fa que disposin de convenis de mobilitat internacional amb gairebé a qualsevol destí.

Marta Magro

Grau de Turisme
Nheru González
El que més m'agrada del CETT és la proximitat i expertesa dels professors, al final són professionals que estan treballant actualment en el món de l'hoteleria o el turisme i et permeten com a estudiant, exprimir-los i aprendre moltes coses

Nheru González

Grau de Turisme

Quines assignatures té el Grau de Turisme?

El programa del Grau de Turisme desenvolupa, durant els dos primers cursos, les assignatures comunes a totes les especialitats. A partir de tercer, podràs cursar els crèdits específics de l'especialitat que triïs, a més de completar aquesta formació amb assignatures optatives. Per finalitzar, hauràs de fer el teu Treball de Final de Grau (TFG). Coneix més detalls sobre aquest aquí.

PRIMER CURS

SEGON CURS

TERCER CURS

QUART CURS

ASSIGNATURES OPTATIVES

IDIOMES

Treball final de Grau

El Treball Final Grau (TFG) (12 ECTS) suposa la culminació de l’aprenentatge de la carrera, on es reflecteixen les competències adquirides, així com la seva aplicació i desenvolupament. Es tracta d’un treball d’investigació o d’aplicació. El TFG s’adapta als teus interessos i motivacions professionals, i aprofundeix en l’especialitat i l’itinerari que has escollit:

El TFG pot ser de quatre tipus:

 1. Temàtica pròpia: faràs un treball d’investigació propi amb la tutoria d’un professor del CETT.

 2. Projecte d’emprenedoria: desenvoluparàs una idea de negoci o emprenedoria i n’exploraràs les possibilitats reals de viabilitat.

 3. Participació en un Grup d’Investigació: podràs fer el teu treball a partir de la participació en un dels següents grups:

  • Grup d’Investigació Allotjaments Turístics i Restauració (GRATiR).
  • Grup d’Investigació Turisme, Cultura i Territori (TCT).
  • Grup d’Investigació Cuina i Gastronomia (GR-CiG).

  També podràs participar en grups interuniversitaris i fer un treball d’investigació conjuntament amb alumnat de diferents països.

 4. TFG vinculat amb empreses, organismes i institucions nacionals o internacionals: orientaràs el TFG vers la investigació aplicada o per desenvolupar un projecte innovador i emprenedor en aquests organismes, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional.

Llengües estrangeres

De manera obligatòria, hauràs de cursar 27 crèdits d’anglès i podràs cursar fins a 27 crèdits d’una segona llengua

1er CURS 2do CURS 3er CURS 4t CURS
Anglès I (9 ECTS) Anglès II (9 ECTS) Anglès III (9 ECTS) Anglès + (3ECTS)
9 ECTS a escollir: 9 ECTS a escollir: 9 ECTS a escollir:
Francès I Francès II Francès III
Alemany I Alemany II Alemany III
Espanyol I Italià I Italià II
Espanyol II Espanyol III

Anglès

El nivell d’anglès que assoliràs en acabar el Grau serà l’equivalent al C1 del MCER (Marc Comú Europeu de Referència).

Quin nivell necessito per cursar el Grau?

 • Nivell d'accés general al Grau: El nivell d’anglès mínim requerit en fer l’accés a l’anglès 1 correspon al B.1.1.1 del Marc Europeu Comú de Referència (MECR).
 • Nivell d'accés específic al Grau 100% en anglès: Per tal de poder accedir a la línia en anglès del Grau de Turisme (GT) es recomana que l’alumne tingui un nivell B2.2 com a mínim (equivalent al nivell de finalització de l’anglès 2).

Com s'assignarà el nivell de cada estudiant?

Amb la finalitat d’identificar el nivell competencial de l’estudiant quan inicia els estudis de turisme i poder assignar-lo al grup que s’adapti al seu nivell, així com fer el reconeixement oficial dels nivells adquirits prèviament, els alumnes de nou accés hauran de realitzar una Prova d’anivellació. Aquesta prova permet informar a l’estudiant de quin és el nivell d’idioma que li correspon segons l’estructura curricular de la titulació de Grau. No té cap mena de valor acadèmic, però és obligatori realitzar-la per a tots els alumnes.

Després també podran fer una Prova d’acreditació. Aquesta és una prova reconeguda i certificada per l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. Mitjançant aquesta prova s’identifica l’alumne que té un nivell superior al establert com a nivell d’entrada; la superació d’aquesta prova permet aconseguir una acreditació que fa possible tramitar el reconeixement oficial dels crèdits corresponents.

