Fotografia de: 5 aliments que t’ajudaran a rendir més en època d’exàmens | CETT
Universitat de Barcelona

5 aliments que t’ajudaran a rendir més en època d’exàmens

08.01.2021
 
5 aliments que t’ajudaran a rendir més en època d’exàmens

S’acosten els exàmens i, a l’hora d’estudiar, no només és important el mètode de treball que funcioni millor a cadascú, sinó que l’alimentació també juga un paper rellevant i pot ajudar-nos a rendir més. Hi ha molts aliments que, per les seves qualitats, ens aporten una dosi extra d’energia i ajuden al nostre rendiment. Els experts del CETT us detallen 5 aliments que us ajudaran a rendir més en època d’exàmens.

1. Alvocat. Afavoreix la comunicació neuronal. Així com l’oli d’oliva, l’alvocat és una font de greixos saludables i, a més de prevenir el deteriorament cognitiu, és beneficiós per al cervell.

2. Peix. Ens ajuda a enfortir el cervell, donant-li un impuls a la memòria, sobretot el peix blau. Conté àcids omega 3 i ens ajuda a protegir tant la capacitat cognitiva com la nostra memòria, un fet que sens dubte és útil per als exàmens.

3. Llenties. Són riques en proteïnes, fibra, ferro i zinc. Les llenties prevenen el cansament físic i mental i són grans aliades a la cuina, ja que és un aliment molt versàtil i fàcil d’incloure a la nostra dieta.

4. Plàtan. És sens dubte la millor fruita per al nostre cervell: és ric en triptòfan -un aminoàcid que ens ajuda a gestionar l’estrès-, i una bona font de potassi, magnesi i vitamina C.

5. Nabius. Milloren la memòria a llarg termini, la nostra capacitat d’aprenentatge i les funcions cognitives en general. Contenen antioxidants i vitamina C, així com potassi, que contribueix a la transmissió i generació de neurotransmissors.

 “Hi ha aliments que podem incorporar molt fàcilment a la nostra dieta i que ens ajudaran a millorar el nostre rendiment i la forma de cuinar els aliments també és important"

Montserrat Saperas

Quan estem molt concentrats ens pot costar fer pauses i beure aigua, però cal tenir en compte que la hidratació és clau. L’aigua depura l’organisme i ens fa sentir més lleugers i, a més, és responsable de més del 85% del pes del cervell, així que no l’hem de subestimar.

La Dra. Montserrat Saperas, responsable del GRCiG, el Grup de Recerca en Cuina i Gastronomia del CETT-UB, indica que “hi ha aliments que podem incorporar molt fàcilment a la nostra dieta i que ens ajudaran a millorar el nostre rendiment, com els plàtans, que podem posar en smoothies o batuts”. Saperas afegeix també que “la forma de cuinar els aliments també és important. Si cuinem el peix a la papillota o al vapor, per exemple, aconseguirem mantenir les vitamines i minerals que ens aporta aquest aliment”.

Incorporar aquests aliments a la dieta us podrà ajudar en aquestes setmanes intenses i fer que la vostra memòria estigui completament preparada.

Foto: Freepik

Categories
Examens alimentació cuina gastronomia GRCiG Grup de Recerca en Cuina i Gastronomia