FURN4COOK presenta els seus resultats en la digitalització del mobiliari de cuina

11/01/2024  
Fotografia de: FURN4COOK presenta els seus resultats en la digitalització del mobiliari de cuina | CETT

FURN4COOK és un projecte coordinat pel clúster AMBIT, en el qual participa el fabricant de cuines d'alta gamma Zania Design, el Centre Tecnològic Eurecat, la Barcelona School of Tourism, Hospitality & Gastronomy (CETT) i el clúster Foodservice. A més, compta amb la col·laboració externa de la startup especialitzada en la digitalització de cuines professionals, Foodthinkers.

1

El projecte FURN4COOK ha centrat la seva activitat en la prova de diferents tècniques d'integració d'electrònica flexible en el mobiliari de cuina per facilitar la interacció a les cuines professionals i domèstiques.

La jornada final d'aquest projecte, celebrada el 13 de desembre a les instal·lacions del CETT, va servir als socis del projecte per presentar els últims avanços realitzats en aquesta línia de treball impulsada des del clúster durant els últims mesos.

Durant l'esdeveniment, Jaisiel Madrid Sánchez, responsable de digitalització en AMBIT Cluster, va introduir com aquest ha abordat el repte d'integrar atributs digitals en diferents tipus de productes d'interiorisme amb l'objectiu de millorar l'experiència de l'usuari final i dels gestors d'espais.

Roberto González Prieto, CEO de Foodthinkers, va introduir el procés d'exploració conceptual realitzat a la primera fase del projecte juntament amb diferents restaurants de vanguardia per aprofundir en la comprensió de les necessitats de l'usuari de cuines professionals.

A continuació, Xavier Perez Corominas, CEO del fabricant de cuines premium Zania Design, ha parlat sobre els principals reptes trobats en l'actualitat a la cuina domèstica i la seva connexió amb determinades tendències relacionades amb la digitalització de les cuines professionals. Santi Perez de la Hoz, responsable d'innovació de producte electrònic en Eurecat, va ser l'encarregat de motivar l'abast de les proves d'integració electrònica realitzades durant el projecte FURN4COOK per activar els materials superficials utilitzats de manera habitual en el mobiliari de cuina de Zania Design: la transmissió de la llum a la superfície de Solid Surface de Corian, la integració de sensòrica capacitiva, l'activació de les zones de treball, el control remot per IoT i la connectivitat amb sistemes d'interacció per veu, com Alexa.

Álvaro Arrieta Valle, director del Màster en Hospitality Management al CETT, ha presentat una avaluació del treball realitzat des de la perspectiva d'ús professional, presentant alguns dels principals resultats i insights en les activitats de testing realitzades sobre les diferents proves operatives de concepte instal·lades pel consorci al Laboratori d'Innovació Gastronòmica d'aquesta entitat.

Finalment, els participants han debatut els desenvolupaments futurs a incorporar a aquest tipus de solucions en una taula a la qual també s'hi ha sumat Ariadna Casino Lozano, tècnica d'innovació al clúster AMBIT.

El projecte FURN4COOK ha comptat amb la cofinançament d'ACCIÓ, Agència per a la Competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya, en el marc del programa d'Ajuts per a Projectes de Desenvolupament i Innovació.

Més informació sobre el projecte FURN4COOK aquí.