Notícies

El Grup de Recerca Turisme, Cultura i Territori (GRTCT) participa per primera vegada en un projecte Europeu

11/10/2016  
Fotografia de: El Grup de Recerca Turisme, Cultura i Territori (GRTCT) participa per primera vegada en un projecte Europeu | CETT

El passat dia 29 de setembre el comitè decisori de la Unió Europea reunit a Marsella va aprovar els projectes presentats al programa Interreg Mediterranean. En concret, entre els 40 projectes aprovats es troba "EMbleMatiC- Emblematic Mediterranean Mountains as Coastal destinations of Excellence", del qual el GRTCT en forma part. El procés ha estat llarg i nombrós, ja que es van presentar el novembre del 2015 uns 350 projectes, que es van reduir al febrer del 2016 a 120 i, finalment, han quedat els 40 guanyadors.


Es tracta d’un projecte format per 9 muntanyes emblemàtiques de la Mediterrània (Pedraforca, Serra de Tramuntana, Canigó, Sainte Victoire, Gran Sasso, Etna, Cika, Olympus i Mt Idà) i del GRTCT del CETT, com a soci acadèmic i expert en turisme.


 L’objectiu principal del projecte és revaloritzar i dinamitzar les esmentades muntanyes i les seves àrees d’influència, a partir del desenvolupament d’un turisme responsable i sostenible. Es desenvoluparà durant els tres propers anys amb un pressupost de quasi 3 milions d’euros.