Fotografia de: Debat sobre Turisme Sostenible de la mà dels 4 Gats del CETT | CETT
Universitat de Barcelona

Debat sobre Turisme Sostenible de la mà dels 4 Gats del CETT

22.09.2017
 
Debat sobre Turisme Sostenible de la mà dels 4 Gats del CETT

Aquest projecte, anomenat “Els Quatre Gats del CETT”, neix de la inquietud de tres alumnes del Grau en Turisme amb la intenció de crear un grup de debat d'estudiants de Grau de Turisme del CETT, on tothom es senti còmode, partícip i on es tractin temes d’actualitat del sector. Els Quatre Gats del CETT també intenta promoure l’esperit crític, les opinions pròpies i vincular el món acadèmic amb la realitat turística. Anem més enllà?

Emmarcat en el dia Mundial del Turisme i en l’any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, el 27 de setembre a les 16:30h al Fòrum, hi tindrà lloc la sessió de debat sobre turisme i sostenibilitat. Apunta't aquí

Als anys 80 apareix una corrent de pensament que vincula el nostre sector amb la sostenibilitat econòmica, la social i la medi ambiental. Tot i que aquesta sigui la voluntat dels actors de la indústria turística, el turisme segueix generant impactes negatius i grans interrogants sobre si realment pot esdevenir una activitat sostenible.

I tu, futur professional, pots donar alguna resposta?

El debat, moderat per la Dra. Anna Torres, es basarà en les següents preguntes:

  • Els objectius de l’OMT de cara a l’Any Internacional del Turisme Sostenible pel Desenvolupament els podràs consultar aquí. Creus que en falta algun?
  • La sostenibilitat és una estratègia de màrqueting (greenwashing) o és un concepte que realment és essencial per a tots els actors de la indústria turística?
  • Quines línies d’actuació podrien o haurien de ser empreses per part de l’Administració Pública per tal de possibilitar accions que derivessin en destins més sostenibles? I per part del sector privat?
  • Quines accions i des de quins agents s’haurien d’emprendre mesures per tal de conscienciar al turista sobre la necessitat d’unir turisme i sostenibilitat?
  • Com pot el turisme ser una eina per reduir desigualtats? (Social, objectiu 10: reducció desigualtats)
  • Hi ha destinacions que han tingut impactes negatius elevats sobre la sostenibilitat, com ara Lloret, Salou o Benidorm. És possible reconvertir-les en destinacions sostenibles?
  • Es pot aplicar el concepte de turisme sostenible en infraestructures que han destruït el medi ambient? (Exemple: hotel de l’Algarrobico, ciutats com ara Lloret o Benidorm…) (Econòmic, objectiu 9: indústria, innovació i infraestructura)
  • En poblacions petites es construeixen infraestructures molt grans amb l’objectiu de donar cabuda a la demanda turística en època alta. Com es gestiona i com s’hauria de gestionar el seu infraús durant els mesos on la demanda turística és pràcticament inexistent? (Exemple: ciutats costaneres on es triplica la població en temporada alta) (Econòmic, objectiu 9: indústria, innovació i infraestructura)
  • Com podria Barcelona ser una ciutat més sostenible? (Medi ambient, objectiu 11: ciutats i comunitats sostenibles)
  • Podem afirmar que el turisme a Barcelona és sostenible? En cas negatiu, què hauria de fer per a ser-ho? (Medi ambient, objectiu 11: ciutats i comunitats sostenibles)

Aquesta serà la primera de més sessions dels 4 Gats del CETT, en breu us anirem informant de les noves activitats on hi esteu tots convidats

Comptem amb la vostra participació!


4 Gats del CETT