Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica >

Grau de Turisme | Direcció Hotelera

Especialització dins de Grau de Turisme
Propera convocatòria: Setembre 2021
 

L’Especialitat de Direcció Hotelera del Grau Turisme del CETT-UB és una oportunitat única per estudiar la carrera que t’apassiona i començar el teu futur. Gràcies al conjunt de coneixements i experiències que viuràs al CETT- UB, aprendràs els mecanismes necessaris per a la direcció, gestió i administració hotelera, així com de tot tipus d’establiments d’allotjament.

Imagina’t poder estudiar en una classe, obrir una porta i entrar a un hotel on aplicar tots els coneixements que acabes d’aprendre. Imagina’t un centre amb el seu propi hotel, restaurant i residència. Un lloc de trobada on l’alumnat, professors, experts i clients comparteixen sinergies. Defineix el teu futur i estudia al CETT-UB l’especialitat en Direcció Hotelera.

Actualment, estan sorgint diferents tendències al sector turístic dels allotjaments com les cadenes de neo-hostels low cost, conceptes emergents com el bleisure, o l’auge dels allotjaments ecològics i sostenibles. Tot això sumat a una realitat molt dinàmica i als reptes generals que afronta el sector del turisme: la digitalització, la sostenibilitat, els nous tipus de client i la creació de models turístics responsables i ètics.

L’Especialització de Direcció Hotelera del Grau de Turisme del CETT-UB t’obrirà les portes al món professional i podràss desenvolupar una carrera en allò que t’apassiona. La formació teoricopràctica que adquiriràs al llarg d’aquesta titulació et donarà totes les habilitats i competències que un director d’allotjaments turístics ha de tenir.

El Grau de Turisme del CETT-UB et transforma:

 • Podràs posar en pràctica els coneixements adquirits directament a les empreses d’aplicació d’allotjament del centre: l’Hotel Alimara, o la Residència Universitària Internacional Àgora BCN.
 • Obtindràs, opcionalment, dues titulacions universitàries en tan sols quatre anys: la del CETT-UB i la d’una de les tres universitats internacionals col·laboradores del CETT-UB a França, Finlàndia i Estats Units, gràcies als dobles Graus internacionals.
 • Et beneficiaràs de diferents opcions de mobilitat acadèmica. Disposem de més de 50 convenis amb universitats estrangeres.
 • Gaudiràs d’un clima internacional amb estudiants universitaris i un equip docent arribat d’arreu del món.
 • Les teves amistats d’avui seran la teva xarxa professional del demà. Tu i els teus companys de classe formareu part d’una nova generació de directius experts en el sector hoteler.
 • Som el centre que més hores lectives d’anglès i d’una segona llengua imparteix: 30 crèdits d’anglès i fins a 27 crèdits d’una segona llengua com el francès o l’alemany, així com castellà per als estudiants internacionals.
 • T’aprofitaràs de l’estreta vinculació del CETT-UB amb el sector empresarial i les administracions turístiques.
 • Més del 85 % dels nostres alumnes troba feina tres mesos després d’haver finalitzat el Grau (Font: AQU).
 • Descobreix més raons per estudiar aquesta especialitat.

Aquest grau de turisme i direcció hotelera és una menció universitària que et permetrà especialitzar-te i adquirir tots els coneixements relacionats amb la gestió hotelera i l’hospitality management.

Un nou Turisme,

METODOLOGIA I AVALUACIÓ

El Grau de Turisme té un sistema d'aprenentatge 100% pràctic, aplicat i real. Tu seràs el centre de tot el procés i aprendràs gràcies a la teva participació activa en les diferents activitats.

PER QUÈ ESTUDIAR L'ESPECIALITAT DE DIRECCIÓN HOTELERA DEL GRAU DE TURISME?

Amb l’Especialitat en Direcció Hotelera CETT-UB adquiriràs totes les experiències i coneixements necessaris per gestionar i dirigir amb èxit establiments hotelers, però també càmpings, clubs de vacances, residències rurals, apartaments turístics, creuers, etc. Tot això amb una visió internacional i sostenible que et capacitarà per respondre als nous reptes del sector.

ELS CONEIXEMENTS QUE NECESSITES PER LIDERAR EL SECTOR HOTELER

 • Sabràs com definir i organitzar un model de negoci innovador.
 • Coneixeràs les estratègies d’e-marketing, comunicació i branded content per promocionar empreses d’allotjament.
 • Et mantindràs al dia de les últimes tendències en hoteleria com les cadenes de neo-hostels low cost, conceptes emergents com el bleisure, o l’auge dels allotjaments ecològics i sostenibles.
 • Aprendràs a idear propostes hoteleres per adaptar-te als nous perfils de clients, ja siguin millennials, turistes rurals, viatgers a la recerca del luxe o nòmades digitals.