Desenvolupa els teus estudis internacionalment

Al CETT-UB posem a la teva disposició l’Oficina de Relacions Internacionals, responsable tant de la gestió de la mobilitat dels estudiants i del professorat com de l’orientació, l’assessorament i l’atenció als estudiants interessats en una experiència internacional.

Al CETT-UB comptem amb diferents itineraris de mobilitat internacional:

 • Programa mobilitat acadèmica

Programa Erasmus a la Unió Europea, Programa SICUE a l’Estat Espanyol i, a la resta del món, disposem d’acords específics pels estudiants de Grau. El CETT t'oferim l’oportunitat d’estudiar a l’estranger. Vols saber-ne més?

 • Global intership programs

Quan acabis els teus estudis tindràs l’oportunitat de fer una estada pràctica empresarial internacional, amb una durada entre 6 i 12 mesos, en:

 • Empreses turístiques i hoteleres líders i reconegudes pel seu nivell de competitivitat i excel·lència.
 • Projectes turístics solidaris en els quals es participa en plans de cooperació internacional amb ONG per al desenvolupament d’un turisme responsable i sostenible (10 projectes).
 • Start-ups que comencen la seva activitat, participant en el procés emprenedor i creatiu dels seus projectes.

Demana'ns més informació

 • International Minor programs

Són cursos de postgrau interdisciplinaris que et permetran aprofundir en un àmbit de coneixement vinculat amb la teva carrera, o explorar altres camps d’especialització que ampliïn el teu currículum en universitats internacionals de prestigi:

 • Grenoble École de Management, Grenoble (França)
 • JAMK University of Applied Sciences, Jyväskylä (Finlàndia)
 • Tecnológico de Monterrey, Monterrey (Mèxic)

Consulta’ns-ho!

International Welcome Session

Fes pràctiques en empreses de primer nivell

Durant el Grau hauràs de fer pràctiques en empreses o organitzacions turístiques. Si vols adquirir més experiència pràctica o explorar diferents departaments o empreses, podràs fer pràctiques extracurriculars voluntàries quan vulguis.

 • Pràctiques curriculars o pràcticum: en empreses nacionals i internacionals. Es divideixen en dos períodes de pràctiques curriculars en empreses d’aplicació del CETT o en empreses col·laboradores, amb un mínim de 225 hores de formació cadascun.
 • Pràctiques extracurriculars: en empreses nacionals i internacionals. Des del primer curs, podràs fer pràctiques de caràcter voluntari per desenvolupar un perfil professional altament qualificat, amb una durada màxima de 900 hores per curs.

Els objectius de les pràctiques són:

 • Fer les funcions d’un lloc de treball en una empresa de primer nivell, local o internacional.
 • Adquirir noves aptituds i actituds que només es desenvolupen en entorns reals.
 • Aplicar els coneixements apresos durant el Grau.
 • Conèixer el dia a dia de l’empresa turística, el seu model de negoci i els punts clau de la gestió.

Si vols més informació sobre les pràctiques visita l'espai de Career Services, contacta'ns a través de l'email careerservices@cett.cat o també pots visitar-nos en la primera planta del Campus.

Coneix algunes de les nostres empreses col·laboradores

Tots A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
A
B
C
D
E
G
H
I
M
N
O
P
R
S
Y
 

Impulsa el teu currículum amb una doble titulació internacional

Els dobles graus internacionals que oferim al CETT-UB són itineraris formatius específics establerts amb universitats de diferents països reconegudes per la seva excel·lència acadèmica i prestigi. Amb aquests, podràs obtenir dos títols oficials i completar el programa que hagis seleccionat.

Les dobles titulacions et donaran un avantatge competitiu per a la teva inserció laboral i et permetran d’adquirir les competències internacionals clau més importants.

Des del CETT-UB t'oferim les següents opcions de títol doble, cursant tres cursos al CETT i un curs a la universitat escollida:

Grenoble École de Management

El doble Grau internacional de Turisme del CETT-UB - Bachelor in International Business(BIB) de la Grenoble École de Management (França), únic al món, et permet obtenir una doble titulació oficial de Grau en Turisme i Grau en Negocis Internacionals en poc més de quatre anys!

És la millor opció per aconseguir un avantatge competitiu en el mercat laboral internacional, per adquirir un perfil professional especialitzat, polivalent i diferencial. Estudiant tres cursos al CETT i un curs a la Grenoble École de Management de França, i un cop realitzat el Treball Final de Grau, obtindràs el títol oficial de Grau de Turisme CETT i el títol oficial de Bachelor in International Business (BIB).

