Fotografia de: Tècnic superior en Direcció de Serveis de Restauració | Cicles Formatius CETT

Universitat de Barcelona
Introducció

Introducció

Cicles formatius

Propera convocatòria: Setembre 2021
 

Amb el cicle de Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració coneixeràs a fons les claus del sector de la restauració en totes les seves vessants i seràs un expert en la gestió, l’organització i el desenvolupament del servei d’aliments i begudes.

Si vols ser un maître, director de restaurant o responsable de l’àrea d’aliments i begudes, o crear el teu propi negoci, aquesta és la teva formació!

Amb el nostre pla d’estudis de la formació de Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració:

  • Aprendràs a gestionar, dissenyar i organitzar el servei en un restaurant per assolir els objectius econòmics i de qualitat desitjats.
  • Sabràs com definir i planificar les estratègies digitals comercials més adients.
  • Faràs 350 hores de pràctiques en empreses (FCT). Podràs escollir entre les més de 900 empreses amb les quals el CETT té convenis de col·laboració.
  • Esdevindràs un professional amb unes competències transversals molt valorades en un sector que reclama persones resolutives, amb capacitat per aplicar canvis, aportar solucions i innovar.
  • Tindràs una visió i un coneixement dels diferents tipus de serveis de restauració, des dels més clàssics fins als més innovadors, passant per l’alta gastronomia.
  • Aprendràs a dissenyar una oferta gastronòmica completa establint el tipus de servei i el maridatge.
  • Interioritzaràs els criteris de sostenibilitat, de protocol, d’atenció als clients, normes d’higiene i prevenció de riscos laborals adients a tots els processos.
  • Adquiriràs els coneixements per a la direcció de la gestió econòmica i el lideratge d’equips.
  • Vols saber més raons?

LA FORMACIÓ PRÀCTICA DUAL-CETT, EL QUE ENS FA DIFERENTS

Més del 60 % de la formació és pràctica.

Realitzaràs la formació sense sortir del centre, a les nostres 12 aules tècniques de cuina, sommelieria i cocteleria que incorporen els darrers equipaments tècnics.

Et formaràs amb la supervisió dels nostres docents i professionals, amb una gran experiència i vincles amb el sector.

Al CETT disposem d'espais de formació pràctica i d’empreses pròpies on realitzaràs la formació pràctica Dual-CETT en diferents entorns professionals reals dins el centre:

  • Aula Restaurant i Fòrum: són espais gastronòmics de restauració, oberts al públic on desenvoluparàs la teva formació pràctica. Participaràs en l'organització i execució de serveis segons les tendències més actuals en l'àmbit tècnic, de producte i sota criteris de sostenibilitat amb la supervisió i acompanyament de l’equip docent.
  • L’Hotel Alimara 4 un hotel de quatre estrelles on també hi ha el Restaurant Summum i on desenvolupem la formació pràctica de serveis hotelers, com ara els banquets i el servei d’esmorzars.
  • La Residència Universitària Àgora BCN, de CETT Fundació, on pots participar activament en el servei de cuina per a col·lectivitats.

Més informació sobre el nostre model pedagògic

VOLS MÉS RAONS?

El CETT és el centre universitari de referència del sector del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, amb més de 50 anys de trajectòria. No et perdis l’oportunitat d’estudiar-hi la teva formació professional.

