Fotografia de: Estudiant de Turisme explica la formació empresarial del grau | CETT
Universitat de Barcelona

Paula López, estudiant: “ADE és poc concreta; Turisme t’ensenya a gestionar una empresa i t’especialitza en el sector”

07.02.2022
 
Paula López, estudiant del CETT

Paula López

Paula López va néixer a Barcelona fa 21 anys. Actualment, cursa 3r del Grau de Turisme en l’especialitat de Direcció Hotelera del CETT-UB. En aquest moment, resideix en un petit poble de La Rioja.

Perfil empresarial del Grau de Turisme

Estudies Turisme després d’haver demanat un trasllat d’expedient procedent d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE). Per què vas fer aquest canvi?

No sabia gaire què estudiar i vaig escollir-la perquè el meu pare volia que fes ADE o Dret. El mateix estiu abans de començar la universitat, vaig treballar a l’hotel-restaurant de la meva família materna. La veritat és que em va agradar molt i em vaig començar a interessar pel món de l’hostaleria i restauració. Ràpidament, vaig comprovar que la carrera d’ADE era massa àmplia i sentia que només cursava la universitat per l’obligació de tenir una carrera. No especificava gens en el sector d’hotels i restaurants, i sabia que poques coses de les que estava fent eren realment aplicables al que a mi m'interessa, que és el negoci de la meva família.

Quins avantatges trobes d’estudiar Turisme en comparació amb ADE?

Assignatures molt més concretes i dirigides específicament a allò que m'interessa. Considero que si, per exemple, vols dirigir un restaurant, primer has de saber de restauració. No fas res més que perdre el temps si et passes quatre anys estudiant de manera global dret, finances, màrqueting… Amb això no dic que ADE no sigui una carrera útil, però, si tens clar cap en quina direcció vols anar en el futur, és millor especialitzar-te des del primer moment i no estudiar una carrera tan poc concreta. Al cap i a la fi, ADE no et dona tots els coneixements necessaris per assolir allò que busques, en aquest cas hoteleria i restauració, perquè has dedicat molt de temps a estudiar pràcticament el mateix però sense haver aprofundit en res.

Turisme et proporciona coneixements de gestió i habilitats del món empresarial?

Sí, perquè al cap i a la fi un hotel o un restaurant, que és al que va dirigida la meva especialitat, és una empresa.

"Si tens clar cap en quina direcció vols anar en el futur, és millor especialitzar-te"

Estudiar Turisme al CETT

Què destacaries del professorat del teu grau?

En destacaria la proximitat i la facilitat d’adaptació a la situació actual en la qual vivim amb el COVID-19.

I de les pràctiques que t’ofereix el CETT?

Estic molt contenta amb les pràctiques en aquesta universitat. Normalment, només es té una assignatura de pràctiques i considero que no és suficient. Aquí he tingut l’oportunitat de fer dues pràctiques obligatòries, a l’empresa que jo volia i en diferents departaments, encara que no fos una empresa que ja tingués un conveni establert amb la universitat. A més, el personal del Career Services dona moltes facilitats, és molt atent i es preocupa molt per ajudar-te a tenir la millor experiència de pràctiques possible.

Què li diries a algú que està pensant fer el pas de deixar ADE i passar-se a Turisme?

Fes-lo. Si el que et preocupa és començar una carrera sencera de nou, has de saber que moltes assignatures coincideixen ja que són les bases per dirigir i gestionar una empresa. La resta d’assignatures són les que realment t’interessen per aprofundir en el món del turisme.

Com et veus professionalment d’aquí a cinc anys?

Em veig gestionant l’hotel-restaurant amb el meu germà o amb un restaurant a La Rioja.

Categories
alumnes cett turisme grau cett universitat