Estudiaràs en un centre universitari reconegut per la seva qualitat, excel·lència acadèmica i prestigi. I és que la universitat Grenoble École de Management ocupa la 6ª posició entre les millors universitats a França, la 25ª posició de les millors escoles de negocis europees i es troba en la 50ª posició en l’àmbit mundial, segons el Financial Time’s Rankings (dades de 2019).

En un entorn en continu canvi en què totes les empreses necessiten transformar-se i adaptar-se, el doble Grau respon a les necessitats del mercat i del sector turístic, als reptes de la globalització i s’adequa a les demandes del sector professional, ja que et dota de les competències clau per gestionar el desenvolupament internacional d’una empresa i treballar en les institucions líders de l’àmbit internacional, amb una visió global.

El doble Grau internacional de Turisme - Bachelor in International Business et proporciona tots els coneixements i les eines que adquiriràs cursant el Grau de Turisme del CETT-UB i que et convertiran en un directiu i gestor del sector turístic i hoteler amb capacitat de liderar equips i projectes i d’innovar davant els reptes de futur, però també els pilars del management i la gestió dels negocis internacionals, tenint en compte els mercats i els contextos.

Et permetrà dirigir projectes empresarials turístics i participar en la seva expansió i desenvolupament en l’àmbit internacional, i et capacitarà, amb una visió global, per prendre decisions de caràcter economicofinancer, de marketing, de gestió de les habilitats comercials interculturals... També potenciarà la teva anàlisi de l’economia mundial per trobar vetes de mercat o nous mercats i dissenyar les estratègies adequades per al seu desenvolupament amb èxit.

Michigan State University

El doble Grau internacional de Turisme del CETT-UB - Bachelor Programme in Hospitality Business de la Michigan State University (EUA), únic al món, és la teva millor opció per assolir els teus objectius i, a més, obtenir una doble titulació oficial de Grau en Turisme i de Grau en Hospitality Business en poc més de quatre anys que et proporcionarà un avantatge competitiu essencial per posicionar-te en el mercat laboral.

Amb aquest doble Grau de Turisme, en poc més de quatre anys obtindràs els dos títols oficials i aconseguiràs un perfil professional polivalent i diferencial, amb el qual dominaràs tant les bases de la direcció d’empreses del sector turístic en general com els pilars de la gestió dels negocis hotelers internacionals.

A més, si curses aquest doble Grau faràs la teva estada als EUA durant el quart curs, amb la possibilitat, un cop acabats els estudis, de poder romandre un any més al país per dur a terme pràctiques professionals o treballar en el sector turístic i hoteler, gràcies al fet que podràs obtenir els visats necessaris com a estudiant que t’atorguen aquesta possibilitat. Per tant, podràs gaudir d’una experiència formativa, personal i professional única que et convertirà en un perfil molt competent i altament atractiu per al sector.

El doble grau et dotarà d’una formació integral sobre les empreses hoteleres de qualsevol tipus, cosa que t’obrirà les portes a una carrera nacional i internacional d’èxit. El doble Grau cursat en dues universitats líders et convertirà en el professional amb el perfil idoni per a les empreses i organitzacions turístiques i hoteleres: adquiriràs les competències clau per gestionar-ne el desenvolupament global i estaràs preparat per respondre a reptes tan importants com ara la sostenibilitat, la innovació i la digitalització.

Aquest perfil diferencial i especialitzat es reforça amb la formació en idiomes, el semestre d’intercanvi en altres països, les pràctiques professionals i la formació en competències clau i valors que es desenvolupen en aquest doble Grau únic.

JAMK University of Applied Sciences

El doble Grau internacional de Turisme del CETT-UB - Bachelor Programme in Tourism Management de la JAMK University of Applied Sciences (Finlàndia) és únic i t’ofereix una oportunitat excepcional: et formaràs en tots aquests àmbits en dues de les universitats amb més prestigi, obtindràs una doble titulació oficial de Grau –en Turisme i en Tourism Management– en poc més de quatre anys, i destacaràs en el mercat laboral global.

Estudiant tres cursos al CETT i un curs a la JAMK University of Applied Sciences de Finlàndia, i un cop realitzat el Treball Final de Grau, obtindràs el títol oficial de Grau de Turisme CETT i el títol oficial de Bachelor Programme in Tourism Management d’aquest centre universitari reconegut per la seva qualitat, excel·lència acadèmica i prestigi. I és que la JAMK University ofApplied Sciences és una de les universitats més importants de Finlàndia, que destaca internacionalment pel seu model de formació centrat en la innovació permanent i el desenvolupament de competències clau de l’alumnat.