UNA TITULACIÓ OFICIAL
  • Obtindràs la titulació oficial de formació professional en Grau Superior en Direcció de Serveis de Restauració en dos cursos i comptaràs amb una àmplia visió tècnica i de gestió que t’ajudarà a trobar feina ràpidament.
  • Aconseguiràs el Diploma CETT d’especialitat en Esdeveniments, Banquets, Catering, Cocteleria o Comercialització de Vins, si vincules amb aquestes especialitats el teu Projecte Final de Cicle i les teves pràctiques en empresa (Formació en Centres de Treball).
  • Podràs compaginar estudis i feina. Amb la matrícula semipresencial tindràs l’oportunitat de cursar el cicle amb un model més adaptat a la teva realitat.
UNA METODOLOGIA PRÒPIA I MOLT PRÀCTICA
  • Aprendràs a partir d’una metodologia pròpia de formació tècnica aplicada.
  • Adquiriràs i aplicaràs els coneixements, i desenvoluparàs habilitats pràctiques durant tota la formació.
  • El 60 % de la formació del grau superior de serveis de restauració és pràctica i la desenvoluparàs a les aules tècniques de restauració i als espais de formació pràctica Dual-CETT, amb clients reals (Hotel Alimara, Restaurant Summum...).
  • Et formaràs de manera pràctica en aules tècniques i totalment equipades amb les darreres tecnologies.
UN PROGRAMA FORMATIU INNOVADOR I COMPLET
  • Gaudiràs d’un ampli ventall d’activitats formatives: des de demostracions i tastos per part de maîtres, sommeliers, baristes, coctelers i professionals de la gastronomia, fins a les presentacions de productes i d’empreses referents del sector.
  • Coneixeràs en primera persona les empreses més destacades del sector amb visites i participaràs activament en els esdeveniments i les fires professionals de la restauració.
  • Tindràs un acompanyament individual gràcies al programa de tutorització acadèmica i professional. Rebràs orientació i suport per poder assolir les teves fites en el sector.
MOBILITAT INTERNACIONAL
  • Al CETT disposem de la carta Erasmus +, que et permetrà obtenir beques per participar en intercanvis amb altres centres o per fer estades professionals de pràctiques a l'estranger.
  • Tindràs l’opció addicional d’aconseguir beques internacionals per fer stages en empreses a través de la Fundació Barcelona FP.
CONTACTE DIRECTE AMB EL SECTOR
  • Disposaràs d’una gran oferta de contactes laborals amb el sector gràcies al departament de Career Services. T’hi facilitarem l’accés, i t’assessorarem amb les pràctiques especialitzades de FCT (Formació en Centres de Treball) i perquè puguis accedir a les ofertes de feina.
  • Mantenim una estreta relació amb les principals empreses i organitzacions del sector turístic.
  • Al CETT tenim més de 50 anys de presència en el mercat i experiència en la formació de professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
CONTINUÏTAT D’ESTUDIS
  • Un cop superat el Cicle podràs accedir directament sense cap prova d’accés a:
    • Cicle superior de Direcció de Cuina
    • Un diploma d’extensió universitària de Sommelier o de Cocteleria i Mixologia.
A QUI VA DIRIGIT

El cicle de Tècnic Superior en Direcció de Serveis en Restauració va dirigit a totes aquelles persones que volen adquirir un perfil professional destacat i diferencial en l’àmbit de la restauració, amb els coneixements i les competències tècniques, de gestió i específiques dels serveis en restauració, de la cocteleria i la sommelieria. Amb aquest cicle obtindràs una visió completa per aportar al sector tot tipus de solucions i propostes de futur o també emprendre un projecte propi.

El Cicle s’adreça als:

  • Joves que volen ser caps de sala, maîtres, responsables de bar i de restaurant, o directors de restauració.
  • Joves que volen aprendre una base sòlida dels serveis de restauració, amb una visió innovadora i un coneixement ampli de les noves tendències del món de la sala.
  • Joves que tenen interès per desenvolupar, com a emprenedors, el seu propi projecte o negoci de restauració.

cicles hoteleria

Fotografia de: Tècnic superior en Direcció de Serveis de Restauració | Cicles Formatius CETT

Aula Restaurant

Fotografia de: Tècnic superior en Direcció de Serveis de Restauració | Cicles Formatius CETT

Fòrum Gastronòmic

Fotografia de: Tècnic superior en Direcció de Serveis de Restauració | Cicles Formatius CETT

Aula restaurant

Fotografia de: Tècnic superior en Direcció de Serveis de Restauració | Cicles Formatius CETT

Fòrum Gastronòmic

Fotografia de: Tècnic superior en Direcció de Serveis de Restauració | Cicles Formatius CETT

Espai Eidos

Fotografia de: Tècnic superior en Direcció de Serveis de Restauració | Cicles Formatius CETT

DE QUÈ TREBALLARÉ?

