Fotografia de: Grau Superior en Direcció de Cuina | CETT | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica
Introducció

Introducció

Propera convocatòria: Setembre 2021
 

Amb el cicle de Tècnic Superior en Direcció de Cuina adquiriràs un ampli i profund coneixement del sector de la restauració i especialment de la direcció gastronòmica i culinària de tota mena d’establiments.

Si vols ser xef creatiu o executiu, responsable de cuina i de serveis gastronòmics, gestor d’aliments i begudes, o tenir el teu propi negoci, aquesta és la formació que estàs buscant i necessites.

Amb el nostre pla d’estudis de la formació de Tècnic Superior en Direcció de Cuina:

  • Tindràs una àmplia visió i un coneixement complet sobre la cuina tradicional, la cuina d’avantguarda i l’alta gastronomia.
  • Sabràs dissenyar i crear una oferta gastronòmica de cuina i pastisseria, tradicional o bé innovadora, amb criteris de sostenibilitat i inclusius (vegana, sense al·lergògens, etc.).
  • Faràs 350 hores de pràctiques a les millors empreses (FCT). Podràs escollir entre les més de 900 empreses amb les quals el CETT té convenis de col·laboració.
  • Aprendràs a dirigir, dissenyar, organitzar i establir els processos de producció i serveis en una cuina.
  • Sabràs gestionar en l’àmbit econòmic un establiment de restauració per assolir els objectius desitjats.
  • Coneixeràs com aplicar els protocols de qualitat, la normativa d’higiene, la prevenció de riscos laborals, la sostenibilitat i la protecció ambiental.
  • Adquiriràs els coneixements per a la direcció de la gestió econòmica i el lideratge d’equips.
  • Vols saber més raons?

cicles hoteleria

Fotografia de: Grau Superior en Direcció de Cuina | CETT | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Aula Restaurant

Fotografia de: Grau Superior en Direcció de Cuina | CETT | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Fòrum Gastronòmic

Fotografia de: Grau Superior en Direcció de Cuina | CETT | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Aula restaurant

Fotografia de: Grau Superior en Direcció de Cuina | CETT | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Fòrum Gastronòmic

Fotografia de: Grau Superior en Direcció de Cuina | CETT | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Espai Eidos

LA FORMACIÓ PRÀCTICA DUAL-CETT, EL QUE ENS FA DIFERENTS

Més del 60 % de la formació és pràctica.

Realitzaràs la formació sense sortir del centre, a les nostres 12 aules tècniques de cuina, sommelieria i cocteleria que incorporen els darrers equipaments tècnics.

Et formaràs amb la supervisió dels nostres docents i professionals, amb una gran experiència i vincles amb el sector.

Al CETT disposem d'espais de formació pràctica i d’empreses pròpies on realitzaràs la formació pràctica Dual-CETT en diferents entorns professionals reals dins el centre:

  • Aula Restaurant i Fòrum: són espais gastronòmics de restauració, oberts al públic on desenvoluparàs la teva formació pràctica. Participaràs en l'organització i execució de serveis segons les tendències més actuals en l'àmbit tècnic, de producte i sota criteris de sostenibilitat amb la supervisió i acompanyament de l’equip docent.
  • L’Hotel Alimara 4 un hotel de quatre estrelles on també hi ha el Restaurant Summum i on desenvolupem la formació pràctica de serveis hotelers, com ara els banquets i el servei d’esmorzars.
  • La Residència Universitària Àgora BCN, de CETT Fundació, on pots participar activament en el servei de cuina per a col·lectivitats.

Més informació sobre el nostre model pedagògic

VOLS MÉS RAONS?

El CETT és el centre universitari de referència del sector del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, amb més de 50 anys de trajectòria. No et perdis l’oportunitat d’estudiar-hi la teva formació professional.

