Fotografia de: El Dr. Enric López C. al V Congrés Europeu de Turisme Rural (COETUR) | CETT
Universitat de Barcelona

El Dr. Enric López C. al V Congrés Europeu de Turisme Rural (COETUR)

30.05.2018
 
El Dr. Enric López C. al V Congrés Europeu de Turisme Rural (COETUR)

Els dies 23 i 24 de maig s'ha celebrat COETUR - el V Congrés Europeu de Turisme Rural - a Arnedillo, La Rioja, organitzat per EscapadaRural.com i La Rioja Turismo, i que ha tingut com a lema principal 'De l'individualisme a l'ecosistema d'oportunitats'.

Com en anteriors COETUR, el Dr. Enric López C., professor i membre del Grup de Recerca en Hoteleria i Restauració del CETT-UB, ha sigut l'encarregat de presentar les noves dades de l'Observatori del Turisme Rural 2017 que, a la vegada, han servit per a introduir  contextualitzar les diverses taules rodones, panells, conferencies, entrevistes, etc,. que s'han desenvolupat durant els dies del congrés.

El nostre professor i investigador també ha moderat i conduit la taula de debat 'Aciertos y errores en la gestión de un destino turístico rural', que ha comptat amb la participació d'actors clau en aquest àmbit de la gestió de destins rurals. En concret, en aquesta taula han participat Leire Barriuso, Gerent de Geogarapen, Associació per a la Gestió del Geoparc de la Costa Vasca; Jaume León, Fundador i Director de Tu i Lleida, S.L., una consultoria i agència de viatges especialitzada en destins turístics; Eli Díez, Técnica de gestió turística al Consell Comarcal del Matarraña; i Ricardo Blanco, Cap d'Àrea de Turisme Sostenible a la Subdirecció General de Desenvolupament i Sostenibilitat Turística de la Secretaria d'Estat de Turisme del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital.

En concret, a COETUR 2018 s'han versat temàtiques centrades en el Turisme Rural i la passió del negoci rural, les claus del seu èxit, la col·laboració públic-privada, les ajudes en turisme rural, el turista rural internacional, projectes i experiències “diferents” en turisme rural, el vídeo com a eina de màrqueting (per a transmetre emocions, experiències, histories, etc.), el sector agrari i el turisme rural, així com una molt interessant entrevista al Director General de Cultura i Turisme del Govern de La Rioja.

L'Observatori del Turisme Rural és una iniciativa d'investigació conjunta desenvolupada per EscapadaRural.com, el CETT – UB i Netquest que genera coneixement expert i aporta informació sobre el sector del turisme rural a Espanya, tant a l'àmbit de l'oferta (propietaris/es) com en el de la demanda (viatgers/es).

Categories
Campus CETT-UB CETT Turisme Rural COETUR Dr. Enric Lopez C.