Aconsegueix l’avantatge competitiu que et permetrà introduir-te ràpidament en el mercat laboral global i participa com a gestor empresarial en la transformació del sector turístic, amb una visió global i innovadora!

El turisme, com a motor mundial de desenvolupament econòmic, social i cultural, necessita repensar-se contínuament i comptar amb professionals amb un perfil especialitzat, polivalent i diferencial. El doble Grau en Turisme et permetrà dominar, amb una visió integral i una perspectiva sostenible i innovadora, tant la direcció d’empreses del sector turístic i hoteler com els pilars de la gestió dels negocis internacionals, liderar projectes responsables en turisme o de creació de valor digital, afrontar el disseny de noves propostes turístiques... i moltes coses més!

En un entorn en continu canvi en què totes les empreses turístiques necessiten transformar-se i adaptar-se, el doble Grau internacional de Turisme - Bachelor Programme in Tourism Management respon a les necessitats de mercat i del sector i als reptes de la globalització, preparant-te per gestionar i liderar qualsevol entitat, companyia o projecte turístic.

Et proporciona no només tots els coneixements i les eines que adquiriràs cursant el Grau de Turisme del CETT-UB i que et convertiran en un directiu amb capacitat de liderar equips i projectes, i d’innovar davant els reptes de futur, sinó també noves competències transversals essencials en tota corporació turística, i nous coneixements sobre estratègies relatives a la gestió internacional de les empreses del sector (management estratègic, capacitat d’anàlisi economicofinancera, gestió de la interculturalitat a l’empresa...), tenint en compte els mercats i els contextos internacionals des de noves perspectives.

 

Coneix al professorat del Grau de Turisme

Direcció Acadèmica

OSCAR CASANOVAS IBAÑEZ

Professor, Investigador i Director Acadèmic Grau en Turisme CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Dret Universitat de Barcelona
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Política turística, Dret turístic, Mercat laboral turístic, Governança
Bloc temàtic/Departament: Dret i polítiques turístiques; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Marketing i comercialització; Turisme i territori

Professorat

FCO. JAVIER ALBARRACÍN CORREDOR

Soci Fundador Barcelona Halal Services
Llicenciatura en Ciències Polítiques i de l'Administració Universitat Autònoma de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Tecnologia dels aliments i salut

ESTER ALMENAR TAYA

Consultora en l'àmbit del Màrqueting Koncepts
Doctorat en Comunicació Universitat Ramón Llull
Bloc temàtic/Departament: Marketing i comercialització

MARC ÁMBIT FERNÁNDEZ

Consultor en Gestió de Projectes
Grau en Humanitats Universitat Oberta de Catalunya
Bloc temàtic/Departament: Gestió de projectes i emprenedoria; Organització empreses i gestió de les persones

ORIOL ANGUERA TORRELL

Professor, Investigador i Director del Grup de Recerca d'Allotjaments Turístics i Restauració CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Economia Universitat Pompeu Fabra
Grup de recerca: Allotjaments Turístics i Restauració
Àmbit d'especialització: Economia turística, Internacionalització de la indústria hotelera, Economia aplicada a l'hoteleria
Bloc temàtic/Departament: Economia i finances; Marketing i comercialització

JORDI ARCOS PUMAROLA

Professor, Investigador i Director de Recerca CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Educació, Societat i Qualitat de Vida Universitat de Lleida
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Patrimoni, Turisme cultural, Turisme literari
Bloc temàtic/Departament: Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Turisme i cultura; Turisme i territori

ÁLVARO ENRIQUE ARRIETA VALLE

Professor, Investigador i Director del Màster Universitari de Direcció Hotelera i de Restauració CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Estudiant Doctorat en Empresa Universitat de Barcelona Business School
Grup de recerca: Allotjaments Turístics i Restauració
Àmbit d'especialització: Sostenibilitat, Gestió de la restauració
Bloc temàtic/Departament: Cuina; Direcció estratègica; Economia i finances; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Restauració

MAITE AUDET PALAU

Guia Oficial - Organització d'esdeveniments Autònoma
Màster en Tecnología Educativa y Competencias Digitales Universidad Internacional de La Rioja
Bloc temàtic/Departament: Empreses i serveis turístics; Hoteleria; Organització empreses i gestió de les persones

URSULA BEDOGNI

Professora de Llengües CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Llicenciatura en Filosofia Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Idiomes

ERNEST CAÑADA MULLOR

Coordinador ALBA SUD, centre d'investigació i comunicació
Doctorat en Historia, Historia de l'Art i Geografía Universitat Illes Balears
Bloc temàtic/Departament: Empreses i serveis turístics; Turisme i territori

