Fotografia de: L'alumne del CETT Víctor Ródenas, guanyador del II Premio Promesas de la Alta Cocina de Le Cordon Bleu Madrid | CETT
Universitat de Barcelona

L'alumne del CETT Víctor Ródenas, guanyador del II Premio Promesas de la Alta Cocina de Le Cordon Bleu Madrid

02.06.2014
 
L'alumne del CETT Víctor Ródenas, guanyador del II Premio Promesas de la Alta Cocina de Le Cordon Bleu Madrid

L'estudiant de l'Escola d'Hoteleria i Turisme CETT de Barcelona ha aconseguit una beca per valor de més de 21.000 euros per continuar els seus estudis a la seu madrilenya de la prestigiosa escola de cuina Le Cordon Bleu. Va rebre el premi de mans del reconegut xef Diego Guerrero ( 2 estrelles Michelin ), que presidia el jurat compost per experts del món de la gastronomia.

Víctor Ródenas García, estudiant de l'Escola d'Hoteleria i Turisme CETT de Barcelona, ha estat el guanyador de la segona edició del Premio Promesas de la Alta Cocina, disputat avui a la seu de Le Cordon Bleu Madrid. Es tracta d'un guardó que busca el millor cuiner novell entre les escoles de cuina de tota la geografia espanyola.

Ródenas ha resultat guanyador de la final amb el plat titulat Be lacat, polenta i verduretes. El jove català, a punt d'acabar els seus estudis de cuina, ha declarat que :"És una gran il·lusió haver estat el guanyador. La base que et dóna Le Cordon Bleu és molt important. Per això, treballaré molt dur el proper curs a la seva escola i aprendré dels millors xefs". Com a guanyador del premi, rebrà una beca per estudiar un diploma de Cuina, Pastisseria o Cuina Espanyola valorat en més de 21.000 € en la prestigiosa escola.

Durant la final, els 10 aspirants es van enfrontar a una prova de quatre hores durant les quals havien d'elaborar la seva pròpia versió d'un mateix plat prèviament determinat. En aquest cas, cuixa de xai de llet i polenta. L'objectiu era que el jurat pogués avaluar la qualitat tècnica, l'originalitat, el sabor, la presentació i l'exposició de cada un dels plats preparats.

El jurat ha concedit el premi al jove Víctor Ródenas després d'una renyida final. Estava presidit pel xef Diego Guerrero, posseïdor de 2 estrelles Michelin, acompanyat de Javier Goya, un dels xefs i propietaris del restaurant revelació Triciclo; la reconeguda periodista gastronòmica i membre de la Reial Acadèmia de Gastronomia, Julia Pérez Lozano ; tres xefs professors de l'Escola Le Cordon Bleu Madrid.

Erwan Poudoulec, Director Tècnic i Xef de Xefs de Le Cordon Bleu Madrid, s'ha mostrat molt emocionat per l'èxit d'aquesta segona edició del premi, que ha crescut tant en qualitat com en interès. El concurs ha comptat amb més participació en totes les fases i les escoles de cuina de tot Espanya han seleccionat els millors alumnes per presentar a aquests premis. Els 5 alumnes del CETT que es van presentar al concurs van ser preseleccionats en la segona fase i dos d'ells han participat a la final. Segons Poudoulec, amb aquest certamen s'ha aconseguit l'objectiu de "Trobar entre totes les escoles de cuina del país a les millors promeses, aquells que en el futur ens sorprendran. Ha estat un honor avaluar i rebre a la nostra seu als propers grans cuiners".

Per la seva banda, la gaditana María Dolores Hedrera Bustillos, de l'IES Heliópolis de Sevilla, ha estat la segona classificada i rebrà una beca per estudiar un certificat en qualsevol d'aquestes disciplines.


El Víctor es va presentar a la segona fase del concurs amb aquest vídeo on cuinava una escórpora a baixa temperatura amb dim sum:


Nota de premsa: Le Cordon Bleu.
Categories
le cordon bleu madrid concurs víctor ródenas premio promesas alta cocina