Els Gremis Majoristes de Peix i Marisc
(GMP) i Fruita i Hortalissa (AGEM)
de Mercabarna, han informat, a les seves instal·lacions,
sobre la previsió de comercialització dels productes frescos més típics de
Nadal i de les tendències de consum per a aquestes festes.
Durant l’acte
també s’ha informat de la campanya “Per
Nadal, bona cuina que et cuida”, que es durà a terme amb el suport dels Gremis
Provincial de Detallistes de Fruites i Hortalisses de Barcelona, i de Peixaters
de Catalunya.
Durant la
conferència també han tingut lloc tallers gastronòmics, com el taller de garoines, a càrrec d’Óscar Teixidó, responsable de cuina del
Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB. Com s’ha comentat, la
garoina és un marisc molt apreciat i típic a les taules nadalenques, i en el
taller s’han ensenyat trucs per obrir i presentar un eriçó de mar de manera
senzilla i sense punxar-nos. També s’han presentat un seguit de propostes de menús saludables i festius
elaborats pel CETT, amb un showcooking
amb els plats centrals dels menús nadalencs, tant infantils com per a adults. El
parament de taula ha anat a càrrec del professor del CETT Guillermo Vives.
Durant l’acte els experts han comptat amb el suport de dos alumnes del CETT.
|