Fotografia de: Ferran Adrià inaugura el 50è curs acadèmic del CETT-UB | CETT
Universitat de Barcelona

Ferran Adrià inaugura el 50è curs acadèmic del CETT-UB

03.12.2019
 
Ferran Adrià inaugura el 50è curs acadèmic del CETT-UB
El cuiner ha instat l’alumnat a fer una aposta per la qualitat i l’actitud innovadora.

El reconegut cuiner Ferran Adrià ha inaugurat, aquest matí, el curs acadèmic 2019-2020 del CETT-UB amb una intervenció en la qual ha instat els 300 estudiants assistents a apostar per la qualitat i mantenir sempre una actitud innovadora. Ferran Adrià, que ha col·laborat amb el centre al llarg de tota la seva trajectòria, ha volgut destacar la importància d’aprofitar aquesta oportunitat per formar-se i adquirir competències multidisciplinàries per a ser capaços de gestionar les empreses d’aquest sector. Així mateix, el xef ha aprofitat per reivindicar la importància de fer entendre a la societat i a les administracions que “el nostre sector és un dels motors econòmics més important. Movem més diners que el futbol professional i generem nombrosos llocs de treball”. Ferran Adrià també ha aprofitat l’ocasió per anunciar que comença una nova etapa a través de la Bulli Foundation en la qual el CETT estarà involucrat. 

Adrià ha inaugurat, així, el 50è curs acadèmic del CETT, que, com ha recordat el seu president, Miquel Alsius, s’ha anat transformant al llarg d’aquest temps sense perdre els valors i l’essència que el centre ha mantingut des de la seva creació l’any 1969 per l’empresari Gapar Espuña i Berga. “Talent, coneixement digital i innovació”, aquestes són, segons el mateix Alsius l’aposta estratègica del CETT. 

Per la seva banda, la Dra. Maria Abellanet, CEO del CETT, ha engrescat els estudiants a aprofitar totes les oportunitats, els recursos, l’acompanyament d’experts i professionals i els coneixements que els ofereix el centre. “El CETT us obre una porta cap a la transformació personal, acadèmica i professional. Aprofiteu-la”, reiterava la Dra. Abellanet. 

En l’acte inaugural del curs acadèmic, celebrat a l’Hotel Alimara Barcelona i conduït per la periodista de RAC1, Maria Xinxó, també hi han intervingut el Dr. José Antonio Pérez- Aranda,  director de l’escola universitària CETT-UB, i Nan Ferreres, directora de l’escola tècnica professional i els estudis universitaris de gastronomia. Ambdós han reivindicat el paper fonamental d’aquest sector en la contribució d’una societat millor i han recordat que, davant el creixement exponencial d’activitats com el turisme, l’hoteleria i la gastronomia a escala global, resulta imprescindible que les persones que lideren, treballen i generen coneixement al voltant d’aquests sectors es comprometin amb el desenvolupament sostenible i la responsabilitat amb l’entorn, la cultura i el territori. 

El Dr. Albert Cirera, vicerector d’Emprenedoria, Transferència i Innovació de la Universitat de Barcelona, universitat de referència a la qual el CETT està adscrit des de l’any 2014, i Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya han assistit a l’esdeveniment, posant en relleu “la fórmula d’èxit del CETT” i la seva trajectòria vinculada a l’expertesa en el sector.

En el marc de la celebració del 50è aniversari de la creació del CETT, el professor de gastronomia del centre, Victor Laiseca, ha dissenyat especialment per a aquesta ocasió el còctel ‘Green experience’ inspirat en les sensacions i les experiències que genera el CETT i que, a més, conté els colors de la nova marca i la identitat gràfica que l’escola ha integrat recentment. 
Fotografia de: Ferran Adrià inaugura el 50è curs acadèmic del CETT-UB | CETT
Fotografia de: Ferran Adrià inaugura el 50è curs acadèmic del CETT-UB | CETT
Fotografia de: Ferran Adrià inaugura el 50è curs acadèmic del CETT-UB | CETT

Categories
Ferran Adrià 50 aniversari curs acadèmic 2019-2020 CETT UB