EL SECTOR HOTELER DES DE DINS, LITERALMENT

 • Aprendràs i experimentaràs com dirigir allotjaments turístics reals sense sortir del centre abans de començar les teves pràctiques professionals.
 • Podràs formar-te a les seves empreses d’aplicació pràctica dins del centre: l’Hotel Alimara Barcelona, de quatre estrelles, i la Residència Universitària Internacional Àgora BCN.
 • Descobriràs el sector de la restauració des de dins gràcies als restaurants Aula Restaurant i Summum.
 • Faràs les teves pràctiques professionals en hotels i allotjaments turístics nacionals i internacionals referents del sector com: AC Hotels by Marriot, Bahía Príncipe Hotels & Resorts, Barceló Hotels & Resorts, H10 Hotels, Costa Cruceros, Eurostars Hotels, Fairmont - Juan Carlos I, Four Seasons Hotels, Hotel Arts-Ritz Hilton, Hotel Chancellor San Francisco, Hotel Roger Smith, Hotusa, Majestic Hotel Group, NH Hotel Group, Royal Caribbean Cruises, Starwood Hotels - Hotel W, i molts més!
 • Experimentaràs la indústria dels hotels i allotjaments turístics gràcies a un extens programa d’activitats entre les quals destaquen una visita als hotels Meliá per conèixer la seva estratègia de fidelització de clients o un viatge a Mallorca en un creuer per conèixer un allotjament singular, entre d’altres.
 • Crosstraining perquè coneguis els diferents departaments d’una empresa gràcies a les pràctiques incloses als itineraris d’intensificació. Informa-te’n sense compromís.

UN TÍTOL I UNA DOBLE TITULACIÓ A LA TEVA MIDA

 • Podràs obtenir un doble títol de grau universitari en tan sols quatre anys, cursant els dobles graus internacionals i estudiant tres cursos al CETT i un curs a la universitat escollida (Grenoble École de Management de França, JAMK University of Applied Sciences de Finlàndia o Michigan State University d’Estats Units). Així obtindràs el Títol Oficial de Grau de Turisme CETT i el títol oficial d’un d’aquests centres. Amb el doble Grau, aconseguiràs un avantatge competitiu per a la teva inserció laboral.
 • Obtindràs la titulació de Graduat en Turisme amb Menció oficial en Direcció Hotelera per la UB.
 • Podràs personalitzar el teu perfil professional gràcies als itineraris d’intensificació de l’especialització. En cursar un itinerari d’intensificació rebràs diploma d’expert en la temàtica escollida expedit pel CETT.

CREANT COMUNITAT CETT

 • Tindràs a la teva disposició el departament d’experts en orientació i assessorament de carreres professionals Career Services i la Borsa Laboral del CETT, amb més de 1.200 ofertes nacionals i 80 d’internacionals a l’any.
 • Podràs fer networking i ampliar la teva xarxa de contactes personal i professional a través de les diferents activitats de classe.
 • Formaràs part de la xarxa CETT Alumni, amb més de 19.800 antics alumnes del CETT a tot el món.
 • T’obrirà les portes al mercat laboral: el 45 % de l’alumnat del Grau de Turisme del CETT-UB ha trobat feina abans d’acabar el Grau i, un cop graduat, el 90 % ho ha fet abans de tres mesos.

UN GRAU INTERNACIONAL I MULTILINGÜE

 • El Grau de Turisme del CETT-UB et convertirà en un professional multilingüe altament sol·licitat. Al llarg del grau hauràs de cursar 30 crèdits d’anglès i fins a 27 crèdits d’una segona llengua gràcies als itineraris d’intensificació.
 • Podràs sol·licitar una beca Erasmus per estudiar a Europa o una beca SICUE de mobilitat nacional.
 • El CETT té més de 50 universitats de 25 països de quatre continents, como la Michigan State University (Estats Units), la Hanyang University (Corea del Sud), el William Angliss Institute (Austràlia), la Universitat del Quebec (Canadà), la Haaga-Helia University of Applied Sciences (Finlàndia) o la Breda University of Applied Sciences (Països Baixos), entre moltes altres.
 • Completaràs la teva formació, addicionalment, en acabar el Grau amb els International Minor Programs – els cursos de postgrau multidisciplinaris en universitats internacionals de prestigi–, participar en l’Advanced Management Program crosstraining destinat al coneixement d’organitzacions i models de gestió empresarials.

Què en pensen els nostres estudiants de Grau del CETT?

Mariona Abadias
El CETT et prepara per ser un professional versàtil d'una forma molt creativa

Mariona Abadias

Grau de Turisme
Marta Magro
El fet que el CETT sigui reconegut internaciolmanent fa que disposin de convenis de mobilitat internacional amb gairebé a qualsevol destí.

Marta Magro

Grau de Turisme
Nheru González
El que més m'agrada del CETT és la proximitat i expertesa dels professors, al final són professionals que estan treballant actualment en el món de l'hoteleria o el turisme i et permeten com a estudiant, exprimir-los i aprendre moltes coses

Nheru González

Grau de Turisme

El Grau de Turisme té un enfocament multidisciplinari, motiu pel qual no es requereixen coneixements addicionals per accedir-hi. Amb la formació dels teus estudis preuniversitaris serà suficient, tot i que et recomanem que tinguis nocions d’humanitats i ciències socials.

Si procedeixes d’una formació professional, podràs sol·licitar el reconeixement de crèdits i fer un itinerari a mida. Pregunta’n tots els detalls al nostre equip d’orientació a l’estudiant!

El perfil d’accés recomanat per als futurs estudiants del Grau és:

 • Tenir un bon nivell d’idiomes i especialment d’anglès.
 • Disposar de coneixements bàsics en gestió d’empreses turístiques i hoteleres.
 • Tenir habilitats analítiques i organitzatives.
 • Tenir capacitat crítica i reflexiva.
 • Ser capaç d’estudiar les dinàmiques de creixement i internacionalització empresarial.
 • Empatia i ganes de treballar en equip.
 • Tenir un gran sentit ètic.
 • Interès per viatjar, gaudir del coneixement d’altres cultures i el contacte amb altres realitats.

Masters 2020

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Jardí

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules 

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules 

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Passadís 

UN VIATGE EXPERIENCIAL D’APRENENTATGE

El pla d’estudis del Grau de Turisme es compon de quatre cursos de 60 ECTS cadascun. Els dos primers són comuns per a tot l’alumnat. En el 3r i 4t curs estudiaràs les assignatures corresponents a les mencions.

itinerari del grau amb les seves especialitats

DURADA

El pla d’estudis del Grau s’estructura en quatre anys acadèmics, a raó de 60 crèdits ECTS cadascun. Els dos primers cursos acadèmics són de formació comuna per a la totalitat de l’alumnat, i els dos restants es dediquen a la menció escollida.

En acabar els teus estudis de l’Especialitat de Direcció Hotelera del Grau de Turisme podràs treballar en:

 • Establiments hotelers
 • Centres termals
 • Càmpings
 • Clubs de vacances
 • Residències rurals
 • Apartaments turístics
 • Creuers
Ambits d'aplicació del Grau

De manera més específica, quan acabis la Menció en Direcció Hotelera del Grau de Turisme podràs treballar com a:

 • Director o subdirector d’hotel
 • Governanta
 • Responsable d’organització de congressos/esdeveniments
 • Director comercial
 • Director de l’àrea d’allotjament
 • Revenue manager
 • Cap de recepció
 • Departament d’administració
 • Event sales manager
 • F&B manager
 • Guest relations
 • Key account manager
 • Responsable de reserves
 • Social media/Community manager
 • Gestor d’allotjament a cases rurals, apartaments turístics, residències, hospitals i similars

A més sempre disposaràs del departament de Career Services que t'ajudaran en el teu desenvolupament professional. Vine, estem a la primera planta del Campus!

Els nostres Alumni opinan

Berta Tortajada

Berta Tortajada

Event producer a IVORY WORLDWIDE
Ricard Camps

Ricard Camps

Director fundador de BERLIN LOCAL GUIDE / Manager a CULTOURBERLIN
Un nou Turisme,

Vine a les nostres sessions informatives i resoldrem els teus dubtes.

Viu l'experiencia CETT

#ThroughExperiences

 

QUIN OBJECTIU ACONSEGUIRÀS AMB LA MENCIÓ DE DIRECCIÓ HOTELERA DEL GRAU DE TURISME?

La menció de Direcció Hotelera del Grau té com a objectiu general facilitar-te les competències necessàries per a la direcció i administració de les empreses hotelers, així com del sector d’allotjaments en general.

Els objectius generals de l’especialitat són:

 • Aprendre les tècniques i eines més eficaces per a la gestió turística i hotelera.
 • Incorporar una visió internacional, responsable, digital i innovadora del sector hospitality.
 • Dotar de les polítiques i instruments que garanteixin el futur del turisme i l’hoteleria.
 • Contribuir a l’equilibri entre l’activitat turística i el medi ambient.
 • Capacitar per innovar i readaptar-se a les noves demandes dels consumidors i de les societats.
 • Formar professionals capaços de resoldre problemes, aprofitar oportunitats i satisfer les necessitats de les persones i les empreses en relació amb el seu entorn.
 • Preparar per afrontar els reptes del desenvolupament econòmic, social, cultural i ambiental del turisme, i al voltant de la globalització, la transformació digital i la innovació.
 • Potenciar les competències personals per liderar equips i projectes en un entorn complex i molt dinàmic.
 • Contribuir a la millora de la qualitat de vida, la protecció del medi ambient, la defensa del patrimoni cultural i la promoció de la pau al món.

QUINES COMPETÈNCIES ADQUIRIRÀS AMB LA MENCIÓ DE DIRECCIÓ HOTELERA DEL GRAU DE TURISME DEL CETT-UB?

