Fotografia de: III Congrés Llatinoamericà d'Investigació en Hoteleria i Restauració | III Congrés d'Investigació en Hoteleria i Restauració

8 i 9 de novembre de 2023

Consulta el programa

8 i 9 de novembre de 2023

Registra't

La Universidad Externado de Colombia la Universidad Peruana de Ciencias Aplicadas, la Universidad Anáhuac Cancún i el CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy coorganitzen la tercera edició del Congrés Llatinoamericà d'Investigació en Hoteleria i Restauració.

La rellevància que prenen l'hoteleria i la restauració en els últims anys a escala mundial convida a reflexionar sobre els reptes i oportunitats del sector. Per això, l'objectiu d'aquest esdeveniment és reunir acadèmics, estudiants i professionals del sector interessats en la investigació en hoteleria i restauració per debatre sobre l'escenari actual i futur, amb la finalitat de crear una indústria cada cop més competitiva i sostenible. 

Línies temàtiques

Durant aquesta tercera edició del Congrés Llatinoamericà d'Investigació en Hoteleria i Restauració es debatrà sobre diferents línies temàtiques com:

Satisfacció del consumidor en hoteleria i restauració

Comportament del consumidor en hoteleria i restauració

Economia a l'hoteleria i rstauració

Gestió d'ingressos en hoteleria i restauració

Màrqueting digital en hoteleria i restauració

Noves tecnologies en hoteleria i restauració

Recursos humans en hoteleria i restauració

Gestió de crisis en hoteleria i restauració

Sostenibilitat en hoteleria i restauració

Consulta el programa

Horari (GMT + 1) Horari (GMT -5) Sessions 8 de novembre

15.30-15.40 

09.30-09.40 

Inauguració

15.45-16.35 

09.45-10.35 

Ponència Acadèmica: Sara Dolnicar

16.40-17.55 

10.35-11.55 

Sessions paral·leles 1

17.55-18.10 

11.55-12.10 

Pausa cafè virtual 

18.10-19.25 

12.10-13.25 

Sessions paral·leles  2

19.30-20.15 

13.30-14.15 

Ponència sobre l'estat de la indústria hotelera: Patricia Boo

Horari (GMT + 1) Horario (GMT -5) Sessions 9 de novembre

15.30-16.20 

09.30-10.20 

Ponència acadèmica: Juan Luis Nicolau

16.25-17.40 

10.25-11.40 

Sessions paral·leles 3

17.40-18.00 

11.40-12.00 

Pausa cafè virtual 

18.00-19.10 

12.00-13.15 

Taula rodona:

La digitalització a l'hoteleria i la restauració, clau per a la seva competitivitat

19.15-20.00 

13.15-14.00 

Clausura del congrés  

Ponents Acadèmics Principals

Dra. Sara Dolnicar

Dra. Sara Dolnicar

University of Queensland
Més sobre la Dra. Sara Dolnicar

Sara Dolnicar és Professora de Turisme a la Universitat de Queensland (Austràlia). Experta en mesurament empíric en ciències socials, ha aplicat el seu treball principal al turisme, però també al voluntariat ambiental, l'atenció d'acollida i acceptació pública d'alternatives hídriques. Actualment, desenvolupa i prova experimentalment mesures que desencadenen comportaments proambientals amb els turistes.

La Professora Dolnicar és membre electa de l'Academy for the Social Sciences in Australia, la International Academy for the Study of Tourism i el Council for Australasian Tourism and Hospitality Education (CAUTHE). Ha estat guardonada amb una prestigiosa Laureate Fellowship de l'Australian Research Council, el Distinguished Researcher Award de la Travel and Tourism Research Association (TTRA) y nomenada Slovenian Ambassador of Science, el més alt honor que la República d'Eslovènia atorga a investigadores eslovens expatriats en reconeixement de la seva excel·lència global, impacte i transferència de coneixement. La Professora Dolnicar és en l'actualitat la coeditora en cap del Annals of Tourism Research.

