Converteix-te en un expert en gastronomia sostenible!
Amb el Màster Universitari en Gastronomia Sostenible del CETT-UB adquiriràs les competències personals i professionals necessàries per donar resposta a la conversió cap a la sostenibilitat del sector gastronòmic.
Al CETT-UB som conscients de la necessitat de garantir una alimentació sostenible, accessible i responsable. Les noves generacions de clients prefereixen empreses en les quals confiar, empreses que tinguin la seva mateixa filosofia i respecte pel medi ambient, amb actuacions sostenibles i que es relacionin amb ells en un entorn digital.
El sector necessita nous perfils especialitzats i molt qualificats per gestionar els negocis de restauració cap a una economia circular i trobar solucions a aquests reptes amb l’ajuda de la innovació i les noves tecnologies.
Forma part de la transformació de la gastronomia!
El Màster Universitari en Gastronomia Sostenible de la UB i del CETT ha nascut per donar resposta a les necessitats i objectius de desenvolupament sostenible en el sector de la Gastronomia.
El nostre Màster en Gastronomia Sostenible et permetrà:
- Adaptar els negocis gastronòmics als paràmetres del desenvolupament sostenible, aprofitant al màxim tots els aliments i evitant el malbaratament.
- Innovar amb l’ajuda de les tecnologies disruptives per garantir la competitivitat dels negocis.
- Establir processos i sistemes de gestió que redueixin l’impacte en el medi ambient d’acord amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides).
- Crear solucions, amb nous models de negoci, que donin resposta a la creixent necessitat i interès per una gastronomia accessible per a tothom.
- Garantir la competitivitat del negoci a través de la innovació i evolució tecnològica amb una visió sostenible.
- Addicionalment podràs cursar més d'un itinerari i obtenir una doble o triple especialització. El nostre equip d'atenció a l'estudiant t'explicarà tots els detalls.
- Desobreix més raons per cursar aquest màster.
Per acabar, es tracta d’una formació universitària oficial que et prepararà de manera pràctica per poder donar resposta a les demandes de conversió cap a la sostenibilitat del sector gastronòmic. Durant el Màster podràs accedir a la borsa d’ofertes de pràctiques en empresa o fer un projecte d’investigació culinària, amb l’afegitó que a més podràs accedir a un doctorat.
CETT-UB, quatre estrelles al QS Stars
El CETT-UB obté quatre estrelles en l'auditoria de QS Stars de Quacquarelli Symonds (QS), empresa britànica de referència especialitzada en l'anàlisi d'institucions d'educació superior a tot el món. La millor qualificació (cinc estrelles) correspon a les categories d’Ensenyament (Teaching) i Empleabilitat (Employability).
Un màster i dues especialitats
El màster disposa de dos itineraris d'especialització que et permetran aprofundir en diferents àrees segons els teus interessos i motivacions. Gràcies a aquestes especialitats aconseguiràs un perfil professional molt més competitiu i els coneixements necessaris per a afrontar els diferents reptes del sector.
Per què estudiar el màster en Gastronomia Sostenible?
Unint teoria i pràctica, aquest Màster Universitari en Gastronomia Sostenible et formarà en les estratègies específiques i les eines adequades per introduir la sostenibilitat en un entorn empresarial, així com en els seus processos culinaris.
El conjunt d’assignatures permet comprendre i entendre, entre d’altres, la sostenibilitat i la responsabilitat social empresarial, l’anàlisi d’inversions i el customer centric, com a elements estratègics que contribueixen a la diferenciació en un mercat turístic competitiu i dinàmic.
- Contribuiràs a transformar la producció gastronòmica segons un model d’economia circular dels processos, basats en el Pacte Verd (Green Deal) que la UE ha plantejat per al 2050.
- Aprendràs a donar resposta al Pla d’Aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, en què la gastronomia té un paper essencial.
- La majoria de models de negoci necessiten ser reorientats: el sector gastronòmic s’està reinventant en un entorn de la “Nova Normalitat”, però encara té pendent l’assignatura de la sostenibilitat i no hi ha cap professional format específicament per a això.