Les soft skills que es desenvolupen al llarg de la titulació són:

 • Adaptació al canvi.
 • Presa de decisions i resolució de problemes.
 • Capacitat per valorar l’impacte social i mediambiental de les diferents actuacions.
 • Compromís ètic.
 • Treball en equip.
 • Desenvolupament professional en contextos internacionals.
 • Iniciativa i esperit emprenedor.
 • Domini de les tècniques de la comunicació oral i escrita per a la transmissió d’informació, idees i opinions.

Les hard skills que es desenvolupen al llarg de la titulació són:

 • Governança de tots els aspectes de la gestió turística: l’empresa, la visió global del territori i la ciutadania, així com la direcció de persones i la gestió de la destinació turística.
 • Negoci: organització, direcció i gestió d’empreses turístiques aplicant les habilitats de lideratge, de visió estratègica i financera.
 • Tecnologia: coneixement i domini de les TIC en turisme per a la gestió empresarial i la capacitat de l’empresa d’adaptar-se als canvis de l’entorn i les persones.
 • Orientació al client: disseny de productes i serveis adaptats als diferents perfils, amb estratègies de comercialització i comunicació personalitzades, i seguiment permanent del comportament del turista.
 • Innovació: desenvolupament de models de negoci innovadors i de productes creatius que donin resposta a les necessitats de la clientela i a reptes empresarials.
 • Globalització: competència global i desenvolupament internacional del negoci, gestionant persones, mercats i negocis en un entorn internacional.
 • Responsabilitat i sostenibilitat: principis, valors i ètica. Desenvolupament de les dimensions econòmica, social, ambiental i cultural del turisme.

Other_

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Centre de recursos

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Recepció

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules 

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules

COM ÉS LA METODOLOGIA DEL GRAU DETURISME?

El CETT disposa d’una metodologia pròpia d’aprenentatge experiencial en 4 fases que es porta a terme a les seves mateixes instal·lacions i aules d’experimentació. Es tracta d’un sistema que fomenta les competències de lideratge caracteritzat per un tracte i atenció personalitzats.

Introducció (espai de treball individual): preparació prèvia de cada sessió formativa llegint bibliografia sobre els conceptes, visualitzant material multimèdia, etc.

Assimilació (espais de treball col·laboratiu): realització de la classe a través de l’aprenentatge actiu, aprofundint en els conceptes amb debats amb els companys i la guia del professor, anàlisi de models, estudis de casos, visita d’empreses, etc.

Aplicació (espais de treball col·laboratiu): sessions per a l’aplicació pràctica dels coneixements i l’anàlisi crítica fent projectes, afrontant reptes, contrastant idees amb professionals del sector, etc.

Consolidació (espai de treball individual): interiorització de l’aprenentatge en el treball de l’estudiant a través de la reflexió i l’aplicació dels coneixements de manera transversal en altres àrees acadèmiques i motivacions personals.

El sistema d’aprenentatge del Grau del CETT-UB es caracteritza per un tracte i una atenció personalitzats. Aquest model de formació es combina amb altres metodologies formatives, com per exemple:

 • Aprenentatge basat en reptes (ABR)
 • Aprenentatge basat en projectes (ABP)
 • Exposicions conceptuals per part del professorat i professionals del sector, i reflexió posterior en grup.
 • Flipped classroom.
 • Simulacions i realització de casos pràctics.
 • Realització de treballs en equip.
 • Design thinking.
 • Debats amb càrrecs directius de referència.
 • Desenvolupament del role-play.
 • Elaboració d’informes i treballs escrits.
 • Gamificació.
 • Realització de tutories de reforç, en grup o individuals.
 • Participació en grups d’estudi, d’investigació i desenvolupament del coneixement expert en turisme.
 • Sortides vinculades al coneixement del sector: visites a empreses, destinacions i sortides de caràcter cultural.
 • Assistència a taules rodones, conferències i presentacions.

AVALUACIÓ

Podràs optar per dos tipus d'avaluacions:

 • Avaluació contínua: consisteix en la valoració del procés d'ensenyament-aprenentatge a partir del seguiment continuat durant el curs del treball que realitza l'estudiant i els aprenentatges que incorpora.

 • Avaluació única: dirigit a tot aquell estudiant que, per raons justificades, no pot assistir regularment a les classes presencials. Consisteix en la valoració d'aquest procés, tenint en compte les evidències que aquesta assignatura té dissenyades a aquest efecte, podent-se realitzar durant el transcurs del semestre o al final d'aquest, segons es marqui en cada cas.

Quines assignatures té el Grau de Turisme?

