Fotografia de: Turisme, grau universitari amb àmplia formació empresarial | CETT
Universitat de Barcelona

Turisme, el grau universitari amb una sòlida formació empresarial i una profunda especialització en el sector

26.01.2022
 

Has pensat a estudiar Administració i Direcció d’Empreses, però al mateix temps et crida l’atenció el món del turisme i l’hoteleria? Tens especial interès pels viatges, el patrimoni cultural, les llengües i la vocació de servei, i t’agradaria gestionar alguna empresa turística o hotelera? Tens vocació empresarial i sents atracció pel sector turístic i hoteler? Ets emprenedor? Et crida l’atenció la transformació digital de les empreses turístiques i hoteleres? Si és així, Turisme és el grau fet a la teva mida.


Formació empresarial i econòmica de Turisme

El Grau de Turisme del CETT-UB és la formació adequada per dirigir i gestionar tot tipus d’empreses del sector turístic i hoteler. El sector turístic necessita perfils amb una formació multidisciplinària en gestió empresarial, lideratge, economia, dret i idiomes, entre d’altres. Calen professionals capacitats per donar resposta als reptes que el sector ha d’afrontar, com la digitalització, la sostenibilitat, la innovació i un desenvolupament responsable i ètic.

Per assolir aquest objectiu, el Grau de Turisme té una àmplia base de formació empresarial. Al pla acadèmic, hi inclou àmbits com gestió i direcció d’empreses, habilitats de direcció, màrqueting, gestió econòmica i financera, recursos humans i gestió de personal, entre d’altres.

Algunes de les assignatures del grau són: gestió d’empreses, gestió econòmica i financera, màrqueting estratègic i operatiu, comercialització, competències directives, revenue management, direcció estratègica i financera, e-marketing, big data management i estratègies d’expansió.

Inserció laboral de Turisme

Amb un percentatge d’inserció laboral de gairebé el 90%, el Grau de Turisme és l’adequat, doncs, per a perfils que volen combinar una sòlida formació en l’àmbit empresarial amb el coneixement profund del turisme, els idiomes, el patrimoni, l’organització d’esdeveniments, etc. Aquest grau et garanteix adquirir les competències de gestió empresarial per al sector turístic i hoteler.

Turisme i empresa

Turisme ofereix una profunda formació empresarial


Especialitzacions Grau de Turisme

A més, Turisme del CETT-UB ofereix tres especialitzacions en el tercer i quart curs:

  • Direcció Hotelera: Hi estudiaràs tot allò relacionat amb l’operativa i la direcció estratègica i financera les finances de l’empresa hotelera i de restauració. Durant els dos últims cursos del grau, faràs assignatures que comprenen les diferents àrees de la gestió hotelera amb una visió internacional i innovadora.
  • Direcció Turística: Hi adquiriràs els coneixements, tècniques i instruments necessaris per a una planificació i gestió eficaç del turisme. També hi tractaràs altres aspectes com el desenvolupament de la comercialització i la gestió del turisme cultural, la direcció estratègica i financera d’empreses turístiques, la gestió intel·ligent de destinacions, etc. amb una visió sostenible i innovadora.
  • Direcció de Negocis Digitals Turístics: Hi obtindràs les competències necessàries per a la gestió de negocis turístics, per liderar transformació digital de les empreses del sector i per a la creació de productes i serveis fomentant l’esperit emprenedor.
Núria Louzao
Aprendràs a dirigir un model hoteler innovador, competitiu i sostenible

Núria Louzao

Professora a Direcció Hotelera
Emma Pla
Aquesta especialització et permetrà donar resposta als nous reptes del sector

Emma Pla

Professora a Direcció Turística
Joan Ramon Blaya
Si t'agraden el turisme, la tecnologia i la digitalització, aquest és el teu grau

Joan Ramon Blaya

Professor a Direcció de Negocis Digitals Turístics