Fotografia de: Grau Superior | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica >

Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Propera convocatòria: Setembre 2024
 

cett premi fpcatEspecialitza't en la Direcció de Cuina!

Amb el cicle de Tècnic Superior en Direcció de Cuina adquiriràs un ampli i profund coneixement del sector de la restauració i de la direcció gastronòmica i culinària de tota mena d’establiments.

Si vols ser xef creatiu o executiu, responsable de cuina i de serveis gastronòmics, gestor d’aliments i begudes, o tenir el teu propi negoci, aquesta és la formació que estàs buscant i necessites.

Amb el nostre pla d’estudis del Tècnic Superior en Direcció de Cuina:

 • Tindràs una àmplia visió i un coneixement complet sobre la cuina tradicional, la cuina d’avantguarda i l’alta gastronomia.
 • Sabràs dissenyar i crear una oferta gastronòmica de cuina i pastisseria, tradicional o bé innovadora, amb criteris de sostenibilitat i inclusius (vegana, sense al·lergògens, etc.).
 • Faràs 350 hores de pràctiques a les millors empreses (FCT). Podràs escollir entre les més de 900 empreses amb les quals el CETT té convenis de col·laboració.
 • Aprendràs a dirigir, dissenyar, organitzar i establir els processos de producció i serveis en una cuina.
 • Sabràs gestionar en l’àmbit econòmic un establiment de restauració per assolir els objectius desitjats.
 • Coneixeràs com aplicar els protocols de qualitat, la normativa d’higiene, la prevenció de riscos laborals, la sostenibilitat i la protecció ambiental.
 • Adquiriràs els coneixements per a la direcció de la gestió econòmica i el lideratge d’equips.

La formació pràctica Dual-CETT, el que ens fa diferents

Més del 60 % de la formació és pràctica.

Realitzaràs la formació sense sortir del centre, a les nostres 12 aules tècniques de cuina, sommelieria i cocteleria que incorporen els darrers equipaments tècnics.

Et formaràs amb la supervisió dels nostres docents i professionals, amb una gran experiència i vincles amb el sector.

Al CETT disposem d'espais de formació pràctica i d’empreses pròpies on realitzaràs la formació pràctica Dual-CETT en diferents entorns professionals reals dins el centre:

 • Aula Restaurant i Fòrum: són espais gastronòmics de restauració, oberts al públic on desenvoluparàs la teva formació pràctica. Participaràs en l'organització i execució de serveis segons les tendències més actuals en l'àmbit tècnic, de producte i sota criteris de sostenibilitat amb la supervisió i acompanyament de l’equip docent.
 • L’Hotel Alimara 4 un hotel de quatre estrelles on també hi ha el Restaurant Summum i on desenvolupem la formació pràctica de serveis hotelers, com ara els banquets i el servei d’esmorzars.
 • La Residència Universitària Àgora BCN, de CETT Fundació, on pots participar activament en el servei de cuina per a col·lectivitats.

Més informació sobre el nostre model pedagògic

Per què estudiar Direcció de Cuina al CETT?

El CETT és el centre de referència del sector del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, amb més de 50 anys de trajectòria. No et perdis l’oportunitat d’estudiar-hi la teva formació professional.

UNA TITULACIÓ... O DUES
 • Obtindràs la titulació oficial de Tècnic Superior en Direcció de Cuina, però a més podràs obtenir una doble titulació, cursant un curs més del Cicle Superior en Direcció de Serveis de Restauració. Així, podràs tenir dos títols en només tres anys, en lloc de fer-ho en quatre anys si fessis els dos cicles per separat.
 • Obtindràs un Diploma CETT d’especialitat en Xef de Restaurant, d’Hotel, Pastisseria Gastronòmica, Col·lectivitats o Catering si vincules el teu Projecte Final de Cicle i les teves pràctiques en empresa (Formació en Centres de Treball) amb aquestes especialitats.
 • Podràs compaginar els estudis amb una feina. Per fer-ho, podràs optar a una matrícula semipresencial, cosa que et permetrà cursar el cicle de manera més adaptada a les teves necessitats.
RECONEIXEMENT CENTRE FPCAT

Et formaràs en un dels pocs centres reconegut per la Generalitat de Catalunya com a centre de formació professional integrada (Centre FPCAT), amb accés a oportunitats formatives i d’orientació pensades pels diferents moments de la teva vida professional.