PRIMER CURS

SEGON CURS

TERCER CURS

Menció de Direcció Hotelera i de RestauracióMenció de Direcció TurísticaMenció de Direcció de Negocis Digitals Turístics
CodiAssignaturesCrèdits CodiAssignaturesCrèdits CodiAssignaturesCrèdits
063218 Planificació turística6 063218 Planificació turística6 063218 Planificació turística6
063217 Organització d'empreses turístiques i gestió de les persones6 063217 Organització d'empreses turístiques i gestió de les persones6 063217 Organització d'empreses turístiques i gestió de les persones6
063207 Comunicació en anglès en turisme: nivell avançat9 063207 Comunicació en anglès en turisme: nivell avançat9 063207 Comunicació en anglès en turisme: nivell avançat9
063300 Pràcticum II: implicació9 063300 Pràcticum II: implicació9 063300 Pràcticum II: implicació9
063405 Comercialització hotelera4,5 063505 Gestió de projectes turístics4,5 063601 Processos d'innovació per a la creació i transformació de productes turístics I6
063406 Gestió hotelera4,5 64531 Gestió d'empreses de transport3 063602 Indústria 4.0 i la transformació dels models de negocis turístics4,5
063407 Qualitat, seguretat i medi ambient en hoteleria3 063506 Gestió del turisme de negocis i esdeveniments4,5 063603 Inversió i gestió financera de projectes digitals6
063408 Gestió de restauració4,5 063507 Gestió de turisme cultural4,5 063604 Disseny de plataformes digitals turístiques4,5
063409 Organització de congressos i esdeveniments en hoteleria4,5 063508 Comercialització turística4,5

QUART CURS

Menció de Direcció Hotelera i de RestauracióMenció de Direcció TurísticaMenció de Direcció de Negocis Digitals Turístics
CodiAssignaturesCrèdits CodiAssignaturesCrèdits CodiAssignaturesCrèdits
064218 Desenvolupament de competències directives i de l'esperit emprenedor en el sector turístic6 064218 Desenvolupament de competències directives i de l'esperit emprenedor en el sector turístic6 064218 Desenvolupament de competències directives i de l'esperit emprenedor en el sector turístic6
064901 Treball Final de Grau12 064901 Treball Final de Grau12 064901 Treball Final de Grau12
064401 Revenue management en hoteleria4,5 064522 Mediació turística-cultural3 064603 Processos d'innovació per a la creació i transformació de productes turístics II6
Gestió d'operacions en restauració3 064507 Revenue management en turisme4,5 064604 Estratègies de màrketing: "Branding" i "Content"4,5
064403 Direcció estratègica en hoteleria4,5 064508 Direcció financera d'organitzacions turístiques4,5 064606 Optimització de plataformes digitals turístiques4,5
064404 Direcció financera en empreses hoteleres4,5 064509 Direcció estratègica en negocis turístics3 064607 Comerç electrònic de productes i serveis turístics4,5
064406 Direcció internacional d'empreses hoteleres3 064510 Planificació avançada de les destinacions turístiques4,5 064615 Competències d'escriptura avançada en anglès3
064615 Competències d'escriptura avançada en anglès3 064615 Competències d'escriptura avançada en anglès3 064543 Acceleració corporativa i innovació4,5
064543 Acceleració corporativa i innovació4,5 064543 Acceleració corporativa i innovació4,5 064542 Turisme SMART6
064542 Turisme SMART6 064542 Turisme SMART6

ASSIGNATURES OPTATIVES

IDIOMES

LLENGÜES ESTRANGERES

De manera obligatòria, hauràs de cursar 30 crèdits d’anglès i podràs cursar fins a 27 crèdits d’una segona llengua. El nivell d’anglès que assoliràs serà l’equivalent al C1 del MCER (Marc Comú Europeu de Referència). El nivell de la resta d’idiomes dependrà del total de crèdits que hagis cursat.

1er CURS 2do CURS 3er CURS 4t CURS
Anglès I (9 ECTS) Anglès II (9 ECTS) Anglès III (9 ECTS) Anglès + (3ECTS)
9 ECTS a escollir: 9 ECTS a escollir: 9 ECTS a escollir:
Francès I Francès II Francès III
Alemany I Alemany II Alemany III
Espanyol I Italià I Italià II
Xinés I Xinés II
Rus I Rus II
Espanyol II Espanyol III

UN GRAU QUE S'ADAPTA AL TEU HORARI

Al CETT-UB tens la possibilitat d’adaptar la teva vida acadèmica de manera flexible segons el grup al qual et matriculis:

Grup 100 % en anglès - torn de matí

Grup dirigit a estudiants internacionals i a estudiants nacionals amb un alt nivell d’anglès que vulguin continuar desenvolupant les seves habilitats de comunicació en un entorn cultural internacional.

Grup 100 % en castellà - torn de matí

Grup dirigit a estudiants procedents de països internacionals i a estudiants nacionals que vulguin cursar els estudis en llengua castellana.

Grup 100 % en català - torn de matí

Grup dirigit a estudiants que vulguin continuar la seva formació en llengua catalana.

Durant el Grau hauràs de fer pràctiques en empreses o organitzacions turístiques. Si vols adquirir més experiència pràctica o explorar diferents departaments o empreses, podràs fer pràctiques extracurriculars voluntàries quan vulguis.

