Programa
DURADA
El curs té una durada de 2 anys.
Horari: Dilluns de 10.00 a 13.00 h. i de 15.00 a 18.00 h. Total: 410 hores lectives. 54 Crèdits Europeus.
PRIMER ANY
Viticultura: Morfologia del cep, cicle vegetatiu, varietats viníferes, reconeixement de climes i sòls.
Enologia: Tipus de vinificacions, reconeixement i tècnica per detectar les substàncies que componen el vi.
Geografia vinícola nacional: Zones de producció, característiques, legislació i tipicitat de vins nacionals. Denominacions d’origen, denominacions d’origen qualificades, vins de la terra i vins de finca.
Productes i vins especials I: Productes directament vinculats amb la gastronomia: cafès, infusions, cerveses, olis, vinagres i vermuts; Vins especials: escumosos, dolços, rancis, botrytitzats i generosos d’àmbit nacional.
Tecnologia de servei I: Tècniques de servei: presentació, destapament, decantació i servei. Conservació del vi i tècniques de maridatge.
El tast I: Definició, objectius i vocabulari. Anàlisi visual, olfactiu i gustatiu de vins nacionals.
SEGON ANY
Geografia vinícola internacional: Zones de producció, característiques, legislació i tipicitat de vins internacionals.
El tast II: Anàlisi visual, olfactiu i gustatiu de vins internacionals.
Licors i destil·lats: Orígens i història, elaboració, classificació, característiques i tast.
Gestió de compra-venda de begudes: Criteris de compra, selecció de proveïdors, gestió del celler.
Productes i vins especials II: Productes directament vinculats amb la gastronomia: foie, pernil, tòfona, formatges, aigües, etc. Vins especials: escumosos, dolços, rancis, botrytitzats i generosos d’àmbit internacional.
Tecnologia de servei II: Decantació de concurs, criteris de maridatge, elecció de copes i decantador.
Pràcticum o possibilitat de convalidar el mòdul.