AINHOA CARBALLIDO RISCO

Professora, Investigadora i Directora Màster Universitari en Direcció d'Empreses Turístiques. Coordinadora especialitat Màrketing Digital Turístic. CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
en Turisme i Tecnologia Aplicada al Territori Universidad de Málaga (REDINTUR)
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Marketing turístic, Smart tourism, TICs al territori
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Economia i finances; Empreses i serveis turístics; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Marketing i comercialització; Tecnologies emergents i eines digitals; Turisme i territori

ANAIS CAVALLÍN

Professora, Investigadora i Directora Acadèmica del Grau de Direcció Hotelera Internacional CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Estudiant Doctorat en Turisme Universitat Oberta de Catalunya
Grup de recerca: Allotjaments Turístics i Restauració
Àmbit d'especialització: Gestió de vendes, Comercialització hotelera, Marketing hoteler
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Marketing i comercialització

MARIA DOLORS CIRERA VIÑOLAS

Events management Barcinoguides
Llicenciatura en Psicologia Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Empreses i serveis turístics; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Organització empreses i gestió de les persones

MERCÈ CIVERA PÉREZ

Professora àrea de Gastronomia CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Màster en Innovació en la Gestió Turística CETT-Universitat de Barcelona
Àmbit d'especialització: Patrimoni culinari, Turisme gastronòmic
Bloc temàtic/Departament: Gastronomia; Idiomes; Turisme i cultura

RICARD DOGA MEDIÑA

Rooms Division Manager Casa Bonay
Màster en Direcció Hotelera i de Restauració EUHT CETT-UB
Bloc temàtic/Departament: Economia i finances

LAIA ENCINAR PRAT

Professora, Investigadora i Coordinadora de projectes CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Educació Universitat Autònoma de Barcelona
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Interculturalitat i turisme, Educació i turisme, Turisme cultural
Bloc temàtic/Departament: Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía

BEGOÑA FERNÁNDEZ BENÍTEZ

CEO & FOUNDER GoandBe Creative Services S. L
Màster en Educació, especialitat Turisme UNIVERSIDAD DE BARCELONA
Bloc temàtic/Departament: Empreses i serveis turístics; Turisme i territori

MARCEL FORNS BERNHARDT

Director General GEBTA
Màster en Dret Econòmic Internacional Universitat de Barcelona, Wilhems-Westfälische Universität Münster (Alemanya)
Bloc temàtic/Departament: Dret i polítiques turístiques; Empreses i serveis turístics; Turisme i territori

JORDI GARGALLO ALTIMIRAS

Director i Propietari Vattoo2018 S.L
Llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses Universitat Pompeu Fabra
Bloc temàtic/Departament: Nutrició, Ciències de l'Alimentació i la Gastronomia; Restauració

XAVIER GASSÓ COMPANYS

Director financer Serunion
Diplomatura en Ciències Empresarials Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Economia i finances; Gestió de projectes i emprenedoria; Organització empreses i gestió de les persones

NURIA GIRALT ANDUIX

Professora de Llengua estrangera CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Llicenciatura en Filologia Romànica Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Idiomes; Organització empreses i gestió de les persones

RAMÓN IGLESIAS TOVAR

Soci fundador EmicThinking
Llicenciatura en Humanitats Universitat Pompeu Fabra
Bloc temàtic/Departament: Marketing i comercialització

MONTSERRAT IGLESIAS XAMANÍ

Coordinadora pedagògica del departament d'idiomes CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Ensenyament de Llengües i Literatura
Bloc temàtic/Departament: Idiomes

DANIEL IMBERT-BOUCHARD RIBERA

Director del Grup de Recerca TURCIT. Professor, Investigador i Coordinador del Màster Universitari en Innovació en la Gestió Turística, especialitat Gestió Turística de les Destinacions Urbanes CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Geografia Universitat de Barcelona
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Mobilitat, Planificació turística, Turisme i territori
Bloc temàtic/Departament: Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Turisme i territori

MAUDE LAMBERT

Professora de Llengua estrangera CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Llicenciatura en Filologia Francesa Universitat Autònoma de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Idiomes

ENRIC LÓPEZ CARRILLO

Professor, Investigador i Responsable de Funraising de CETT Fundació CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Pedagogia Universitat de Barcelona
Grup de recerca: Allotjaments Turístics i Restauració
Àmbit d'especialització: Emprenedoria, Marketing, Comunicació turística, Turisme rural
Bloc temàtic/Departament: Marketing i comercialització

