Fotografia de: El CETT-UB i EscapadaRural.com presenten a FITUR els resultats de l'Observatori de Turisme Rural | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT-UB i EscapadaRural.com presenten a FITUR els resultats de l'Observatori de Turisme Rural

24.01.2019
 
El CETT-UB i EscapadaRural.com presenten a FITUR els resultats de l'Observatori de Turisme Rural

Tres de cada deu allotjaments de turisme rural tenen problemes de connectivitat i només el 16% dels propietaris ofereix la possibilitat de fer la reserva únicament a través d'Internet. Aquestes són dades de l’últim informe de l’Observatori de Turisme Rural que s’ha presentat a Fitur. Aquest estudi, realitzat amb més de 21.000 entrevistes de viatgers i 3.000 de propietaris, subratlla el repte digital per a un sector en el què el 70% dels viatgers assegura que voldria reservar per Internet, un 14% més que fa dos anys.

L’informe, en el que col·labora la plataforma EscapadaRural.com i el CETT-UB, presentat a l’espai SEGITTUR Lab, gràcies al suport de SEGITTUR, revela que quatre de cada deu viatgers descarta un allotjament si no té clara la disponibilitat i el 45% fa el mateix si no coneix la tarifa en un primer moment.

Els propietaris del turisme rural

Del costat dels propietaris, el 60% assegura que formalitza les reserves a través de correu electrònic. En aquesta línea, el responsable de l’estudi per part del CETT-UB, Enric López, ha fet una crida a les institucions públiques i privades per actuar en la millora de la connexió de les zones rurals.

Una altra de les carències que dibuixa l’estudi és la formació dels propietaris ja que el 53% respon que necessitaria actualització sobre la normativa vigent que afecta a la seva activitat. La especialització de l’oferta és un dels punts a millorar, ja que tres de cada quatre propietaris no s’han decantat por cap nínxol de mercat concret a pesar de que el viatger rural busca cada cop experiències més personalitzades.

Pugen o baixen els preus del turisme rural?

En quant a la situació de rendibilitat del sector, l’informe es deté als preus i apunta que en el 64% dels casos s’han mantingut estables, sols un 21% l’han augmentat i el 15% ha optat per baixar les seves tarifes.

Per la demanda, l’informe senyala que els viatgers rurals opten en sis de cada deu ocasions per sortir fora de la seva comunitat autònoma i que els factors que més valoren són, per ordre, les activitats a l’aire lliure que es puguin realitzar a la zona, el patrimoni cultural i la gastronomia.

En general, el turista rural es defineix per la seva preferència per la muntanya, ser un viatger familiar, que prefereix menjar als allotjaments i arribar al seu destí en cotxe per, un cop allà, visitar patrimoni cultural o fer activitats a l’aire lliure. 

Font: Efetur
Categories
Campus CETT-UB CETT Observatori Turisme Rural Escapada Rural Segittur Fitur