UNA METODOLOGIA DE FORMACIÓ ÚNICA
 • Aprendràs a partir d’una metodologia pròpia de formació tècnica aplicada.
 • Adquiriràs i aplicaràs els coneixements, i desenvoluparàs habilitats pràctiques durant tota la formació.
 • El 60 % de la teva formació del grau superior de cuina és pràctica. La desenvoluparàs a les aules tècniques de restauració i als espais de formació pràctica Dual-CETT, amb clients reals (Hotel Alimara, Restaurant Summum, Àgora BCN Residència Universitària Internacional...).
 • Et formaràs de manera pràctica en aules tècniques i totalment equipades amb les darreres tecnologies.
UN PROGRAMA FORMATIU INNOVADOR
 • Cursaràs unitats formatives pròpies creades pel CETT, com ara de Ciència i Cuina, Francès Culinari i Cultura Gastronòmica.
 • Gaudiràs d’un ampli ventall d’activitats formatives: des de les demostracions de xefs i professionals de la gastronomia fins a les presentacions de productes i d’empreses referents del sector.
 • Visitaràs les empreses més destacades del sector, i participaràs d’una manera activa en fires i esdeveniments professionals de la restauració.
 • Tindràs un acompanyament individual gràcies al programa de tutorització acadèmica i professional. Rebràs orientació i suport per poder assolir les teves fites en el sector.
MOBILITAT INTERNACIONAL
 • Al CETT disposem de la carta Erasmus +, que et permetrà obtenir beques per participar en intercanvis amb altres centres o per fer estades professionals de pràctiques a l'estranger.
 • Tindràs l’opció addicional d’aconseguir beques internacionals per fer stages en empreses a través de la Fundació Barcelona FP.
CONTACTES AMB EL SECTOR
 • Disposaràs d’una gran oferta de contactes laborals amb el sector gràcies al departament de Career Services. T’hi facilitarem l’accés, i t’assessorarem amb les pràctiques especialitzades de FCT (Formació en Centres de Treball) i perquè puguis accedir a les ofertes de feina.
CONTINUÏTAT D’ESTUDIS
 • Un cop superat el Cicle podràs accedir directament sense cap prova d’accés a:
  • Cicle Superior de Direcció de Serveis en Restauració.
  • Un diploma d’extensió universitària d’Alta cuina.
A QUI VA DIRIGIT

El cicle de Tècnic Superior en Direcció de Cuina està dissenyat per a aquelles persones que volen adquirir una visió completa i coneixements i competències tècniques, de gestió i específiques en les àrees de cuina, pastisseria i l’àrea d’aliments i begudes.

El Cicle s’adreça als:

 • Joves que volen ser xefs, caps de cuina, responsables de pastisseria de restaurant i responsables de l’àrea d’aliments i begudes.
 • Joves que volen aprendre una base sòlida en cuina i pastisseria, amb visió innovadora i un ampli coneixement de les noves tendències gastronòmiques en cuina i en la gestió empresarial de la restauració.
 • Joves que tenen interès per desenvolupar, com a emprenedors, el seu propi projecte o negoci de restauració.
premi fpcat

Què en pensen els estudiants dels nostres cicles?

Alex Galian Danso
El CETT m'ha obert les portes a cocteleries referents d'Europa

Alex Galian Danso

Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Aida Alvarez Fuster
Els espais i les aules on es poden fer pràctiques són únics.

Aida Alvarez Fuster

Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Marta Flotats
El métode d'ensenyament permet combinar classes teórico-pràctiques i el treball en equip imitant als professionals de la cuina

Marta Flotats

Tècnic Superior en Direcció de Cuina

De què treballaré?

Aquest Cicle et prepararà perquè puguis fer la teva carrera com a professional en el món de la cuina i la gastronomia, la pastisseria i les àrees d’aliments i begudes de l’àmbit de la restauració comercial col·lectiva, o fins i tot iniciar, com a emprenedor, el teu propi projecte. Aconseguiràs un perfil molt polivalent que et permetrà treballar en:

Àmbit professional

 • Restauració comercial (restaurants).
 • Empreses vinculades amb la restauració en hotels.
 • Empreses d’esdeveniments (banquets, caterings, etc.).
 • Restauració col·lectiva (escoles, residències, etc.).