NÚRIA LOUZAO BELMONTE

Professora, Investigadora i Coordinadora Màster de Direcció Hotelera i de Restauració, especialitat Direcció Hotelera CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Estudiant Doctorat en Empresa Universitat de Barcelona Business School
Grup de recerca: Allotjaments Turístics i Restauració
Àmbit d'especialització: Sistemes de fidelització de clients, Gestió d'experiències, Gestió hotelera
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Economia i finances; Empreses i serveis turístics; Hoteleria; Organització empreses i gestió de les persones

PILAR MALAGARRIGA VALLET

Consultora Responsabilitat Social Corporativa i Turisme Sostenible Segundo Mundo RSCC
Màster en Responsablilitat Social Corporativa i Sostenibilitat UNED-UJI
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Empreses i serveis turístics

JOSÉ Mª MARCOS PUJOL

Responsable de projectes i inversions Mercabarna
Enginyer en PDD Business Administration and Management, IESE Business School - University of Navarra IESE Business School - Universidad de Navarra
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica

JAUME MARÍN RABIOL

Freelance
Doctorat en B.A. Business Studies Glasgow Caledonian University
Bloc temàtic/Departament: Marketing i comercialització

ANTONI MATAS TARRUELLA

Director general Europaper - Enric Cirici, SLU
Llicenciatura en Direcció i Administració d'Empreses Universitat Ramón Llull
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Economia i finances

JESÚS MOLINA RODRÍGUEZ

Consultor en l'àmbit dels recursos humans
Doctorat en Turisme Universitat de Girona
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Organització empreses i gestió de les persones

MARTA OLIVA FONT

Professora CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Grau en Turisme UB
Àmbit d'especialització: Empreses de Transport, Empreses i serveis turístics

ANDREA ORDÓÑEZ GARDE

Professora de Llengua estrangera CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Llicenciatura en Traducció i Interpretació Universitat Autònoma
Bloc temàtic/Departament: Idiomes

EUGENI OSÁCAR MARZAL

Professor, Investigador i Director de la Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Didàctica de les Ciències Socials i del Patrimoni Universitat de Barcelona
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Marketing turístic, Patrimoni, Turisme cinematogràfic, Turisme cultural
Bloc temàtic/Departament: Marketing i comercialització

EMMA PLA RUSCA

Directora Màster Universitari d'Innovació en la Gestió Turística. Coordinadora de l'especialitat Gestió Turistíca del Patrimoni Culinari i Gastronòmic CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Sociedad de la Información y del Conocimientoció Universitat Oberta de Catalunya-UOC
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Enoturisme, Turisme gastronòmic, Turisme cultural
Bloc temàtic/Departament: Economia i finances; Gastronomia; Innovació; Investigació en turisme, hoteleria i gastronomía; Marketing i comercialització; Tecnologia dels aliments i salut; Turisme i cultura; Turisme i territori

ROGERPLA SABATÉ

ROGER PLA SABATÉ

Gerent i Fundador Nowotel
Posgrau en Postgraduate Hospitality ManagementDisciplina académicaHospitality Administration/Management Les Roches Marbella International School of Hotel Management

MACARENA RECASENS MARQUINA

Professora de Llengua estrangera CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Llicenciatura en Filologia Anglesa
Bloc temàtic/Departament: Idiomes

ELENA RIDOLFI

Professora, Investigadora i Coordinadora del Màster Universitari en Direcció d'Empreses Turístiques, especialitat Turisme Responsable i Sostenible CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Geografia; Urbanisme i Polítiques Públiques Universitat Autònoma de Barcelona-Universidad IUAV (Italia)
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Turisme i territori, Turisme sostenible, Governança territorial i urbana, Planificació territorial
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Economia i finances; Empreses i serveis turístics; Marketing i comercialització; Turisme i territori

ELENA ROQUE GUERRERO

Responsable Borsa Treball CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Màster en Direcció Hotelera i de Restauració EUHT CETT-UB
Bloc temàtic/Departament: Restauració

JOAN MANUEL SÁNCHEZ PERALTA

Director General i Fundador ChartOk - Software Colaborativo para Revenue Managers
Màster en Universitari en Direcció Hotelera i de la Restauració, especialitat Direcció d'Empreses Hoteleres EUHT CETT-UB
Bloc temàtic/Departament: Marketing i comercialització

RAMON SERRAT MULÀ

Professor i Investigador CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Màster en Innovació en la Gestió Turística EUHT CETT-UB
Àmbit d'especialització: Gestió turística local, Paisatge i patrimoni, Turisme urbà
Bloc temàtic/Departament: Turisme i cultura; Turisme i territori