UNA TITULACIÓ... O DUES
  • Obtindràs la titulació oficial de Tècnic Superior en Direcció de Cuina, però a més podràs obtenir una doble titulació, cursant un curs més del Cicle Superior en Direcció de Serveis de Restauració. Així, podràs tenir dos títols en només tres anys, en lloc de fer-ho en quatre anys si fessis els dos cicles per separat.
  • Obtindràs un Diploma CETT d’especialitat en Xef de Restaurant, d’Hotel, Pastisseria Gastronòmica, Col·lectivitats o Catering si vincules el teu Projecte Final de Cicle i les teves pràctiques en empresa (Formació en Centres de Treball) amb aquestes especialitats.
  • Podràs compaginar els estudis amb una feina. Per fer-ho, podràs optar a una matrícula semipresencial, cosa que et permetrà cursar el cicle de manera més adaptada a les teves necessitats.
UNA METODOLOGIA DE FORMACIÓ PRÀCTICA ÚNICA
  • Aprendràs a partir d’una metodologia pròpia de formació tècnica aplicada.
  • Adquiriràs i aplicaràs els coneixements, i desenvoluparàs habilitats pràctiques durant tota la formació.
  • El 60 % de la teva formació del grau superior de cuina és pràctica. La desenvoluparàs a les aules tècniques de restauració i als espais de formació pràctica Dual-CETT, amb clients reals (Hotel Alimara, Restaurant Summum, Àgora BCN Residència Universitària Internacional...).
  • Et formaràs de manera pràctica en aules tècniques i totalment equipades amb les darreres tecnologies.
UN PROGRAMA FORMATIU INNOVADOR I COMPLET
  • Cursaràs unitats formatives pròpies creades pel CETT, com ara de Ciència i Cuina, Francès Culinari i Cultura Gastronòmica.
  • Gaudiràs d’un ampli ventall d’activitats formatives: des de les demostracions de xefs i professionals de la gastronomia fins a les presentacions de productes i d’empreses referents del sector.
  • Visitaràs les empreses més destacades del sector, i participaràs d’una manera activa en fires i esdeveniments professionals de la restauració.
  • Tindràs un acompanyament individual gràcies al programa de tutorització acadèmica i professional. Rebràs orientació i suport per poder assolir les teves fites en el sector.
MOBILITAT INTERNACIONAL
  • Al CETT disposem de la carta Erasmus +, que et permetrà obtenir beques per participar en intercanvis amb altres centres o per fer estades professionals de pràctiques a l'estranger.
  • Tindràs l’opció addicional d’aconseguir beques internacionals per fer stages en empreses a través de la Fundació Barcelona FP.
CONTACTES AMB EL SECTOR
  • Disposaràs d’una gran oferta de contactes laborals amb el sector gràcies al departament de Career Services. T’hi facilitarem l’accés, i t’assessorarem amb les pràctiques especialitzades de FCT (Formació en Centres de Treball) i perquè puguis accedir a les ofertes de feina.
CONTINUÏTAT D’ESTUDIS
  • Un cop superat el Cicle podràs accedir directament sense cap prova d’accés a:
    • Cicle Superior de Direcció de Serveis en Restauració.
    • Un diploma d’extensió universitària d’Alta cuina.
A QUI VA DIRIGIT

El cicle de Tècnic Superior en Direcció de Cuina està dissenyat per a aquelles persones que volen adquirir una visió completa i coneixements i competències tècniques, de gestió i específiques en les àrees de cuina, pastisseria i l’àrea d’aliments i begudes.

El Cicle s’adreça als:

  • Joves que volen ser xefs, caps de cuina, responsables de pastisseria de restaurant i responsables de l’àrea d’aliments i begudes.
  • Joves que volen aprendre una base sòlida en cuina i pastisseria, amb visió innovadora i un ampli coneixement de les noves tendències gastronòmiques en cuina i en la gestió empresarial de la restauració.
  • Joves que tenen interès per desenvolupar, com a emprenedors, el seu propi projecte o negoci de restauració.

Masters 2020

Fotografia de: Grau Superior en Direcció de Cuina | CETT | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Jardí

Fotografia de: Grau Superior en Direcció de Cuina | CETT | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Aules 

Fotografia de: Grau Superior en Direcció de Cuina | CETT | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Aules 

Fotografia de: Grau Superior en Direcció de Cuina | CETT | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Aules

Fotografia de: Grau Superior en Direcció de Cuina | CETT | Tècnic Superior en Direcció de Cuina

Passadís 

Què en pensen els estudiants dels nostres cicles?