Sortides professionals

Els principals càrrecs professionals dels nostres estudiants quan acaben el cicle són:

 • Xef o cap de cuina executiu.
 • Director d’aliments i begudes.
 • Cap de producció per a col·lectivitats.
 • Cap d’operacions en caterings.
 • Responsable de projectes de restauració.

Com és el model pedagògic del Cicle de Tècnic Superior en Direcció de Cuina?

T’oferim una formació integral, tant en l’aspecte personal com en el professional, que inclou els valors positius del sector, de l’exercici ètic de la professió i valors únics i propis del centre, com ara la sostenibilitat i l’excel·lència.

Tenim un model pedagògic d’ensenyament i d’aprenentatge personalitzat basat en l’experiència pràctica centrat en:

L’estudiant com a eix principal
La formació pràctica Dual-CETT
El coneixement i contacte directe amb el sector
La personalització i l’orientació al desenvolupament del teu talent individual

Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.

L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.

La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.

Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.

Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.

T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.

Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.

L’estudiant com a eix principal

Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.

L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.

La formació pràctica Dual-CETT

La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.

Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.

El coneixement i contacte directe amb el sector

Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.

La personalització i l’orientació al desenvolupament del teu talent individual

T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.

Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.

Quin és el programa d'estudis del Cicle de Tècnic Superior en Direcció de Cuina?

1r curs. Inicia’t en les bases culinàries:

 • Adquiriràs habilitats tècniques i coneixements sobre la cuina professional i la seva estructura.
 • T’introduiràs als principis de la gestió de la producció en una cuina i del control del proveïment, i coneixeràs l’estructura d’un establiment amb diversos punts operatius.
 • Adquiriràs una visió comercial dels establiments de restauració, tindràs en compte les seves característiques dins el mercat i adquiriràs coneixements sobre els mitjans digitals i la seva aplicació en diferents estratègies comercials.
 • Iniciaràs un primer període de pràctiques en el sector (Formació en Centres de Treball).

2n curs. Perfeccionament tècnic:

 • Es tracta d’un curs focalitzat en la formació pràctica que et permetrà adquirir seguretat i domini culinari.
 • En l’àmbit de la gestió, comprendràs i reforçaràs els teus coneixements dins l’organització de la cuina i de l’empresa de restauració, i sobre el lideratge d’equips que puguin trobar-se sota la teva responsabilitat.
 • Tindràs en compte aspectes com ara la sostenibilitat, la rendibilitat i la viabilitat empresarial.

Distribució d'hores

 

Quines són les assignatures del Cicle de Tècnic Superior en Direcció de Cuina?

Mòduls professionals

Codi Assignatures
MP01 Control de proveïment de matèries primeres
MP02 Processos de preelaboració i conservació en cuina
MP03 Elaboracions de pastisseria i rebosteria en cuina
MP04 Processos d'elaboració culinària
MP05 Gestió de la producció en cuina
MP06 Gestió de la qualitat i de la seguretat i higiene alimentària
MP07 Gastronomia i nutrició
MP08 Gestió administrativa i comercial en restauració
MP09 Recursos humans i direcció d'equips en restauració
OPT1 Ciència i cuina / anàlisi sensorial*

Mòduls transversals

Codi Assignatures
0156 Anglès professional
1664 Digitalització aplicada als sectors productius
1708 Sostenibilitat aplicada al sistema productiu
1709 Itinerari personal per a l'ocupabilitat I
1710 Itinerari personal per a l'ocupabilitat II
1713 Projecte intermodular

*Unitat formativa pròpia del CETT.

Descobreix la nostra formació pràctica

Formació pràctica en empresa

Durant els teus estudis del Cicle realitzaràs un període de 416 hores de pràctiques professionals al sector, la Formació en Centres de Treball (FCT). Gràcies a l’equip del departament de Career Services, podràs escollir entre les més de 900 empreses amb les quals el CETT té convenis de col·laboració.

 • La FCT la podràs desenvolupar en empreses col·laboradores del CETT, en restaurants d’alta cuina, en cadenes de restauració, en hotels o en empreses de col·lectivitats, segons les teves preferències.
 • Té per objectiu complementar i consolidar els teus coneixements, habilitats i competències tècniques en empreses reals del sector i en diferents tipologies d’empresa.
 • Amb la FCT començaràs la teva carrera professional dins d’un entorn laboral.
 • Recorda que, a més a més de la FCT, també realitzaràs la teva formació pràctica a les aules tècniques del centre i la formació pràctica Dual-CETT, a l’Aula Restaurant Fòrum i a les empreses pròpies del CETT.

