Totes les edicions >

Eleccions al Parlament de Catalunya: el turisme segons els partits polítics

En motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya, el Campus Internacional CETT-UB acull un nou debat amb els representants dels partits amb representació a l’actual arc parlamentari, en el marc de l’Observatori CETT, l’espai de debat del centre líder en formació en turisme, hoteleria i gastronomia de Barcelona.

L’objectiu de l’Observatori serà debatre les principals propostes en el sector turístic a Catalunya, amb especial atenció a les implicacions que tindria el triomf d’una o altra formació en el sector.

PONENTS

Sr. Sergi Sabrià

Sr. Sergi Sabrià

Candidat de Junts pel Sí - candidatura conjunta Convergència Democràtica de Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya
Sra. Sara Jaurrieta

Sra. Sara Jaurrieta

Representant del Partit Socialista de Catalunya al consorci de Turisme de Barcelona
Sr. Santiago Rodríguez

Sr. Santiago Rodríguez

Portaveu adjunt del grup Parlamentari Popular
Sr. Benet Maimí i Pou

Sr. Benet Maimí i Pou

Secretari d'organització d'Unió Democràtica de Catalunya i diputat del Parlament de Catalunya
Sr. David Companyon

Sr. David Companyon

Candidat per Catalunya sí que es pot - candidatura conjunta Iniciativa per Catalunya Verds i Esquera Unida i Alternativa

CONCLUSIONS

El Sr. Sergi Sabrià, Junts pel Sí – CDC i ERC, destaca primerament, la complexitat d’aquestes eleccions, on des de la coalició han fet un programa d’urgència del que ha de passar en els propers 18 mesos, fent un model turístic basat en la sostenibilitat, la qualitat, apostant per la protecció del territori que és un dels valors principals del país. Afegeix la importància de crear programes per defensar el patrimoni i com es pot explicar la història a partir d’aquest. La qualitat passa per molts factors, un d’ells formar els professionals turístics.

La Sra. Sara Jaurrieta, PSC, defensa que el turisme és un sector molt important per Catalunya perquè representa el 12% del PIB. Sent un sector competitiu s’ha de treballar i seguir invertint-hi perquè segueixi creixent i poder conservar-ne la seva qualitat. Aposta per un turisme diversificat (cultural, esportiu, gastronòmic), sostenible i amb qualitat d’ocupació . Per aconseguir-ho s’hauria de fer un pacte sobre el turisme, tant amb el sector empresarial com amb els sindicats, que els municipis disposin dels recursos de la taxa turística per fer promoció i conservar el destí, i reforçar el turisme cultural i el patrimoni.

El Sr. Santiago Rodríguez, PP, manifesta que el turisme és un sector econòmic que té molta importància a Catalunya i s’ha de reforçar. A part de la tradició turística de sol i platja, s’ha de buscar altres opcions que siguin atractiu turístic i que donin la capacitat de sorprendre els visitants (tradicions, cultura, patrimoni, gastronomia, etc), i que sigui diferencial. Des del punt de vista de polítiques públiques volen reforçar el finançament les polítiques públiques i potenciar la projecció internacional i interna com a mercat potent.

La Sr. Benet Maimí i Pou, UDC valora el turisme com a motor estratègic del país i que en temps de crisi ha estat el tractor de l’economia. Des del partit defensen una reducció de l’IVA per ser competitius com la resta dels països de l’arc mediterrani, un turisme de qualitat, ajudar els empresaris i emprenedors a nivell econòmic i des del punt de vista d’aplicació de les noves tecnologies al sector. A més, el turisme ha de ser sostenible amb el medi ambient i sempre buscar la convivència entre ciutadans i visitants: satisfer el turista i el seu ambaixador, el ciutadà.

El Sr. David Companyon, Catalunya sí que es pot – ICV i EUA, vol avaluar els aspectes positius i els millorables com la petjada ecològica i social del turisme. Els beneficis del turisme, a més, han de respondre a una lògica del bé comú i ajudar a combatre les desigualtats socials. La taxa turística hauria de revertir en projectes turístics vinculats a parcs naturals i a desestacionar el turisme en el territori.

TORNA'L A VEURE

AIXÒ ENS DIUEN ELS CANDIDATS

GALERIA DE FOTOS DE L'ACTE

Organizat per:
Membre afiliat:
Fotografia de: Eleccions al Parlament de Catalunya: el turisme segons els partits polítics | Observatori CETT