 • PRÀCTIQUES CURRICULARS O PRÀCTICUM: en empreses nacionals i internacionals. Es divideixen en dos períodes de pràctiques curriculars en empreses d’aplicació del CETT o en empreses col·laboradores, amb un mínim de 225 hores de formació cadascun.
 • PRÀCTIQUES EXTRACURRICULARS: en empreses nacionals i internacionals. Des del primer curs, podràs fer pràctiques de caràcter voluntari per desenvolupar un perfil professional altament qualificat, amb una durada màxima de 900 hores per curs.

Els objectius de les pràctiques són:

 • Fer les funcions d’un lloc de treball en una empresa de primer nivell, local o internacional.
 • Adquirir noves aptituds i actituds que només es desenvolupen en entorns reals.
 • Aplicar els coneixements apresos durant el Grau.
 • Conèixer el dia a dia de l’empresa turística, el seu model de negoci i els punts clau de la gestió.

Si vols més informació sobre les pràctiques visita l'espai de Career Services, contacta'ns a través de l'email careerservices@cett.cat o també pots visitar-nos en la primera planta del Campus.

TREBALL FINAL DE GRAU

El Treball Final Grau (TFG) (12 ECTS) suposa la culminació de l’aprenentatge de la carrera, on es reflecteixen les competències adquirides, així com la seva aplicació i desenvolupament. Es tracta d’un treball d’investigació o d’aplicació. El TFG s’adapta als teus interessos i motivacions professionals, i aprofundeix en l’especialitat i l’itinerari que has escollit:

El TFG pot ser de quatre tipus:

 1. Temàtica pròpia: faràs un treball d’investigació propi amb la tutoria d’un professor del CETT.

 2. Projecte d’emprenedoria: desenvoluparàs una idea de negoci o emprenedoria i n’exploraràs les possibilitats reals de viabilitat.

 3. Participació en un Grup d’Investigació: podràs fer el teu treball a partir de la participació en un dels següents grups:

  • Grup d’Investigació Allotjaments Turístics i Restauració (GRATiR).
  • Grup d’Investigació Turisme, Cultura i Territori (TCT).
  • Grup d’Investigació Cuina i Gastronomia (GR-CiG).

  També podràs participar en grups interuniversitaris i fer un treball d’investigació conjuntament amb alumnat de diferents països.

 4. TFG vinculat amb empreses, organismes i institucions nacionals o internacionals: orientaràs el TFG vers la investigació aplicada o per desenvolupar un projecte innovador i emprenedor en aquests organismes, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional.

DESENVOLUPA ELS TEUS ESTUDIS INTERNACIONALMENT

Al CETT-UB posem a la teva disposició l’Oficina de Relacions Internacionals, responsable tant de la gestió de la mobilitat dels estudiants i del professorat com de l’orientació, l’assessorament i l’atenció als estudiants interessats en una experiència internacional.

Al CETT-UB comptem amb diferents itineraris de mobilitat internacional:

MOBILITAT ACADÈMICA

Programa Erasmus a la Unió Europea, Programa SICUE a l’Estat Espanyol i, a la resta del món, disposem d’acords específics pels estudiants de Grau. El CETT t'oferim l’oportunitat d’estudiar a l’estranger.
Vols saber-ne més?

GLOBAL INTERNSHIP PROGRAMS

Quan acabis els teus estudis tindràs l’oportunitat de fer una estada pràctica empresarial internacional, amb una durada entre 6 i 12 mesos, en:

 • Empreses turístiques i hoteleres líders i reconegudes pel seu nivell de competitivitat i excel·lència.
 • Projectes turístics solidaris en els quals es participa en plans de cooperació internacional amb ONG per al desenvolupament d’un turisme responsable i sostenible (10 projectes).
 • Start-ups que comencen la seva activitat, participant en el procés emprenedor i creatiu dels seus projectes.

INTERNATIONAL MINOR PROGRAMS

Són cursos de postgrau interdisciplinaris que et permetran aprofundir en un àmbit de coneixement vinculat amb la teva carrera, o explorar altres camps d’especialització que ampliïn el teu currículum en universitats internacionals de prestigi:

 • Grenoble École de Management, Grenoble (França)
 • JAMK University of Applied Sciences, Jyväskylä (Finlàndia)
 • Tecnológico de Monterrey, Monterrey (Mèxic)
 • ... Consulta’ns-ho!
Grenoble École de Management, Grenoble (Francia)
 JAMK University of Applied Sciences, Jyväskylä (Finlandia)
Tecnológico de Monterrey, Monterrey (México)

INTERNATIONAL MINOR PROGRAMS

International Welcome Session

Els dobles graus internacionals que oferim són itineraris formatius específics establerts amb universitats de diferents països reconegudes per la seva excel·lència acadèmica i prestigi.

Podràs obtenir dos títols oficials i completar el programa que hagis seleccionat. Les dobles titulacions et donaran un avantatge competitiu per a la teva inserció laboral i et donaran la possibilitat d’adquirir les competències internacionals clau més importants.