ALEJANDRO SEVY ELIAS

Soci consultor Sevyservice Associates, S.L.
Doctorat en Estudis Empresarials Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Direcció estratègica; Economia i finances

ESTHER VELASCO FERREIRO

Professora, Investigadora i Directora Acadèmica del Grau de Màrqueting, Esdeveniments i Entreteniment CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Doctorat en Marketing UCAM Universidad Católica San Antonio de Murcia
Grup de recerca: Turisme, Cultura i Territori
Àmbit d'especialització: Marketing turístic, Patrimoni, Turisme cinematogràfic, Organització d'esdeveniments
Bloc temàtic/Departament: Marketing i comercialització; Turisme i cultura

JORDI VILA CASTAÑER

Director General Cima Health SL
Grau en Ciències Empresarials i MBA ESADE - Universitat Ramón Rull
Bloc temàtic/Departament: Economia i finances

MANAL ZAHRAA MURAD

Professora de Llengua estrangera CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Llicenciatura en Filologia Anglesa Universitat de Barcelona
Bloc temàtic/Departament: Idiomes
 

Orientació a l'estudiant

El pla d’acció tutorial (PAT) és un servei d’atenció als estudiants que té com a principal finalitat oferir suport personalitzat en els àmbits formatius d’informació i orientació, més enllà dels continguts de les matèries acadèmiques.

La figura d'acompanyament de l'estudiant

L’objectiu principal és l’assessorament de l’estudiant des del moment del seu ingrés al món universitari, el seguiment del seu desenvolupament i la planificació dels seus estudis fins a l’orientació professional. Aquesta acció està dirigida pel professorat, que contribueix, d’aquesta manera, a una educació global que és essencial per elaborar i revisar les seves aspiracions acadèmiques, professionals i personals.

Infografia orientació estudiant

L’actuació del tutor és imprescindible per aprofitar el període de formació de l’alumnat i oferir-li una atenció personalitzada ajustada a les seves circumstàncies, necessitats i característiques singulars que li permetin consolidar les bases del seu aprenentatge.

El model

El model de tutoria es desenvolupa en un marc d’educació integral que impulsa el desenvolupament global del/de la estudiant en totes les seves dimensions: intel·lectual, afectiva, personal i social.

Pla d'acció tutorial

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme
Pla d'acció tutorial
Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Pla d'acció tutorial

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme
Pla d'acció tutorial
Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Pla d'acció tutorial

El CETT al teu servei

Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:

 • Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:

  • Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
  • Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
  • La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
 • Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Servei d’Esports UB, Carnet Som UB.

 • Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.

 • El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.

 • Si ets un estudiant internacional, també disposaràs de l'Oficina de Relacions Internacionals que t'ajudarà i assessorarà amb els tràmits que necessitis.

 • Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.

Masters 2020

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Jardí

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules 

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules 

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Passadís 

 • Descompte en la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Com a estudiant del CETT tindràs unes condicions exclusives. Pregunta'ns sense compromís.

2020

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Residència Àgora BCN

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme
Residència Àgora BCN

Els espais d'aprenentatge

El CETT disposa de diferents aules i equipaments perquè puguis desenvolupar totes les teves habilitats com a professional:

 • 30 aules teòriques
 • 4 aules d'informàtica amb una capacitat total per a 86 alumnes.
 • 12 Aules tècniques especialitzades
Instal·lacions CETT

Aules teòriques

Es tracta de 30 aules teòriques amb sistemes de projecció i l'equipació necessària per a realització de videoconferències en streaming amb possibilitat de connexió i participació sincrònica.

GT- Aules teòriques

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Centre de Recursos

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Passadís

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Centre de Recursos

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

El centre

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Espai Eidos

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Espai Eidos

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aules

Aules tècniques especialitzades

Són instal·lacions equipades per desenvolupar una formació professional d'alt nivell. Tots aquests espais estan renovats i actualitzats amb les últimes tecnologies per facilitar la funció pedagògica.

Espais que donen servei a l'alumnat, equip de CETT i oberts al públic

El CETT disposa de diferents espais i empreses d'aplicació pròpies on els nostres alumnes s'enfronten a reptes reals del dia a dia amb clients de veritat, sempre supervisats pel nostre equip docent i professional.