Coneix algunes de les nostres empreses col·laboradores

Tots A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
E
G
H
P
R

Projecte final de Cicle (PFC)

El mòdul de Projecte final de cicle és un treball en què aplicaràs tots els coneixements i aprenentatges adquirits al llarg de la formació.

 • El treball posa en relleu el teu aprenentatge durant el cicle de manera pràctica i aplicada, enfocat en els teus interessos professionals futurs.
 • El Projecte Final de Cicle (PFC) és un projecte de disseny i definició d’una àrea o establiment de restauració, comercial o de col·lectivitats, que inclou: l’estructura i àrees de l’empresa, la seva oferta, el seu servei, el pla de comercialització i venda, la viabilitat econòmica, etc.
 • Desenvoluparàs un projecte que pot tenir una aplicació real que inclogui totes les àrees del negoci: empresarial, econòmica, tots els aspectes vinculats amb el màrqueting i la comercialització digital, l’oferta de serveis i productes, la política de preus, etc.
 • Durant tot el procés de creació estaràs tutoritzat, per orientar-te i assegurar un bon desenvolupament del PFC.
 • El PFC es presenta davant un tribunal format per professorat.
 • Els projectes més interessants del PFC poden optar al Premi al Millor Projecte Final de Cicles Formatius de Grau Superior del CETT, de CETT Fundació, i obtenir una beca per seguir els estudis al CETT.

Aprendre fora de les aules

Aquestes activitats formen part del currículum formatiu i t’aporten coneixement i motivació durant el teu procés d’aprenentatge. Permeten que tinguis un contacte estret amb els professionals, les empreses, fires i actes, perquè coneguis de manera directa la realitat del sector.

 • Tastos i presentacions de productes d’alimentació i begudes: Empreses referents del sector presenten i expliquen els processos d’elaboració i es fa un tast dels productes per conèixer-ne les característiques i la seva aplicació en els àmbits culinaris i de la restauració.

 • Demostracions de professionals del sector o referents: Xefs, sommeliers, maîtres i professionals ofereixen demostracions i comparteixen el seu coneixement per aportar una visió de la professió i de les tendències més actuals que tenen lloc en el sector.

 • Visites a empreses del sector: Les empreses et permeten conèixer les seves instal·lacions per mostrar l’elaboració de productes alimentaris o de processos industrials d’elaboració d’estris o maquinària.

 • Fires i esdeveniments gastronòmics: Coneixeràs en primera persona els esdeveniments de referència del sector, i veuràs les oportunitats amb què et trobaràs quan esdevinguis un professional.

 • Participació en accions solidàries: Per transmetre’t el compromís social i com a actitud implícita en la nostra filosofia, el CETT participem en nombroses accions solidàries: el Gran Recapte dels Aliments, La Marató de TV3 o la Tapa Solidària amb el Casal dels Infants del Raval, entre d’altres.

 • La Trobada Gastronòmica: Cada any, organitzem la Trobada Gastronòmica, una jornada amb ponències, xerrades i demostracions al voltant d’una temàtica, amb col·laboradors de gran nivell del món de la cuina i la gastronomia. La Trobada és un nexe d’unió entre les empreses i el nostre alumnat. Apadrinada pel cuiner Carles Gaig, compta amb continguts especials i enriquidors, amb la participació de professionals de la gastronomia com Joan Roca, Fina Puigdevall, Nandu Jubany, germans Torres, Ferran Centelles o Javier de las Muelas, entre d’altres.

ACTIVITATS TURISME

Fotografia de: Grau Superior | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

CETT Talent

Fotografia de: Grau Superior | Tècnic Superior en Direcció de Cuina
Cross Cultural Management
Fotografia de: Grau Superior | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Fest alumnes

Fotografia de: Grau Superior | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Fòrum Gastronòmic BCN

Fotografia de: Grau Superior | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

CETT Talent

Fotografia de: Grau Superior | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Trobada  Gastronòmica

Fotografia de: Grau Superior | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Premis CETT Alimara

Fotografia de: Grau Superior | Tècnic Superior en Direcció de Cuina
Premis CETT Alimara
Fotografia de: Grau Superior | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Can Magí

Fotografia de: Grau Superior | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Classe Ciència Turística

Fotografia de: Grau Superior | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Obervatori CETT

Continuïtat d'estudis

Un cop superat el grau superior et podràs seguir formant al CETT amb qualsevol d’aquests programes:

Cicles

Podràs continuar la teva formació amb els cicles formatius de grau superior del CETT, si accedeixes a un altre cicle de grau superior, i se’t reconeixeran i convalidaran crèdits:

Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració

¿Vols saber-ne més?

