Fotografia de: Participació del CETT a Taste Europe on the go! | CETT
Universitat de Barcelona

Alumnes del CETT participen en el projecte Erasmus Taste Europe on the go!

29.10.2021
 

Alumnes del CETT participen, entre el 2 i el 9 de novembre, a l'Erasmus Taste Europe on the go!, un projecte perquè estudiants d’escoles d’hoteleria i de negocis de quatre països europeus millorin les seves competències emprenedores, elaborant el pla de viabilitat d'un negoci de restauració basat en el model street food. Es tracta d’una col·laboració educativa Erasmus, en l’àmbit de la Formació Professional, finançada per la Unió Europea.

L'Erasmus Taste Europe on the go! tindrà lloc aquests dies a Barcelona després que el projecte ja hagi passat per Hèlsinki (Finlàndia), Bardolino (Itàlia) i Breda (Països Baixos). En el cas de Barcelona, hi participaran estudiants del CETT dels cicles de Tècnic Superior en Direcció de Cuina i Tècnic Superior en Direcció de Restauració, juntament amb estudiants de set escoles europees: Perho Culinary, Tourism and Business College (Finlàndia), Mercuria Business School (Finlàndia), Haaga-Helia Univerisity of Applied Sciences (Finlàndia), Col·legi Badalonès (Catalunya), Istituto di Istruzione Superiore De Amicis (Itàlia), Istituto Professionale per i Servizi Alberghieri e della Restaurazione Luigi Carnacina (Itàlia) i Breda University of Applied Sciences (Països Baixos).

Street food a Palo Alto Market

Supervisats pels seus professors, els estudiants treballen en anglès de manera col·laborativa a través d'una plataforma on line i de les xarxes socials. Aquest negoci es posa en funcionament en cada un dels quatre països en format pop up. En cada experiència internacional participen tots els estudiants i els professors dels països que integren el projecte.

El CETT i el Col·legi Badalonès formen l'equip de Barcelona i acolliran uns 25 estudiants i 12 professors procedents de Finlàndia, Itàlia i Holanda, que estaran allotjats a l’Hotel Alimara i a la Residència Àgora. Tot l’equip ultimarà a les instal·lacions del CETT els darrers preparatius de la posada en marxa del negoci que han dissenyat, i que estarà obert al públic els dies 6 i 7 de novembre a Palo Alto Market, amb una deliciosa oferta gastronòmica de street food.

El professor de cuina Alberto Martínez Ripa és el docent responsable i, Isabel Lugo, la coordinadora del projecte al CETT. Segons Lugo, "participar en aquesta experiència internacional ha estat enormement beneficiós per als nostres alumnes de Cicles Formatius. Durant el seu desenvolupament, l'Erasmus Taste Europe on the go! ha permès a un total de 12 estudiants del CETT millorar les seves capacitats emprenedores, viatjar a altres països, conèixer altres cultures i integrar-se en un model d’aprenentatge col·laboratiu internacional. Ser ara els amfitrions del darrer taller del projecte ens permetrà a tots acollir i viure aquesta experiència internacional al CETT".