Fotografia de: Trobada Gastronòmica | Trobada Gastronòmica

22 i 24 d'abril

Consulta el programa

Suma't a la revolució de la Intel·ligència Artificial!

L'evolució constant de la tecnologia ha transformat innombrables aspectes de la nostra vida quotidiana, i la gastronomia no n'és una excepció.

Al cor d'aquesta revolució culinària, la intel·ligència artificial (IA) s'erigeix com una força disruptiva que redefineix la forma com cultivem, preservem, elaborem i gaudim dels aliments.

Des de la terra fins a la taula, des de la creació de plats als restaurants fins a les experiències turístiques gastronòmiques, la intel·ligència artificial està obrint camí cap a un nou capítol en la història del menjar.

Uneix-te a nosaltres mentre explorem els misteris d'aquesta revolució gastronòmica, analitzant com la intel·ligència artificial està deixant una empremta indubtable en la sostenibilitat i l'experiència dels aliments.

Trobada Gastronòmica CETT

Parlem amb xefs d'estrella i experts en negoci digital sobre creativitat i la IA

Restaurant Disfrutar Barcelona | Lluc Guarro Roca Salvatella

El xef Oriol Castro del Restaurant Disfrutar, amb 3 estrelles Michelin, conversarà amb Lluc Guarro, director de Negoci Digital i Innovació a Roca Salvatella, consultoria especialitzada en la transformació digital dels negocis, sobre com l'arribada de la IA ha impactat en la nostra capacitat creativa.

Què suposa la IA: una amenaça o una oportunitat? On posem els límits? Parlem de còpies? On queda l'autoria i l'originalitat?

T'ho perdràs?

La 18a edició | 2024

La intel·ligència Artificial en la Gastronomía. Explorant l’impacte en el futur gastronòmic

En aquesta edició 2024 volem obrir un debat sobre com la IA s'ha convertit en una eina que pot ajudar a ser més eficients en el món de la gastronomia: des de la producció agroalimentària, passant per la indústria, els restaurants, així com les experiències turístiques, mostrar exemples d’aplicació existents i possibilitats futures.

De la Granja fins al plat
Un Banquet Tecnològic

Des de la Granja fins al Plat 

La jornada no només busca abordar la influència de la IA en la gastronomia, sinó també debatre  sobre el seu impacte integral en el sector agroalimentari. Des del procés de cultiu fins a la taula del comensal, la intel·ligència artificial ha desencadenat una onada de canvis revolucionaris. Els algoritmes avançats i les solucions basades en dades estan transformant l'agricultura, optimitzant el rendiment dels cultius i millorant l'eficiència de la cadena de subministrament. 

Restaurants i tecnologia
Al Cor de l'Experiència Gastronòmica

Restaurants i Tecnologia Fusionats 

Més enllà de les fronteres de les granges i els camps, la intel·ligència artificial ha trobat el seu camí al cor dels restaurants, transformant l'experiència gastronòmica de manera radical. Durant la jornada, ens submergirem en la intersecció de la creativitat culinària i la innovació tecnològica, explorant com els cuiners i els restaurants estan adoptant solucions basades en IA per millorar l'eficiència operativa, personalitzar les experiències del client i creant plats. 

transformacio a la Industria alimentaria
I+D a la Cadena de Subministrament

 Transformació de la Indústria Alimentària 

A més dels camps i els restaurants, la influència de la intel·ligència artificial s'estén al llarg de la cadena de subministrament de la indústria alimentària. Des de la producció i el processament fins a la distribució i l'etiquetatge, la tecnologia està redefinint la forma com els productes alimentaris arriben a les nostres taules. Durant la jornada, ens endinsarem en com la IA està millorant l'eficiència de la cadena de subministrament, garantint la qualitat dels aliments i abordant desafiaments crítics com el malbaratament alimentari. 

destinacio gastronomica
Experiències Turístiques Inoblidables

Destinacions Gastronòmiques Potenciades per la IA

La jornada també explorarà l'impacte de la intel·ligència artificial a les experiències turístiques gastronòmiques. Des de la planificació del viatge fins a la degustació de plats locals, la IA està deixant la seva empremta en cada etapa del viatge culinari. Analitzarem com els algoritmes de recomanació personalitzada i les aplicacions basades en intel·ligència artificial estan transformant la manera com els viatgers exploren l'oferta gastronòmica d'una destinació.  

Les experiències culinàries es converteixen en narratives digitals, on la tecnologia no només guia els visitants cap als millors llocs, sinó que també adapta les recomanacions segons les preferències individuals.  