Dr. Juan Luis Nicolau

Dr. Juan Luis Nicolau

Virginia Tech Pamplin College of Business
Més sobre el Dr. Nicolau

Juan Luis Nicolau és actualment Catedràtic (Marriott Professor of Revenue Management) a la Universitat Virginia Tech. Fins el 2017 va ser Catedràtic de Màrqueting i Degà de la Facultat d'Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant. Inclòs en el rànquing top-25 d'investigadora en turisme del Tourism Management Perspectives, ha rebut 26 premis (24 premis d'investigació i 2 premis a l'excel·lència docent), entre els quals destaquen el Premi MVP 2020, 2021 i 2022 a l'excel·lència en investigació atorgat anualment per la facultat Pamplin Collage of Business, el Premi a la trajectòria acadèmica en investigació concebut per aquesta facultat, el Premi a l'excel·lència en investigació internacional atorgat per la universitat Virginia Tech, i el Premi CETT Alimara d'Investigació 2021.

Ha publicat més de 150 articles d'investigació (més de 125 d'ells inclosos en el Journal of Citation Reports), dos llibres i vuit capítols de llibres. La seva investigació apareix en les principals revistes d'hoteleria, restauració i turisme, així com en revistes de gestió i màrqueting, com Strategic Management Journal, Omega, European Journal of Operational Research i Marketing Letters. És membre de 15 consells editorials de revistes científics, tals com Journal of Travel Research, Tourism Management, Annals of Tourism Research ui Tourism Economics. Està inclòs en el top 1% dels científics més citats del món segons l'Elsevier World Ranking of Scientists.

Ponent Sectorial Principal

Sra. Patricia Boo

Sra. Patricia Boo

Directora Regional de STR per a Centre i Sudamèrica
Més sobre la Sra. Boo

Patricia Boo és Senior Area Director a Llatinoamèrica. Des de Colòmbia, és responsable de l'expansió de STR a Amèrica Llatina. Patricia va iniciar la seva carrera a la indústria hotelera, treballant a l'àrea d'operacions d'hotels de Madrid i Londres, fins a incorporar-se a l'equip de STR el 2008. Patricia participa i presenta amb freqüència en conferències internacionals i regionals. Està graduada en Turisme per la Universitat Complutense de Madrid i compta amb un certificat de Cornell en Strategic Leadership for the Hospitality Professional i un Global Executive MBA a IE.

Vull assistir i presentar una comunicació

El tercer Congrés Llatinoamericà d'Investigació en Hoteleria i Restauració vol donar veu a tots els investigadors per conèixer les últimes investigacions del sector, els seus resultats i les seves aplicacions pràctiques.

Vols presentar la teva? Descobreix al desplegable de sota com fer-ho.

Coneix els detalls per presentar la teva comunicació

Si desitja presentar una investigació al congrés, sigui un estudi en curs o finalitzat, ha d'enviar un resum anònim i en espanyol d'un màxim de 300 paraules utilitzant la plantilla disponible aquí. Tingui en compte que el resum ha d'incloure:

  • contextualització
  • identificació de la bretxa d'investigació
  • objectiu de l'investigació
  • metodologia
  • resultats
  • conclusions

L'enviament de resums s'ha de fer per email a clihr@cett.cat. Tots els resums seran revisats per dos pars anònims.

Les dates per a l'enviament de resums són les següents:

1. Primera ronda d'envieaments

  • Data màxima d'enviament de resums: 31 de març de 2023
  • Notificació màxima d'acceptació: 30 d'abril de 2023

2. Segona ronda d'enviaments

  • Data màxima d'enviament de resums: 31 de maig de 2023
  • Notificació màxima d'acceptació: 30 de juny de 2023

Cada comunicació comptarà amb 20 minuts (15 minuts per a la presentació + cinc minuts per a preguntes).

Recordi que, a més d'enviar el resum, és necessari registrar-se aquí:

Vull asistir d'oient

Participa a la tercera edició del Congrés Llatinoamericà d'Investigació en Hoteleria i Restauració, que tindrà lloc els propers 8 i 9 de novembre de 2023 en un format 100% online.

Completa aquest formular per registrar-te al Congrés

Obrir el formulari

Amfitrió

Edicions anteriors

Tens algun dubte?