 • Aula restaurant i espai gastronòmic
 • Fòrum: espai de Bar-cafeteria
 • Hotel Alimara: un hotel propi de quatre estrelles en el qual es troba el Restaurant Summum on es desenvolupa la part de formació pràctica de serveis hotelers com els banquets i el servei de dinars.
 • Residència universitària Àgora BCN de la Fundació CETT: en la qual participen activament en el servei de cuina per a col·lectivitats

GT-Espais que donen servei

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Fòrum Gastronòmic

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Hotel Alimara

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Aula Restaurant

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme
Fòrum Gastronòmic
Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Jardí Hotel Alimara

Fotografia de: Grau Turisme | Grau Turisme

Residència Àgora BCN

CETT International support

Perquè entenem el repte que suposa viure en un entorn que no és el teu, el Campus CETT-UB posa a la teva disposició l’Oficina de Relacions Internacionals (ORI), com a àrea destinada a l’orientació, l’assessorament i l’atenció als estudiants internacionals dels programes de Màster.

L’equip d’aquesta àrea et donarà informació pertinent relacionada amb aspectes logístics de la vida a Barcelona tals com l’empadronament, la tramitació del número d’identitat d’estranger (NIE) o la recerca d’allotjament a la ciutat.

Tràmits relacionats amb la teva estada acadèmica

L’equip d’ORI et brindarà informació actualitzada sobre els tràmits a desenvolupar un cop siguis a la ciutat, orientant-te sobre documents imprescindibles com el número d’identitat d’estranger (NIE), el padró o registre oficial de l’Ajuntament o el carnet universitari.

Idiomes

Si la teva llengua materna no és el castellà, l’equip d’ORI et proporcionarà consells sobre com i on aprendre’l. També t’indicarà on aprendre català, fet que et facilitarà la teva integració a la vida diària de la ciutat. A més, podràs enfortir el castellà a través dels cursos certificats que ofereix el nostre Departament d’Idiomes del CETT-UB. Per contra, si el que vols és practicar de manera informal qualsevol altre idioma, podràs participar de manera gratuïta al nostre programa d’intercanvi lingüístic entre estudiants del CETT-UB.

Allotjament

El CETT-UB som l’únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d’estudiants, Àgora BCN, amb preus assequibles per a la comunitat d’estudiants CETT. També comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l’Hotel Alimara, en el qual tant tu com els teus familiars i amics podreu gaudir d’avantatges i descomptes.

Suport a la teva carrera professional

Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat.

Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.

Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.

El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:

 • Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
 • Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
 • Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.

D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:

Definició de les teves fites professionals:

 • Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
 • Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
 • Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.

Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral

 • Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
 • Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
 • Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
 • Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
 • Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt del procés de selecció es troba la teva candidatura.

Entrenament personalitzat

 • Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
 • Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
 • Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
 • Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.

Networking i dinamització d’activitats

 • Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
 • Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
 • Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
 • Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.

Job Center d’accés exclusiu

 • Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
 • Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
 • Seguiment de les candidatures presentades.
 • Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

Career Services

Career Services està format per un equip de professionals que orienta i ajuda l’alumnat al llarg dels seus estudis, i li facilita el contacte amb les millors empreses per tal d’afavorir-ne el desenvolupament professional i la futura inserció laboral.

Estar a prop dels antics alumnes

CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.

Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.

Els principals objectius de CETT Alumni són:

 • Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
 • Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
 • Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.

Residència Àgora BCN

El CETT-UB som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants, la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Com a alumne de qualsevol de les nostres titulacions gaudiràs de descomptes exclusius perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Pregunta'ns sense compromís.

agora

Hotel Alimara

Com a part de les nostres empreses comptem també amb un hotel propi de quatre estrelles, l'Hotel Alimara.

Situat al peu de la serra de Collserola i dins del propi Campus CETT, t'oferirà a tu i als teus familiars diferents avantatges i descomptes.

Hotel Alimara

 

Consulta el preu del Grau de Turisme

MatrículaTaxes UB*PreuPreu total per any**
875 €314,26.099 €7.288,2 €

*Les taxes de la Universitat de Barcelona (UB) són un import que l’alumne d’un centre adscrit ha d'abonar en concepte de serveis. Aquest import està exempt de qualsevol tipus de descompte i es paga al mateix temps que la matrícula.

**Aquest és el preu anual per pagaments únic. Consulta els imports i les condicions per altres modalitats de pagament amb el nostre equip d’Orientació a Futurs Estudiants.

Coneix totes les nostres beques

CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes als estudiants.

A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.

En acabar el Grau de Turisme obtindràs la Titulació de:

 

El nostre equip d'orientació respon

Mariona Lunar

Orientació de Graus Universitaris i Cicles Formatius

Nil Obiols

Orientació de Graus Universitaris i Cicles Formatius

Ricard Mateu

Orientació de Graus Universitaris i Cicles Formatius

Descarrega PDF