Fotografia de: El CETT col·labora amb l’ONCE | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT col·labora amb l’ONCE

17.12.2020
 
El CETT col·labora amb l’ONCE

La imatge del Cupó de l’ONCE del pròxim dissabte té l’empremta del CETT. El centre ha col·laborat amb l’ONCE per elaborar el plat que protagonitzarà les butlletes del pròxim 26 de desembre: l’escudella.

El Cupó, presentat avui, forma part de la Sèrie ‘Plats de cullera’, amb la qual l’ONCE convida cada dissabte des del mes d’octubre a degustar els guisats més típics de les diferents comunitats autònomes i ciutats del territori.

Aquest dissabte serà el torn de l’escudella, que la cuinera afiliada a l’ONCE, Montse Urán, amb l'equip del CETT-UB i que serà com la que apareixerà a la imatge dels cupons. En total, seran 5,5 milions de butlletes que es difondran per tot l’Estat amb aquest plat tradicional català.

"El cert és que no ha estat gaire diferent que treballar amb un altre cuiner"

Òscar Teixidó

El professor del CETT, Òscar Teixidó, ha parlat sobre l’experiència d’elaborar el plat amb una persona invident i ha destacat que “ha estat una experiència molt enriquidora”. Teixidóha afegit que “cal donar les ordres molt clares perquè ho percebin de forma inequívoca, però el cert és que no ha estat gaire diferent que treballar amb un altre cuiner i la Montse ens ho ha fet molt fàcil”.

“L’experiència és magnífica. Els consells són extrapolables a persones amb i sense vista” 

Montse Urán

D’altra banda, Montse Urán ha fet èmfasi en què “l’experiència és magnífica” i ha donat també alguns consells que “són extrapolables a persones amb i sense vista”, ha concretat. “A la cuina se l’ha de respectar. S’han de respectar els ganivets, els focs, s’ha de tenir molta pulcritud. És vàlid per qualsevol cuiner: per nosaltres més, perquè som més vulnerables a nivell de trobar o no alguna cosa, però és important tenir un ordre, llegir les receptes senceres i pensar-les abans d’executar-les”.

Categories
Gastronomia cuina ONCE