Tècnic Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics

¿Vols saber-ne més?

Tècnic Superior en Agències de Viatges i Gestió d'Esdeveniments

¿Vols saber-ne més?

Graus universitaris

Grau universitari de Turisme

¿Vols saber-ne més?

Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

¿Vols saber-ne més?

Estudiant aquests graus se’t reconeixeran i convalidaran crèdits.

Diplomes d'extensió universitària

Per cursar els Diplomes d’Extensió Universitària només hauràs de demostrar una experiència professional prèvia. Els Diplomes d’Extensió Universitària són cursos d’especialització amb titulació pròpia de la UB.

Diploma d’Alta Cuina

¿Vols saber-ne més?

Per més informació contacta amb l'equip d'orientació a l'estudiant

Formació Internacional

La internacionalització promou el teu creixement personal en un ambient multicultural. Millora les teves competències professionals i t'ajudarà en la teva inserció al mercat laboral. Aprendràs llengües estrangeres, coneixeràs altres cultures i viuràs experiències úniques i enriquidores.

Amb aquest propòsit, al CETT promovem intercanvis educatius amb centres d’altres països, i estades de pràctiques professionals en empreses del sector a través de diferents programes:

Erasmus +
Al CETT estem acreditats amb la Carta Erasmus d’Educació Superior (ECHE) 2021-2027. Això ens permet organitzar i gestionar amb la garantia de qualitat projectes propis de mobilitat internacional als països participants en el programa Erasmus + i als països associats fora de les fronteres europees.

Erasmus Plus és el programa integrat de la Unió Europea per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport, que finança accions de mobilitat entre institucions i organitzacions europees. L’objectiu és que puguis formar-te, estudiar, adquirir experiència laboral i fer accions de voluntariat a l’estranger.

També formem part del consorci Erasmus gestionats per altres institucions, com Fundació Barcelona Formació Professional promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, i la Xarxa FP, una associació de ciutats europees que desenvolupa projectes de mobilitat amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’educació i la formació professional arreu d’Europa.

Pràctiques internacionals

 • Podràs participar en les convocatòries de beques Erasmus per fer les pràctiques de Formació en Centres de Treball (FCT) en empreses d’altres països, o per fer un període de pràctiques com a estudiant graduat, un cop finalitzat el Cicle Formatiu. Molts dels nostres estudiants han fet les pràctiques internacionals en empreses hoteleres i de restauració de França, Itàlia, Portugal, Alemanya, Irlanda, Bèlgica, Finlàndia, Dinamarca o Malta.

Intercanvis educatius

 • Al CETT mantenim convenis amb centres educatius i institucions de primer nivell per fomentar la teva formació i mobilitat internacional.

Projectes de col·laboració internacional

 • En el marc del programa Erasmus +, també desenvolupem projectes col·laboratius i associacions estratègiques (KA2) amb escoles i institucions d’altres països europeus. Per exemple, en l'Erasmus Taste Europe on the Go! hi participem escoles d’hoteleria i centres universitaris de Finlàndia, Països Baixos, Itàlia i Espanya amb l’objectiu de millorar les competències de disseny, la implementació i la gestió d’un negoci de restauració, en format de street food creant un pop-up, a Hèlsinki, Breda, Bardolino i Barcelona.
Cofinanciat Unió europea
 

El CETT al teu servei

Com a alumne del CETT gaudiràs de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:

 • Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:

  • Disposar del fons documental i bibliogràfic del CETT així com d’altres recursos per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
  • Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
 • Tindràs accés a les nostres instal·lacions dotades dels equipaments didàctics i tècnics més moderns.

 • El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Té una oferta gastronòmica variada, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.

 • Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes del CETT.

 • Si vens de fora comptaràs amb l’Oficina de Relacions Internacionals que t’ajudaran amb els tràmits del teu dia a dia i els aspectes més logístics de la teva estada a Barcelona.