Programa 2024

Fes clic a cada día per veure'n l'agenda

Horari  Espai Agenda | Ponències i taules rodones

9.30 - 10.00 h

Saló Catalunya - Hotel universitari Alimara

Inauguració i Benvinguda

  • Dra. Maria Abellanet, Presidenta del Grup CETT
  • Sra. Soledad Bravo, gerent de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona
  • Sr. Carles Gaig,  Padrí de la Trobada Gastronòmica

Presenta i condueix l’acte: Carme Gasull, Periodista

10.00 - 11.00 h

Saló Catalunya - Hotel universitari Alimara

Ponència Inaugural: Creativitat i Intel·ligència Artificial

  • Oriol Castro, Xef i copropietari del Restaurant Disfrutar 3*
  • Lluc Guarro, Digital Business & Innovation Director, Roca & Salvatella

11.00 - 11.40 h

Saló Catalunya - Hotel universitari Alimara

Ponència: Com crear un restaurant amb IA

  • Adrián Beloki, Director d'estratègia de continguts, Peldaño Media Group (Restauración News)

11.40 - 12.10 h

 

Descans

12.10 - 12.40h

Saló Catalunya - Hotel universitari Alimara

Ponència: Control de les pèrdues alimentàries a les col·lectivitats

  • Yolanda Fernandez, Responsable de Serveis Hotelers a l'Hospital Germans Trias i Pujol
  • Marta López, Product Manager a Proppos

12.40 - 13.00 h

Saló Catalunya - Hotel universitari Alimara

 Ponència: Usos de la IA en el sector primari i distribució de vins a la restauració

  •  Josep Batet, Innovació Oberta a Família Torres

13.00 - 13.20 h

Saló Catalunya - Hotel universitari Alimara

Ponència: Cas d'aplicació de la IA als verticals: agrària, fàbrica i botiga

  • Amaya Prat,  Sostenibilitat I+D+i d'Ametller Origen

13.20 - 14.00 h

Saló Catalunya - Hotel universitari Alimara

Taula Rodona: Turisme gastronòmic i intel·ligència Artificial: Repte de present i de futur

  • Albert Pérez, Hospitalidad Emprendedora
  • Dra. Emma Pla, Professora, Investigadora i directora del Màster en Innovació de la Gestió Turística del Patrimoni Gastronòmic del CETT-UB
  • Silvia Trillo, La Magnética 

Modera: Dra. Ainhoa Carballido, Professora, Investigadora i directora del Máster en Direcció de les Empreses Turístiques del CETT-UB

Horari  Espai Agenda | Tallers i demostracions

9.30 - 12.00 h

Aula Tecniculinària

B0.2

Repte Culinari: Qui guanya? La IA o les persones? 

  • Felipe Celis, docent i membre del grup de recerca en Cuina i Gastronomia del CETT-UB
  • Albert Cardona, docent del CETT-UB

10.00 - 12.00 h

Aules B0.12+B0.13

Robòtica a la restauració

Com s'incorporen i funcionen els robots col·laboratius a un negoci.

Amb la participació de: 

  • Tarongeta. La tecnología más humana

10.30 - 13.00h

Aula Demostració

B0.15

El producte: sector primari el coneixement del productor i el coneixement de la IA

PASTES SANMARTÍ - Vallés Oriental  

Ponent; Carles Sanmartí  

Producte: pasta seca  

CAN MARPONS - Maresme 

Ponent: Pep Marpons 

Producte: Maduixes Maresme  

TUGAS - Baix Llobregat  

Ponent: Imma tugas 

Producte: Colirave 

SOLER DE N'HUG - Lluçanés 

Ponent: Pep Peraire 

Producte: xai 

AGRÍCOLA BACH - Moianès 

Ponent: Núria Bach  

Producte: Nous ecològiques 

LA BESÀVIA- Penedès 

Ponent: Enric Ferré 

Producte: Gall del Penedès  

12.00 - 14.00h 

Laboratori Gastronòmic

La Ciència i la IA, taller experimental de formatges vegans

Amb la participació de: 

  • Dr. Helena Martín, docent i directora del grup de recerca en Cuina i Gastronomia del CETT-UB
  • Juan Tolosana, docent i investigador del grup de recerca en Cuina i Gastronomia del CETT-UB
  • Sr. Maxime Boniface, CTO i co-fundador de l'empresa Väcka 

Què és la Trobada Gastronòmica?

Durant dos dies, el CETT-UB, School of Tourism, Gastronomy & Hospitality, es converteix en un espai d' enllaç entre l'alumnat que es prepara per formar part del sector gastronòmic i els professionals de la cuina, el servei de Restaurant i la recerca gastronòmica.

Viure la realitat de la gastronomia professional en un entorn pedagògic i posar a l'alumnat en contacte directe amb l'activitat dels seus protagonistes, són els objectius principals de la Trobada Gastronòmica.

Seu de la Trobada Gastronòmica

Tens diverses opcions per arribar al CETT amb transport públic:

Línies d'autobús: V21-V23-H4-27-60-76-M19

Metro: Parada Mundet (Línia 3 - verda)

Tens dubtes relacionats amb la teva assistència a la Trobada Gastronòmica?