Aquest mes us presentem a Ana Fernández

19.03.2020
 
Aquest mes us presentem a Ana Fernández

• Ens agradaria que ens expliquessis com i perquè vas decidir estudiar el Grau en Turisme.

 La veritat és que sempre m'havia apassionat el món de l'hoteleria, des de petita, veia els hotels com a llocs especials i plens de felicitat, m'encantaven. Però a mesura que vaig anar creixent, sempre ho vaig veure com un pla B, per desconeixement de sector, de les sortides professionals i dels estudis relacionats amb el mateix. Jo considerava com a pla A magisteri o ADE, probablement perquè eren carreres més sonades i amb matèries que se’m donaven bé. Gràcies al Saló de l'Ensenyament, on vaig veure l'estand del CETT i les paraules "Direcció Hotelera", vaig decidir informar-me’n. Un cop vaig saber les possibilitats de la carrera, les assignatures que tractaven i les diferents especialitzacions, així com possibles sortides professionals i experiències internacionals, vaig saber que això era definitivament el meu pla A i el meu lloc en el món professional.

 

• Com ha sigut la teva "Experiència CETT"?

 La meva experiència ha estat molt enriquidora en tots els àmbits. Per descomptat la persona que va entrar i que va sortir cinc anys després (comptant el màster) ha estat completament una versió molt diferent, millorada, molt més oberta, formada, aventurera i segura de si mateixa que la que va arribar amb 18 anys a aquesta universitat. Per a mi el CETT ha estat com la meva segona casa, tant pel professorat com per l'equip de Career Services i les companyes (a dia d'avui, amigues) que he anat trobant al llarg de la meva trajectòria universitària. A més, totes les experiències professionals que aquesta universitat i les empreses col·laboradores m'han donat l'oportunitat de viure, tant nacionals com internacionals, m'han ajudat a descobrir-me a mi mateixa tant a nivell professional com personal, a formar-me i a forjar el meu valor com a professional del sector. A això cal afegir la qualitat humana de tot l'equip i professorat, ha estat un pilar fonamental i decisori en el meu recorregut universitari. Ells han sabut enaltir i encaminar-me cap allò que se’m donava millor i volia, i m'han ajudat / guiat per aconseguir totes aquelles experiències professionals que jo volia viure o descobrir en cada moment.

 

• Ens podries explicar com ha evolucionat la teva carrera professional?

 Vaig començar molt enfocada al món hoteler, la meva primera passió en el sector. Pel que ja en el primer estiu de primer de carrera vaig realitzar les meves primeres pràctiques a Recepció en un hotel de la Costa Brava. Va ser una experiència rodona, vaig aprendre moltíssim i em vaig adonar que realment encaixava i estava feta per a això. Després va venir la meva primera experiència en el món del MICE, a segon de carrera quan vaig cursar les pràctiques de Banquets a l'Hotel Alimara tocant esdeveniments socials i corporatius. El MICE despertava en mi també moltíssimes inquietuds, però vaig decidir fer un canvi radical endinsant-me més en la part turística amb unes pràctiques com a guia turística a Àrtic Ice Bar, Noruega. Després d'aquesta gran experiència, vaig veure que aquesta branca no era 100% el que jo volia i vaig seguir amb una nova experiència a Recepció i Zona VIP de Crowne Plaza Barcelona 4 * on també vaig estar treballant de manera discontínua durant gairebé 2 anys.

Més tard vaig tenir l'oportunitat de marxar d'Erasmus a Itàlia i al tornar, vaig ser seleccionada per a un Cross training amb la companyia Barceló Group a un resort de Fuerteventura. A la meva tornada, vaig ser guardonada amb el premi al millor TFG de la meva promoció, de manera que vaig tenir l'oportunitat de poder realitzar el Màster de Direcció d'Esdeveniments on vaig trobar la meva veritable gran passió i que s'ha convertit en la principal a data d'avui.

 Aquesta vessant del sector em va atreure de manera que vaig deixar de treballar a Recepció de Crowne Plaza per poder iniciar la meva experiència professional en el món d'Agències d'esdeveniments. De fet, vaig estar 10 mesos a Miss & Mister Meet fins que em va sorgir l'oportunitat i alhora el major repte professional de la meva vida ... entrar a Fira Barcelona com Guest Events Project Manager on em trobo en l'actualitat des de Febrer de l'any passat. Pel que crec que la meva carrera professional ha anat evolucionant a poc a poc però de manera segura i constant, sempre encaminada cap a allò amb el que em sentia il·lusionada en cada moment, fins arribar a la posició i a la companyia en la qual més còmoda i realitzada em sento a dia d'avui.

 

• Quins consells donaries als estudiants que com tu, en el seu moment, acaben de sortir del CETT?

 El consell que els hi donaria és que no tinguin por ni deixin que res ni ningú els impedeixi arribar a allò que aspiren, així com que centrin tota la seva il·lusió, ganes i esforços a aconseguir arribar allà on els agradaria veure’s. També els diria que experimentin, que provin diferents branques i sectors abans de centrar-se en una sola especialitat. Que obrin els ulls i se’n adonin on són i de tots els professionals que els envolten. Que no deixin passar totes les oportunitats laborals i de formació que tenen disponibles tant a nivell nacional com internacional i que aprenguin de tots els grans professionals que es creuin en qualsevol activitat o saló. Que no perdin les ganes d'aprendre i de voler anar més enllà del que és convencional i que gaudeixin al màxim de l'experiència. Considero que aquesta carrera té l'avantatge de permetre’t arribar allà on vulguis, amb constància, entrega, molt d'esforç i treball, pots arribar allà on et proposis. No té límits.

 

· Des del CETT com podríem continuar ajudant-te en la teva carrera professional? Ens podries especificar algunes vies: formació, networking, orientació, etc?

 Considero que des del CETT sempre seria de gran ajuda qualsevol facilitat, orientació o formació extra que pogués rebre de manera contínua per mantenir-me sempre actualitzada i informada de totes les novetats i augmentar el meu coneixement en diferents camps de el sector. De fet, quan vaig acabar el màster, vaig rebre orientació per part del professorat que em va ajudar a enfocar i trobar el camí que realment estava buscant, sense acabar de tenir-ho clar prèviament per mi mateixa. Per descomptat, les possibilitats de networking crec també serien una gran oportunitat per poder seguir integrant-me en aquest sector i envoltar-me i aprendre de grans professionals.

Categories
#alumnidelmes