 • Durant i després dels estudis sempre tindràs el suport del departament de Career Services. T’ajudaran a fer les pràctiques en qualsevol de les empreses col·laboradores del CETT durant els teus estudis. A més a més un cop finalitzada la teva formació, et donaran un assessorament personalitzat perquè puguis entrar ràpidament al món labora i complir els objectius professionals que et proposis.

 • Descompte en la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Com a estudiant del CETT tindràs unes condicions exclusives. Pregunta'ns sense compromís.

Els espais d'aprenentatge

Al CETT disposem de diferents espais d’aprenentatge a mida on podràs formar-te a través de diferents mòduls teòrics i pràctics:

 • 30 aules teòriques, totes equipades amb sistemes de projecció i tot el necessari per a la realització de videoconferències en streaming, amb possibilitat de connexió i participació sincrònica.
 • 4 aules d’informàtica amb una capacitat total per a 86 alumnes.

Aula Oberta

T’oferim la possibilitat que facis ús de les aules tècniques, fora de l’horari de classes, per millorar les teves habilitats treballant de manera autònoma. Gràcies a aquest espai també podràs dissenyar, experimentar, innovar i crear projectes propis.

Aules d'especialitat en gastronomia

Al CETT comptem amb 12 aules tècniques especialitzades. Són instal·lacions equipades i dotades de la tecnologia més actualitzada, i pensades per desenvolupar-hi una formació professional de gran nivell.

Instal·lacions CETT

Espais tècnics

Les nostres instal·lacions s’adeqüen a un ensenyament enfocat a la pràctica, amb una metodologia aplicada, i compten amb:

Espais de formació pràctica Dual-CETT

Als espais de formació pràctica Dual-CETT aplicaràs els teus coneixements teòrics en un entorn real amb clients de veritat, amb la supervisió del professorat i personal professional.

T’enfrontaràs a reptes i situacions que t’ajudaran a adquirir les competències adequades al teu perfil professional i que et permetran accedir al món laboral amb unes qualitats úniques i molt valorades pel sector.

Els espais de formació pràctica Dual-CETT són:

 • Fòrum: és un espai gastronòmic on adquiriràs els coneixements aplicats del funcionament d’un bar-cafeteria, amb els diferents tipus de servei –esmorzars, dinars, etc.
 • Aula Restaurant: és un espai gastronòmic obert al públic, amb una oferta concebuda i dissenyada pensant en el teu procés d’aprenentatge, perquè adquireixis els coneixements propis d’una restauració de gran nivell. Gestionat pels mateixos estudiants, durant l’activitat que s’hi duu a terme et formes tant a la cuina com a la sala, desenvolupant-hi tota l’organització i execució del servei, amb les tendències més actuals i tenint en compte la sostenibilitat.
 • Hotel Alimara, Restaurant Summum i Àgora BCN: són empreses pròpies d’aplicació del CETT, ubicades al mateix Campus. L’Hotel Alimara ofereix serveis de restauració hotelera i disposa del Restaurant Summum, on pots adquirir coneixements pràctics en serveis de banquets, bufets d’esmorzar o serveis de restaurant. La Residència Àgora BCN, també situada al Campus, és una bona opció per conèixer de prop el sector de les col·lectivitats.

Aules tècniques de cuina i restauració

A les aules tècniques aplicaràs els coneixements tècnics en l’àmbit de la cuina, el restaurant, la sommelieria i la cocteleria:

 • Aules de cuina de demostració: per acollir presentacions de producte i d’elaboracions tècniques.
 • Aules de preelaboracions, Aula Taller de cuina, Aula Tecnoculinària i Espai Gastronòmic: per desenvolupar-hi la formació pràctica de cuina. Disposen de zones de treball individuals adequades per practicar-hi els conceptes tècnics culinaris, com ara aplicacions de talls, preelaboració de productes, tècniques de cocció i elaboracions culinàries, des de les bàsiques fins a les més contemporànies.
 • Aula cuina dolça: per fer pastisseria i forneria. Disposa de maquinària i utillatge específic per a aquestes especialitats.
 • Aules Sommelier: són tres aules preparades per realitzar-hi la formació del món de la sommelieria i destinades a la pràctica de l’anàlisi sensorial. Disposen de tot el material necessari per a la pràctica del tast.
 • Taller de restauració: s’hi desenvolupa la part pràctica dels serveis en restauració. Permet a l’alumnat de sala iniciar-se en les tècniques de servei i d’atenció al client, i posar en pràctica diferents tipus de servei, l’elaboració de begudes calentes i preparacions a la vista del client.
 • Aula de cocteleria: està destinada a l’aprenentatge de l’elaboració de begudes i còctels en un espai de treball professional. Disposa de vuit espais de treball on pots posar en pràctica els coneixements específics i les habilitats per a l’elaboració de begudes com si et trobessis en un entorn professional real.

