Títol oficial del Departament d´Educació de la Generalitat de Catalunya
Amb el cicle de Tècnic Superior en Direcció de Cuina adquiriràs un ampli i profund coneixement del sector de la restauració i especialment de la direcció gastronòmica i culinària de tota mena d’establiments.
Si vols ser xef creatiu o executiu, responsable de cuina i de serveis gastronòmics, gestor d’aliments i begudes, o tenir el teu propi negoci, aquesta és la formació que estàs buscant i necessites.
Amb el nostre pla d’estudis de la formació de Tècnic Superior en Direcció de Cuina:
- Tindràs una àmplia visió i un coneixement complet sobre la cuina tradicional, la cuina d’avantguarda i l’alta gastronomia.
- Sabràs dissenyar i crear una oferta gastronòmica de cuina i pastisseria, tradicional o bé innovadora, amb criteris de sostenibilitat i inclusius (vegana, sense al·lergògens, etc.).
- Faràs 350 hores de pràctiques a les millors empreses (FCT). Podràs escollir entre les més de 900 empreses amb les quals el CETT té convenis de col·laboració.
- Aprendràs a dirigir, dissenyar, organitzar i establir els processos de producció i serveis en una cuina.
- Sabràs gestionar en l’àmbit econòmic un establiment de restauració per assolir els objectius desitjats.
- Coneixeràs com aplicar els protocols de qualitat, la normativa d’higiene, la prevenció de riscos laborals, la sostenibilitat i la protecció ambiental.
- Adquiriràs els coneixements per a la direcció de la gestió econòmica i el lideratge d’equips.
- Vols saber més raons?
LA FORMACIÓ PRÀCTICA DUAL-CETT, EL QUE ENS FA DIFERENTS
VOLS MÉS RAONS?
El CETT és el centre universitari de referència del sector del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, amb més de 50 anys de trajectòria. No et perdis l’oportunitat d’estudiar-hi la teva formació professional.
- Aprendràs a partir d’una metodologia pròpia de formació tècnica aplicada.
- Adquiriràs i aplicaràs els coneixements, i desenvoluparàs habilitats pràctiques durant tota la formació.
- El 60 % de la teva formació del grau superior de cuina és pràctica. La desenvoluparàs a les aules tècniques de restauració i als espais de formació pràctica Dual-CETT, amb clients reals (Hotel Alimara, Restaurant Summum, Àgora BCN Residència Universitària Internacional...).
- Et formaràs de manera pràctica en aules tècniques i totalment equipades amb les darreres tecnologies.
- Cursaràs unitats formatives pròpies creades pel CETT, com ara de Ciència i Cuina, Francès Culinari i Cultura Gastronòmica.
- Gaudiràs d’un ampli ventall d’activitats formatives: des de les demostracions de xefs i professionals de la gastronomia fins a les presentacions de productes i d’empreses referents del sector.
- Visitaràs les empreses més destacades del sector, i participaràs d’una manera activa en fires i esdeveniments professionals de la restauració.
- Tindràs un acompanyament individual gràcies al programa de tutorització acadèmica i professional. Rebràs orientació i suport per poder assolir les teves fites en el sector.
- Disposaràs d’una gran oferta de contactes laborals amb el sector gràcies al departament de Career Services. T’hi facilitarem l’accés, i t’assessorarem amb les pràctiques especialitzades de FCT (Formació en Centres de Treball) i perquè puguis accedir a les ofertes de feina.
- Un cop superat el Cicle podràs accedir directament sense cap prova d’accés a:
- Cicle Superior de Direcció de Serveis en Restauració.
- Un diploma d’extensió universitària d’Alta cuina.
DE QUÈ TREBALLARÉ?
Aquest Cicle et prepararà perquè puguis fer la teva carrera com a professional en el món de la cuina i la gastronomia, la pastisseria i les àrees d’aliments i begudes de l’àmbit de la restauració comercial col·lectiva, o fins i tot iniciar, com a emprenedor, el teu propi projecte. Aconseguiràs un perfil molt polivalent que et permetrà treballar en:
Àmbit professional
- Restauració comercial (restaurants).
- Empreses vinculades amb la restauració en hotels.
- Empreses d’esdeveniments (banquets, caterings, etc.).
- Restauració col·lectiva (escoles, residències, etc.).
SORTIDES PROFESSIONALS
Els principals càrrecs professionals dels nostres estudiants quan acaben el cicle són:
- Xef o cap de cuina executiu.
- Director d’aliments i begudes.
- Cap de producció per a col·lectivitats.
- Cap d’operacions en caterings.
- Responsable de projectes de restauració.
Els nostres Alumni opinen
Rubén Carmona
Vanessa Pérez
COM ÉS EL MODEL PEDAGÒGIC DEL CICLE TÈCNIC SUPERIOR EN DIRECCIÓ DE CUINA?
T’oferim una formació integral, tant en l’aspecte personal com en el professional, que inclou els valors positius del sector, de l’exercici ètic de la professió i valors únics i propis del centre, com ara la sostenibilitat i l’excel·lència. Tenim un model pedagògic d’ensenyament i d’aprenentatge personalitzat basat en l’experiència pràctica centrat en:
Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.
L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.
La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.
Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.
Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.
T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.
Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.
Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.
L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.
La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.
Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.
Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.
T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.
Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.
QUIN ÉS EL PROGRAMA D'ESTUDIS DEL CICLE DE TÈCNIC SUPERIOR EN DIRECCIÓ DE CUINA?
1r curs. Inicia’t en les bases culinàries:
- Adquiriràs habilitats tècniques i coneixements sobre la cuina professional i la seva estructura.
- T’introduiràs als principis de la gestió de la producció en una cuina i del control del proveïment, i coneixeràs l’estructura d’un establiment amb diversos punts operatius.
- Adquiriràs una visió comercial dels establiments de restauració, tindràs en compte les seves característiques dins el mercat i adquiriràs coneixements sobre els mitjans digitals i la seva aplicació en diferents estratègies comercials.
- Iniciaràs un primer període de pràctiques en el sector (Formació en Centres de Treball).
2n curs. Perfeccionament tècnic:
- Es tracta d’un curs focalitzat en la formació pràctica que et permetrà adquirir seguretat i domini culinari.
- En l’àmbit de la gestió, comprendràs i reforçaràs els teus coneixements dins l’organització de la cuina i de l’empresa de restauració, i sobre el lideratge d’equips que puguin trobar-se sota la teva responsabilitat.
- Tindràs en compte aspectes com ara la sostenibilitat, la rendibilitat i la viabilitat empresarial.
Distribució d'hores
Què en pensen els estudiants dels nostres cicles?
Alex Galian Danso
Aida Alvarez Fuster