Aquest Cicle et prepararà perquè puguis fer la teva carrera professional en el món de la restauració i la gastronomia. Aconseguiràs un perfil molt polivalent que et permetrà treballar en:

Àmbit professional

  • Restauració hotelera (banquets, serveis de restauració, esdeveniments, etc.).
  • Restauració comercial (restaurants).
  • Restauració col·lectiva (caterings, escoles, residències, etc.).
  • Empreses vinculades amb els serveis d’aliments i begudes.

SORTIDES PROFESSIONALS

Els principals càrrecs professionals dels nostres estudiants quan acaben el cicle són:

  • Cap de sala/Maître
  • Cap de sala per a col·lectivitats
  • Cap d’operacions en caterings
  • Responsable de bar i de restaurant
  • Director d’aliments i begudes
  • Director de restaurant o d’àrea de restauració

Els nostres Alumni opinen

Rubén Carmona
Fes del teu currículum el currículum que t'agradaria llegir si haguessis de contractar a algú
Rubén Carmona
Tècnic en Cuina i Serveis de Restauració
Vanessa Pérez
El CETT em va fer venir ganes de sortir fora per a aprendre idiomes, per a veure com treballen en altres països
Vanessa Pérez
Grau en Tursime
Thomas Guerin
El millor del CETT per a mi va ser la gent, la xarxa de contactes professional que vaig fer que després m'ha servit en la meva carrera profesional
Thomas Guerin
Màster en E-Tourism, estratègia de marketing i comerç

COM ÉS EL MODEL PEDAGÒGIC DEL CICLE TÈCNIC SUPERIOR EN DIRECCIÓ DE SERVEIS DE RESTAURACIÓ?

T’oferim una formació integral, tant en l’aspecte personal com en el professional, que inclou els valors positius del sector, de l’exercici ètic de la professió i valors únics i propis del centre, com ara la sostenibilitat i l’excel·lència. Tenim un model pedagògic d’ensenyament i d’aprenentatge personalitzat basat en l’experiència pràctica centrat en:

L’estudiant com a eix principal
La formació pràctica Dual-CETT
El coneixement i contacte directe amb el sector
La personalització i l’orientació al desenvolupament del teu talent individual

Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.

L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.

La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.

Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.

Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.

T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.

Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.

L’estudiant com a eix principal

Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.

L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.

La formació pràctica Dual-CETT

La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.

Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.

El coneixement i contacte directe amb el sector

Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.

La personalització i l’orientació al desenvolupament del teu talent individual

T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.

Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.

QUIN ÉS EL PROGRAMA D'ESTUDIS DEL CICLE DE TÈCNIC SUPERIOR EN DIRECCIÓ DE SERVEIS DE RESTAURACIÓ ?

1r curs. Descobreix les tècniques de serveis de restauració en bars, cafeteries i restaurants, banquets i caterings:

  • Adquiriràs habilitats tècniques del servei, de la gestió, el control i activitats pròpies de l’aprovisionament i el proveïment, i coneixeràs l’estructura d’un establiment o àrea operativa.
  • Assoliràs una visió comercial sobre els establiments de restauració. Aprendràs a optimitzar tots els recursos controlant les activitats i coneixeràs com funcionen els mitjans digitals i com es poden aplicar en diferents estratègies comercials.
  • Començaràs un primer període de pràctiques al sector (Formació en Centres de Treball).

2n curs. Perfeccionament tècnic i la gestió:

  • Dominaràs l’organització i la planificació dels serveis de restaurant i de bar, i de les competències per a la gestió i el lideratge d’equips que puguin trobar-se sota la teva responsabilitat.
  • Comprendràs i reforçaràs els teus coneixements dins l’organització i gestió de l’empresa de restauració.
  • Faràs una especial immersió en l’aplicació d’aspectes com la sostenibilitat, la rendibilitat i la viabilitat econòmica.

Distribució d'hores

Què en pensen els estudiants dels nostres cicles?

Alex Galian Danso
El CETT m'ha obert les portes a cocteleries referents d'Europa
Alex Galian Danso
Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Aida Alvarez Fuster
Els espais i les aules on es poden fer pràctiques són únics.
Aida Alvarez Fuster
Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració