Com podem fer els àpats de Nadal més sostenibles23/12/2021 |
|
Les dates de Nadal estan lligades als àpats tradicionals. Malgrat que són dinars i sopars extraordinaris, podem també fer-los més sostenibles amb un consum responsable d’aliments i reduint el malbaratament alimentari. En aquest sentit, cal recordar que a la UE cada any es malbaraten 88 milions de tones d’aliments, amb un cost associat de 143 bilions d’euros. Aquesta xifra equival a uns 173 kg/persona i al 20% de la producció alimentària total.En aquest context, el professor de gastronomia i expert en sostenibilitat alimentària del CETT-UB, Felipe Celis, ens dona alguns consells per aconseguir un Nadal més sostenible. Consells per aconseguir un Nadal més sostenible a la taula
Idees d'aperitius vegetalsConsumir més proteïna vegetal en detriment de l'animal és una de les accions per assolir uns menús més sotenibles, ja que la producció de carn es vincula a una major emissió de gasos d'efecte hivernacle, el malbaratament d'aigua i la desforestació. Felipe Celis, amb el suport de l'estudiant Sara Gallardo, proposa alguns aperitius vegetals per compensar-ho: croquetes de cigrons amb crema d'api-rave, pastanagues amb praliné de fruits secs, trinxat de col i boniato, torradetes de tartar de verdures i crema de bolets. Implicació del CETT en la sostenibilitatL’impuls de la sostenibilitat és un dels compromisos del CETT. En el camp de la gastronomia, el centre universitari ha impulsat el Màster en Gastronomia Sostenible i també ha signat acords per sumar forces en aquest objectiu amb, per exemple, Fundació Espigoladors i Restaurantes Sostenibles.
|
|