Des de l’Escola Universitària oferim les següents opcions de títol doble, cursant tres cursos al CETT i un curs a la universitat escollida:

Grenoble École de Management
Michigan State University
JAMK University of Applied Sciences

Títol Oficial de Grau de Turisme CETT - Universitat de Barcelona i Títol Oficial de Bachelor Programme in Internacional Business de la Universitat - Grenoble École de Management de França.

Títol Oficial de Grau de Turisme CETT - Universitat de Barcelona i Títol Oficial de Bachelor Programme in Hospitality Business de la Universitat - Michigan State University dels EUA. (només per l’especialitat de Direcció Hotelera).

Títol Oficial de Grau de Turisme CETT - Universitat de Barcelona i Títol Oficial de Bachelor Programme in Tourism Management de la Universitat - JAMK University of Applied Sciences de Finlàndia.

Grenoble École de Management

Títol Oficial de Grau de Turisme CETT - Universitat de Barcelona i Títol Oficial de Bachelor Programme in Internacional Business de la Universitat - Grenoble École de Management de França.

Michigan State University

Títol Oficial de Grau de Turisme CETT - Universitat de Barcelona i Títol Oficial de Bachelor Programme in Hospitality Business de la Universitat - Michigan State University dels EUA. (només per l’especialitat de Direcció Hotelera).

JAMK University of Applied Sciences

Títol Oficial de Grau de Turisme CETT - Universitat de Barcelona i Títol Oficial de Bachelor Programme in Tourism Management de la Universitat - JAMK University of Applied Sciences de Finlàndia.

Grenoble École de Management, Grenoble (Francia)
Michigan State University
 JAMK University of Applied Sciences, Jyväskylä (Finlandia)
 

ORIENTACIÓ A L’ESTUDIANT

El pla d’acció tutorial (PAT) és un servei d’atenció als estudiants que té com a principal finalitat oferir suport personalitzat en els àmbits formatius d’informació i orientació, més enllà dels continguts de les matèries acadèmiques.

LA FIGURA D’ACOMPANYAMENT DE L’ESTUDIANT
L’objectiu principal és l’assessorament de l’estudiant des del moment del seu ingrés al món universitari, el seguiment del seu desenvolupament i la planificació dels seus estudis fins a l’orientació professional. Aquesta acció està dirigida pel professorat, que contribueix, d’aquesta manera, a una educació global que és essencial per elaborar i revisar les seves aspiracions acadèmiques, professionals i personals.

Infografia orientació estudiant

L’actuació del tutor és imprescindible per aprofitar el període de formació de l’alumnat i oferir-li una atenció personalitzada ajustada a les seves circumstàncies, necessitats i característiques singulars que li permetin consolidar les bases del seu aprenentatge.

EL MODEL
El model de tutoria es desenvolupa en un marc d’educació integral que impulsa el desenvolupament global del/de la estudiant en totes les seves dimensions: intel·lectual, afectiva, personal i social.

Pla d'acció tutorial

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera
Pla d'acció tutorial
Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Pla d'acció tutorial

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera
Pla d'acció tutorial
Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Pla d'acció tutorial

El CETT al teu servei

Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:

 • Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:

  • Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
  • Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
  • La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
 • Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Servei d’Esports UB, Carnet Som UB.

 • Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.

 • El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.

 • Si ets un estudiant internacional, també disposaràs de l'Oficina de Relacions Internacionals que t'ajudarà i assessorarà amb els tràmits que necessitis.

 • Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.

Masters 2020

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Jardí

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules 

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules 

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Passadís 

 • Descompte en la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Com a estudiant del CETT tindràs unes condicions exclusives. Pregunta'ns sense compromís.

2020

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Residència Àgora BCN

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera
Residència Àgora BCN

ELS ESPAIS D'APRENENTATGE

El CETT disposa de diferents aules i equipaments perquè puguis desenvolupar totes les teves habilitats com a professional:

 • 30 aules teòriques
 • 4 aules d'informàtica amb una capacitat total per a 86 alumnes.
 • 12 Aules tècniques especialitzades
Instal·lacions CETT

AULES TEÒRIQUES

Es tracta de 30 aules teòriques amb sistemes de projecció i l'equipació necessària per a realització de videoconferències en streaming amb possibilitat de connexió i participació sincrònica.

GT- Aules teòriques

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Centre de Recursos

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Passadís

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Centre de Recursos

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

El centre

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Espai Eidos

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Espai Eidos

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aules

AULES TÈCNIQUES ESPECIALITZADES

Són instal·lacions equipades per desenvolupar una formació professional d'alt nivell. Tots aquests espais estan renovats i actualitzats amb les últimes tecnologies per facilitar la funció pedagògica.

ESPAIS QUE DONEN SERVEI A L'ALUMNAT, EQUIP DE CETT I OBERTS AL PÚBLIC

El CETT disposa de diferents espais i empreses d'aplicació pròpies on els nostres alumnes s'enfronten a reptes reals del dia a dia amb clients de veritat, sempre supervisats pel nostre equip docent i professional.