Espais d'especialització gastronòmica

Són espais i aules pensats per dur a terme activitats específiques de formació avançada per desenvolupar investigació, projectes i reptes gastronòmics.

 • Laboratori Gastronòmic: és l’espai d’assaig de proves i de desenvolupament d’R+D+I. Disposa de maquinària, aparells i estris de darrera tecnologia.
 • Aula dels Sentits: dissenyada per desenvolupar la percepció sensorial, és una aula pensada per crear l’ambient idoni per despertar els sentits a través de l’experimentació.
 • Aula Sensorial: és un espai compost per 24 taules de tast professional. Disposa d’espais individuals que permeten desenvolupar el coneixement i posar en pràctica aspectes del tast sensorial en diferents productes i elaboracions.

Suport per impulsar la teva carrera professional

Al CETT disposes d’un departament amb un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat.

Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.

Gràcies a l'estreta col·laboració del CETT amb les empreses del sector podràs accedir més fàcilment al mercat laboral.

El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:

 • Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
 • Una estreta relació amb les principals empreses del sector cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
 • Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.

D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:

 • Definició de les teves fites professionals
 • Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral
 • Accés als principals canals d’investigació i l’accés a moltes oportunitats de pràctiques i laborals
 • Networking i dinamització d’activitats
 • Job Center d’accés exclusiu

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

Career Services

Career Services està format per un equip de professionals que orienta i ajuda l’alumnat al llarg dels seus estudis, i li facilita el contacte amb les millors empreses per tal d’afavorir-ne el desenvolupament professional i la futura inserció laboral.

Estar a prop dels antics alumnes

CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT.

Como a associació d’antics alumnes del CETT, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT.

Els principals objectius de CETT Alumni són:

 • Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
 • Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
 • Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.
 

Passos per matricular-te al Cicle Formatiu de Tècnic Superior en Direcció de Cuina

RESERVA DE PLAÇA

S’ha de formalitzar mitjançant la següent pàgina

Documentació necessària:

 • 1 fotocòpia del DNI vigent (alumnes estrangers: passaport)

ENTREVISTA PERSONAL

Després d’efectuar la reserva de plaça, Secretaria Acadèmica contactarà amb l’alumne per acordar dia i hora per realitzar on line, l’entrevista personal.

MATRÍCULA*

Data límit: fins a finals de juliol

Secretaria Acadèmica es posarà en contacte amb l'alumne per acordar dia i hora per formalitzar la matrícula i presentar la documentació requerida.

Els alumnes que hagin fet la reserva de plaça i no es matriculin dins d’aquest període perdran la plaça assignada i l’import abonat. Finalitzat el període de matrícula, consulteu al centre la disponibilitat de places.

Consulta el preu del Cicle Formatiu de Tècnic Superior en Direcció de Cuina

MatrículaPreuPreu total per any*
875 €5.462,5 €6.337,50 €

*Aquest és el preu anual per pagament únic. Consulta els imports i les condicions per altres modalitats de pagament amb el nostre equip d’Orientació a Futurs Estudiants.

El material no s'inclou al preu del curs (ganivets, uniformes, laboratori). Quota de menjador no s'inclou.

Descobreix totes les nostres beques

CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes. Descobreix-les totes en l'enllaç de sota.

A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.

Titulació oficial

A l'acabar el Cicle obtindràs la Titulació de:

Tècnic Superior en Direcció de Cuina. Titulació oficial del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Si realitzes el PFC i les FCT en una àrea específica, pots obtenir un diploma propi d’especialització:

Diploma CETT d’Especialitat en:

 • Xef de Restaurant
 • Xef d’Hotel
 • Pastisseria Gastronòmica
 • Col·lectivitats
 • Catering
 

El nostre equip d'orientació respon

Mariona Lunar

Orientació de Graus Universitaris i Cicles Formatius

Nil Obiols

Orientació de Graus Universitaris i Cicles Formatius

Ricard Mateu

Orientació de Graus Universitaris i Cicles Formatius

Descarrega PDF