• Alumnes de Lleida, Flix i Tarragona,
guardonats per la Fundació Gaspar Espuña-CETT pels treballs de recerca en
turisme de batxillerat
• L’advocat i urbanista Albert Cortina ha
destacat la importància dels destins turístics intel·ligents durant la lliçó
inaugural que ha impartit durant l’acte
El Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB ha inaugurat el curs
acadèmic 2016-2017 guardonant els millors treballs de recerca en Turisme, Hoteleria
i Gastronomia d’alumnes de batxillerat de tot Catalunya. També ha premiat el
millor projecte final de Grau de Turisme del CETT-UB, i el millor projecte
final de Cicles Formatius de Grau Superior en Turisme i Hoteleria.
La Fundació Gaspar Espuña-CETT anualment guardona els treballs d’alumnes de
batxillerat per incentivar la recerca en el camp del turisme, l’hoteleria i la
gastronomia i, d’aquesta manera, donar-lo a conèixer com un sector amb futur
acadèmic i professional. Entre els 35 treballs presentats a l’edició d’enguany,
els guardonats han estat alumnes d’un centre de Tarragona, un de Flix, i un de
Lleida.
Miquel Àngel Pérez Sáez, de l’Institut Samuel Gili Gayà de Lleida, ha
recollit el primer premi pel seu treball “Vi de tina de pedra seca. Un vi
extremadament català”. A banda de defensar el vi autòcton català, aquest
treball dóna a conèixer les tines de pedra seca a peu de vinya del Bages, i descobreix
una manera de fer dels nostres avantpassats. El segon premi ha estat pel
treball “La toponímia asconenca en l’obra de Carmel Biarnés i Andreu Carranza.
Proposta de rutes literàries” de Montserrat Ferrús Salvadó, de l’Institut
de Flix. En el treball es descobreixen els llocs que s’amaguen en els textos de
Carmel Biarnés i Andreu Carranza, es recull la toponímia que s’empra, se
seleccionen els textos més significatius, i es creen rutes literàries per a
difondre el patrimoni històric, literari i cultural d’Ascó i de la Ribera
d’Ebre. I “Una vida sense gluten a Tarragona”, de l’Anna Daniel Fuentes de
La Salle Tarragona, ha guanyat el tercer premi que han recollit els seus pares
en nom seu per trobar-se als EEUU on continua els seus estudis. En aquest cas
el treball aprofundeix en l’estudi de les diferents malalties que requereixen
eliminar el gluten de la dieta, valora els seus aspectes econòmics i socials, i
troba aquells restaurants que més productes específics sense gluten tenen,
estudiant el grau de coneixement dels serveis gastronòmics de Tarragona sobre
aquest tipus de dieta, creant una guia i una App pels dispositius mòbils que
s’han presentat a l’Ajuntament de Tarragona per a la seva difusió.
El Premi Ramon Arcarons al Millor Projecte Final de Grau de Turisme,
adreçat als alumnes de Grau de Turisme de l’EU CETT-UB, ha estat pel projecte “Barcelona més enllà de Barcelona. La ciutat
cinematogràfica transformada en altres ciutats” de Carlota Bonet
Balaguer, Andrea Campos Hernández, Carla Marcos Cladellas, i Blanca Tejedor
Parodi. Es tracta d’una investigació
sobre la imatge cinematogràfica de Barcelona, que es veu i percep en aquelles
pel·lícules on la ciutat filmada representa altres ciutats o territoris.
I “Barter Barcelona Hotel” és el
projecte de la Clara Jordana Cendra, la Paola Alexandra Pérez Pajares i l’Edgar
Robles Riera, que ha guanyat el Premi al Millor Projecte Final de Cicles
Formatius de Grau Superior en Turisme i Hoteleria. El treball es basa en la creació
d’un hotel íntegrament tecnològic i sostenible, dirigit a un públic del sector
del turisme de negocis i MICES. A partir d’aquí neix Barter Barcelona, un hotel
de 4 estrelles superior ubicat a la zona de les Glòries pròxim al 22@.
Els Premis Millor Treball de Recerca en Turisme, Hoteleria i Gastronomia
de Batxillerat ha obert la nova convocatòria 2016-2017. Ja podeu trobar
les noves bases aquí.
Turisme intel·ligent
L’entrega dels guardons ha estat precedida per la lliçó inaugural, que
enguany ha impartit Albert Cortina, advocat i urbanista, amb una
exposició sota el títol “Turisme intel·ligent. Una visió humanista amb clau de
futur”.
Cortina ha destacat la importància de la innovació en el camp del turisme per millorar la percepció d’un
destí, i ha insistit en la necessitat d’un turisme intel·ligent per tal de
revaloritzar els destins, definint un destí
turístic intel·ligent com un espai turístic innovador “basat en una
infraestructura tecnològica de vanguardia que respongui al desenvolupament
sostenible del territori turístic, faciliti la interacció i integració del
visitant en l’entorn, i incrementi la qualitat de la seva experiència”, a banda
de “millorar la qualitat de vida dels residents”.
Els guardons i la lliçó inaugural han tingut lloc en el marc d’un acte que
ha reunit 300 persones en el Campus CETT-UB de Barcelona, entre alumnes i
membres del centre acadèmic i diferents personalitats del sector turístic, com Gaspar
Rosselló, vicerector de política acadèmica, estudiants i qualitat de la
Universitat de Barcelona (UB); Albert Cortina, advocat i urbanista; Jordi
Blanch, subdirector general de formació professional inicial i ensenyaments de
règim especial de la Generalitat de Catalunya, Miquel Alsius, president
del Grup CETT; Narcís Coll,
president de la FGE-CETT; i Maria
Abellanet i Meya, CEO del Grup CETT.
Visualitza l'àlbum de fotografies de l'acte: https://goo.gl/photos/FTyGTZFBTA2et6T26
|