 • Aula restaurant i espai gastronòmic
 • Fòrum: espai de Bar-cafeteria
 • Hotel Alimara: un hotel propi de quatre estrelles en el qual es troba el Restaurant Summum on es desenvolupa la part de formació pràctica de serveis hotelers com els banquets i el servei de dinars.
 • Residència universitària Àgora BCN de la Fundació CETT: en la qual participen activament en el servei de cuina per a col·lectivitats

GT-Espais que donen servei

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Fòrum Gastronòmic

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Hotel Alimara

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Aula Restaurant

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera
Fòrum Gastronòmic
Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Jardí Hotel Alimara

Fotografia de: Grau de Turisme | Direcció Hotelera | Especialitat de Direcció Hotelera

Residència Àgora BCN

CETT INTERNATIONAL SUPPORT

Perquè entenem el repte que suposa viure en un entorn que no és el teu, el Campus CETT-UB posa a la teva disposició l’Oficina de Relacions Internacionals (ORI), com a àrea destinada a l’orientació, l’assessorament i l’atenció als estudiants internacionals dels programes de Màster.

L’equip d’aquesta àrea et donarà informació pertinent relacionada amb aspectes logístics de la vida a Barcelona tals com l’empadronament, la tramitació del número d’identitat d’estranger (NIE) o la recerca d’allotjament a la ciutat.

TRÀMITS RELACIONATS AMB LA TEVA ESTADA ACADÈMICA

L’equip d’ORI et brindarà informació actualitzada sobre els tràmits a desenvolupar un cop siguis a la ciutat, orientant-te sobre documents imprescindibles com el número d’identitat d’estranger (NIE), el padró o registre oficial de l’Ajuntament o el carnet universitari.

IDIOMES

Si la teva llengua materna no és el castellà, l’equip d’ORI et proporcionarà consells sobre com i on aprendre’l. També t’indicarà on aprendre català, fet que et facilitarà la teva integració a la vida diària de la ciutat. A més, podràs enfortir el castellà a través dels cursos certificats que ofereix el nostre Departament d’Idiomes del CETT-UB. Per contra, si el que vols és practicar de manera informal qualsevol altre idioma, podràs participar de manera gratuïta al nostre programa d’intercanvi lingüístic entre estudiants del CETT-UB.

ALLOTJAMENT

El CETT-UB som l’únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d’estudiants, Àgora BCN, amb preus assequibles per a la comunitat d’estudiants CETT. També comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l’Hotel Alimara, en el qual tant tu com els teus familiars i amics podreu gaudir d’avantatges i descomptes.

Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat.

Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.

Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.

El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:

 • Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
 • Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
 • Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.

D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:

Definició de les teves fites professionals:

 • Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
 • Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
 • Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.

Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral

 • Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
 • Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
 • Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
 • Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
 • Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt del procés de selecció es troba la teva candidatura.

Entrenament personalitzat

 • Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
 • Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
 • Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
 • Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.

Networking i dinamització d’activitats

 • Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
 • Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
 • Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
 • Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.

Job Center d’accés exclusiu

 • Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
 • Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
 • Seguiment de les candidatures presentades.
 • Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services , contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

Career Services

Career Services està format per un equip de professionals que orienta i ajuda l’alumnat al llarg dels seus estudis, i li facilita el contacte amb les millors empreses per tal d’afavorir-ne el desenvolupament professional i la futura inserció laboral.

CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.

Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.

Els principals objectius de CETT Alumni són:

 • Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
 • Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
 • Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.

RESIDÈNCIA AGORA BCN

El CETT-UB som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants, la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Com a alumne de qualsevol de les nostres titulacions gaudiràs de descomptes exclusius perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Pregunta'ns sense compromís. També comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l'Hotel Alimara, en el qual tant tu com els teus familiars podreu gaudir d'avantatges i descomptes.

agora

HOTEL ALIMARA

Com a part de les nostres empreses d'aplicació comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l'Hotel Alimara. Situat al peu de la serra de Collserola i dins del propi Campus CETT, en ell tant tu com els teus familiars podreu gaudir d'avantatges i descomptes.

Hotel Alimara

 
MatrículaPreu *Preu Total **
795€5.814€6.609€

*Pagament únic sense incloure matrícula

** Taxes UB no incloses en el preu del curs:

Preu per curs complet – 60 crèdits (ECTS)


Finançament

Consulta les nostres opcions pagament mitjançant finançament bancari

Encara tens dubtes? altres formes de finançament que t'oferim al CETT-UB.


Housing

Consultar preu amb allotjament "PACK CETT-ÀGORA"

CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes que ja oferia anualment als estudiants i inclou noves beques per al curs 2021/2022, tenint en compte, a més, les dificultats que ha generat la COVID-19.

A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.

 

El nostre equip d'orientació respon

Giada Rubiu

Orientació de Graus Universitaris i Cicles Formatius

Nehru González

Orientació de Graus Universitaris