Serveis en línia
INICI > Notícies > ‘Green experience’, el còctel innovador que integra tradicions culinàries d’arreu del món

‘Green experience’, el còctel innovador que integra tradicions culinàries d’arreu del món

04/05/2020  

· La beguda, creada pel professor del CETT, Víctor Laiseca, simbolitza valors del centre com la innovació i la vocació internacional

· El còctel s’ha estrenat, per primera vegada, en la celebració de la lliçó inaugural del curs 2019-2020, protagonitzada per Ferran Adrià

Innovació i internacionalització. Aquests són els valors en els quals s’inspira ‘Green experience’, el còctel que el CETT ha elaborat per a celebrar el seu 50è aniversari. El professor de gastronomia del centre, Víctor Laiseca, ha estat l’encarregat de dur a terme aquesta creació en la qual es representen els valors i colors del CETT, centre universitari de referència de Turisme, Hoteleria i Gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona.

El còctel, produït pels mateixos alumnes de gastronomia del CETT-UB, es va estrenar en l’inici del curs acadèmic 2019-2020 en la qual el reconegut xef, Ferran Adrià, va impartir la lliçó inaugural i va instar l’alumnat a fer una aposta per la qualitat i l’actitud innovadora.

Per a la preparació d’aquesta beguda s’han fet servir ingredients de diversos països i cultures com és el cas de la llima i la fulla de plàtan del Carib que aporten al còctel un toc cítric i exòtic. L’herència de la cultura asiàtica també hi és present a través del gel tallat i el shisho morat, un ingredient molt apreciat en la gastronomia asiàtica per les seves propietats culinàries i també medicinals. Amb la utilització d’un element molt present en la cuina mediterrània, com és el julivert, Laiseca explica que ha volgut trencar amb la norma i “aportar matisos i aromes molt interessants, i que ens són molt coneguts”.

Finalment, l’aigua de flor de taronger amara la creació amb un perfum i aroma que remeten a la cultura del Marroc, d’acord amb aquesta vocació internacional i que busca integrar tradicions culinàries d’arreu del món.

L’artífex d’aquesta beguda sense alcohol afirma que “qui degusta aquest còctel pot percebre que té entre mans una creació sofisticada i alhora senzilla, però no simple”. De fet, per a dissenyar el còctel s’usen tècniques culinàries innovadores com és el cas del termogravat, que es fa servir, en aquest cas, per a marcar el logotip del CETT sobre el bloc de gel. Aquesta mena de mètodes de creació constitueixen una de les peces fonamentals en l’aprenentatge que els estudiants porten a terme al centre, i també del curs de cocteleria i mixologia que s’hi pot realitzar.

“Qui degusta aquest còctel pot percebre que té entre mans una creació sofisticada i alhora senzilla”


Ingredients ‘Green experience’

2cl almívar de julivert

3cl suc de llima

6cl suc de poma granny smith

0,5 cl almívar de cirera marrasquina

5cl de Calvados (opcional)

Decoració

1 brot de shisho morat

1 fulla de plàtan

Esprai d'aigua de flor de taronger


Procés d’elaboració

Per a l’elaboració d’aquest còctel s’ha fet servir una coctelera Boston i, per a servir-lo, un got de tipus high ball.

1. En primer lloc, cal refredar el got omplint-lo de gel picat o pilé.


2. Seguidament, afegirem els glaçons a la part gran de la Boston per a refredar-la.


3. A continuació, introduirem al cos petit de la coctelera 3cl de suc de llima, 6 cl de suc de poma i 2cl de xarop de julivert. En cas que vulguem afegir-hi alcohol, també hi posarem 5 cl de Calvados, un aiguardent de poma procedent de la zona de Calvados, a França.


4. Tanquem la coctelera i agitem la mescla durant 15 segons.


5. Després, buidarem el gel pilé del nostre got high ball i hi afegirem un únic bloc de gel. Si volem marcar aquest bloc de gel, com s’ha fet en aquest cas amb el logotip del CETT, haurem d’encalentir prèviament el segell de termogravat per a fer l’estampat.


6. Quan ja tenim el got preparat amb el gel, podem servir-hi el còctel que havíem deixat preparat.


7. A continuació, afegirem una cullerada d’almívar de cirera sobre el logo.


8. Per a fer la decoració, utilitzarem una fulla de plàtan i una fulla de shisho morat.


9. Com a toc final, perfumarem el còctel amb l’aigua de flor de taronger i... llestos! Mira l'àlbum de fotografies amb tots els passos per crear el còctel

Agenda
 
CENTRE DE RECURSOS. GRUP CETT. 2014