Simón Ramírez (Cicle Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració): “D’aquí a cinc anys, em veig creant el meu negoci de cocteleria”

20/09/2021  
Fotografia de: Simón Ramírez (Cicle Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració): “D’aquí a cinc anys, em veig creant el meu negoci de cocteleria” | CETT

cett universitat

Simón Ramírez té 20 anys, va néixer a Blanes i ha viscut tota la vida a Lloret de Mar. Al CETT, hi estudia el Cicle Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració i les seves aficions estan molt relacionades amb aquest gremi. Sempre ha tingut facilitat de comunicació amb les persones.

Per què et vas decidir a estudiar aquest cicle al CETT?

Quan vaig finalitzar l’ESO, no trobava què era el que em podia agradar, il·lusionar i motivar per continuar la meva vida acadèmica. Ho vaig descobrir el dia que vaig treballar de cambrer amb el meu pare, perquè que em va agradar molt, i, com qui no arrisca no guanya, vaig decidir fer el cicle de Serveis en Restauració al meu poble, la millor decisió que he pres a la meva vida. Vaig guanyar una beca al millor alumne per continuar amb la meva motivació i gràcies a aquesta oportunitat sóc avui dia al CETT.

Què destacaries del professorat del teu cicle?

La transmissió de motivació que fa inspirar-te a l’hora de continuar estudiant, les vegades que et repeteixen les lliçons de classe per tal que ho puguis entendre tot a la perfecció i, sobretot, el seu compromís.

I de les pràctiques que t’ofereix el CETT?

El primer any que vaig fer pràctiques al CETT va ser un canvi molt sorprenent. Tot era molt delicat i més professional, i estèticament l’Aula Restaurant em va enamorar. Però el que més he de destacar és el servei al client. L'oportunitat de fer realitat la teva motivació amb gent de fora i a poc a poc aconseguir el teu objectiu és realment impressionant.

Què li diries a una persona que contempla estudiar un cicle al CETT però que encara no ha fet el pas definitiu?

Si realment la teva passió és l'hostaleria, no t’ho pensis dues vegades: els joves som el futur i hem de guiar-nos per aficions i motivacions. Sempre tenim temps per equivocar-nos i, si no ho intentes, no ho sabràs mai.

Com et veus professionalment d’aquí a cinc anys?

D'aquí a cinc anys em veig creant el meu negoci de cocteleria, on elaboraria begudes d’alta qualitat i sempre sorprendria el client per transmetre la passió i la dedicació. Més endavant, m'agradaria poder estudiar el Màster de Professorat per treballar en una escola com el CETT i poder ensenyar als joves que el món de l'hostaleria no només és servir un plat que ha fet el cuiner, sinó la delicadesa que hi ha, la sensació d'estar en un ambient còmode i, a l'hora de degustar un plat, que et porti a un món de sensacions desconegudes i gaudir d'aquesta experiència.

cicles hoteleria

Fotografia de: Simón Ramírez (Cicle Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració): “D’aquí a cinc anys, em veig creant el meu negoci de cocteleria” | CETT

Aula Restaurant

Fotografia de: Simón Ramírez (Cicle Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració): “D’aquí a cinc anys, em veig creant el meu negoci de cocteleria” | CETT

Fòrum Gastronòmic

Fotografia de: Simón Ramírez (Cicle Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració): “D’aquí a cinc anys, em veig creant el meu negoci de cocteleria” | CETT

Aula restaurant

Fotografia de: Simón Ramírez (Cicle Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració): “D’aquí a cinc anys, em veig creant el meu negoci de cocteleria” | CETT

Fòrum Gastronòmic

Fotografia de: Simón Ramírez (Cicle Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració): “D’aquí a cinc anys, em veig creant el meu negoci de cocteleria” | CETT

Espai Eidos

Fotografia de: Simón Ramírez (Cicle Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració): “D’aquí a cinc anys, em veig creant el meu negoci de cocteleria” | CETT