El dijous 14 de
juny, en el marc de la setmana presencial que realitzen els alumnes del Curs
Semipresencial de Sommelier durant el 2n Semestre, es va dur a terme una visita
a les vinyes de Mas Doix i a les instal·lacions del celler Yzaguirre, juntament
amb un tast de vins a les dues cases.
La sortida va
començar a primera hora del matí al Priorat, en concret a la localitat de La
Poboleda, on es troba el Celler de Mas Doix. Els alumnes van poder conèixer com
és aquesta casa des de dins, i van poder trepitjar les vinyes situades a les
terrasses de llicorella, el sòl de pissarra típica del Priorat. A més, van
poder aprendre sobre la vinya, les diferències entre les varietats locals
(Carinyena i Garnatxa) i tastar a més, tres dels millors vins de la casa.
Per la tarda, es
van desplaçar a les instal·lacions del Celler Yzaguirre, a El Morell, prop de
Reus, on els alumnes van fer una visita i una Masterclass sobre l’elaboració
del Vermouth.
En Jaume Font,
professor de Geografia en el Màster en Innovació de la Gestió Turística, va
acompanyar l’alumnat en aquesta sortida per explicar i ampliar els
coneixements, tant d’història com de geografia del territori, explicant les
característiques paisatgístiques de la vinya i dels diferents espais que es van
anar trobant durant el trajecte. Amb aquestes sortides els alumnes poden tenir un
contacte directe amb els productors, a més de conèixer el terreny de la vinya i
fer un tast dels seus exquisits productes.
|