Alex Galian Danso
El CETT m'ha obert les portes a cocteleries referents d'Europa
Alex Galian Danso
Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Aida Alvarez Fuster
Els espais i les aules on es poden fer pràctiques són únics.
Aida Alvarez Fuster
Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració
Marta Flotats
El métode d'ensenyament permet combinar classes teórico-pràctiques i el treball en equip imitant als professionals de la cuina
Marta Flotats
Tècnic Superior en Direcció de Cuina

DE QUÈ TREBALLARÉ?

Aquest Cicle et prepararà perquè puguis fer la teva carrera com a professional en el món de la cuina i la gastronomia, la pastisseria i les àrees d’aliments i begudes de l’àmbit de la restauració comercial col·lectiva, o fins i tot iniciar, com a emprenedor, el teu propi projecte. Aconseguiràs un perfil molt polivalent que et permetrà treballar en:

Àmbit professional

  • Restauració comercial (restaurants).
  • Empreses vinculades amb la restauració en hotels.
  • Empreses d’esdeveniments (banquets, caterings, etc.).
  • Restauració col·lectiva (escoles, residències, etc.).

SORTIDES PROFESSIONALS

Els principals càrrecs professionals dels nostres estudiants quan acaben el cicle són:

  • Xef o cap de cuina executiu.
  • Director d’aliments i begudes.
  • Cap de producció per a col·lectivitats.
  • Cap d’operacions en caterings.
  • Responsable de projectes de restauració.

Els nostres Alumni opinen

Rubén Carmona
Fes del teu currículum el currículum que t'agradaria llegir si haguessis de contractar a algú
Rubén Carmona
Tècnic en Cuina i Serveis de Restauració
Vanessa Pérez
El CETT em va fer venir ganes de sortir fora per a aprendre idiomes, per a veure com treballen en altres països
Vanessa Pérez
Grau en Tursime
Thomas Guerin
El millor del CETT per a mi va ser la gent, la xarxa de contactes professional que vaig fer que després m'ha servit en la meva carrera profesional
Thomas Guerin
Màster en E-Tourism, estratègia de marketing i comerç

COM ÉS EL MODEL PEDAGÒGIC DEL CICLE TÈCNIC SUPERIOR EN DIRECCIÓ DE CUINA?

T’oferim una formació integral, tant en l’aspecte personal com en el professional, que inclou els valors positius del sector, de l’exercici ètic de la professió i valors únics i propis del centre, com ara la sostenibilitat i l’excel·lència. Tenim un model pedagògic d’ensenyament i d’aprenentatge personalitzat basat en l’experiència pràctica centrat en:

L’estudiant com a eix principal
La formació pràctica Dual-CETT
El coneixement i contacte directe amb el sector
La personalització i l’orientació al desenvolupament del teu talent individual

Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.

L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.

La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.

Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.

Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.

T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.

Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.

L’estudiant com a eix principal

Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.

L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.

La formació pràctica Dual-CETT

La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.

Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.

El coneixement i contacte directe amb el sector

Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.

La personalització i l’orientació al desenvolupament del teu talent individual

T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.

Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.

QUIN ÉS EL PROGRAMA D'ESTUDIS DEL CICLE DE TÈCNIC SUPERIOR EN DIRECCIÓ DE CUINA?

1r curs. Inicia’t en les bases culinàries:

  • Adquiriràs habilitats tècniques i coneixements sobre la cuina professional i la seva estructura.
  • T’introduiràs als principis de la gestió de la producció en una cuina i del control del proveïment, i coneixeràs l’estructura d’un establiment amb diversos punts operatius.
  • Adquiriràs una visió comercial dels establiments de restauració, tindràs en compte les seves característiques dins el mercat i adquiriràs coneixements sobre els mitjans digitals i la seva aplicació en diferents estratègies comercials.
  • Iniciaràs un primer període de pràctiques en el sector (Formació en Centres de Treball).

2n curs. Perfeccionament tècnic:

  • Es tracta d’un curs focalitzat en la formació pràctica que et permetrà adquirir seguretat i domini culinari.
  • En l’àmbit de la gestió, comprendràs i reforçaràs els teus coneixements dins l’organització de la cuina i de l’empresa de restauració, i sobre el lideratge d’equips que puguin trobar-se sota la teva responsabilitat.
  • Tindràs en compte aspectes com ara la sostenibilitat, la rendibilitat i la viabilitat empresarial.

Distribució d'hores