- Aprofitaràs aquest nou escenari per crear nous models de negoci o adaptar els que ja existeixen utilitzant tecnologies disruptives.
- Integraràs les diferents estratègies que actuen sobre la biodiversitat d’aliments, la producció ecològica i la transició cap a les energies sostenibles.
- Seràs un dels primers a posicionar-te al mercat laboral: la sostenibilitat és tendència, però no serà una moda passatgera. Ha vingut per quedar-se. Aprofita-ho i aconsegueix un avantatge competitiu.
- Aprendràs seguint la metodologia learning by doing perquè apliquis els teus coneixements en casos reals a les nostres pròpies empreses.
- Disposaràs d’un centre amb 3.600 m2 d’instal·lacions dedicades a la formació, amb espais especialitzats i adaptats a la formació pràctica en els àmbits de la Gastronomia: espais de cuina i pastisseria habilitats amb maquinària capdavantera, amb un laboratori gastronòmic i aules d’anàlisi sensorial.
- És l’únic Màster Universitari en Gastronomia Sostenible atorgat per la Universitat de Barcelona i el CETT-UB. A més, tindràs la possibilitat de fer el doctorat.
- Amb les especialitats del màster, podràs aprofundir en àrees de marketing, comercialització o comunicació, o bé fer pràctiques en cuina circular (el tipus de cuina que disminueix el malbaratament alimentari).
Què opinen els estudiants de màster del CETT?
Jennifer Diaz
Leila Sabtec
Quins objectius aconseguiràs amb el Màster en Gastronomía Sostenible?
L’objectiu general del Màster Universitari en Gastronomia Sostenible és proporcionar-te un aprenentatge de caràcter especialitzat, amb una visió global i multidisciplinària de la gestió i creació de nous models gastronòmics sostenibles.
Els objectius específics del Màster són:
- Comprendre les implicacions en sostenibilitat de la producció gastronòmica, proporcionant instruments i tècniques de gestió.
- Formar professionals capaços de donar resposta als reptes que genera l’aplicació de la circularitat, l’accessibilitat i la responsabilitat social en la Gastronomia.
- Capacitar per adaptar els negocis, negocis gastronòmics, a un desenvolupament sostenible tenint en compte totes les seves dimensions (ambiental, econòmica, social i del patrimoni cultural).
- Crear solucions sostenibles que donin resposta a la creixent necessitat d’accessibilitat i interès tant de la indústria com del client.
- Donar eines d’innovació i conèixer les tecnologies disruptives que garanteixin la competitivitat del negoci en un entorn sostenible.
- Crear productes i serveis sostenibles per atraure les noves generacions de consumidors, conscienciats amb la cuina ecològica des de la sostenibilitat i el canvi climàtic.
- Desenvolupar productes gastronòmics personalitzats, que s’adaptin a les necessitats fisiològiques a partir de cuines substitutives o accessibles i/o ètiques, sense que l’alimentació del client se’n ressenti o deixi de ser una experiència gastronòmica plaent.
Quines competències obtindràs amb aquest màster?
- Dissenyar i implementar estratègies sostenibles que donin resposta a les noves tendències emergents en l’àmbit de la Gastronomia Sostenible.
- Optimitzar la gestió dels recursos economicofinancers a les organitzacions del sector gastronòmic.
- Avaluar inversions i prendre decisions sobre nous projectes.
- Planificar, coordinar i controlar els processos organitzatius i de servei en totes les àrees de gestió de les empreses gastronòmiques, incorporant-hi criteris d’accessibilitat i responsabilitat corporativa.
- Identificar i implementar les tecnologies sostenibles adequades depenent de les necessitats de les empreses gastronòmiques.
- Desenvolupar i aplicar eines de marketing en empreses, projectes i serveis de Gastronomia Sostenible.
- Dissenyar i desenvolupar productes i models de negoci gastronòmics que suposin una novetat i generin un impacte positiu en la cadena de valor.
- Analitzar i aplicar les tecnologies de la informació i de les comunicacions en els diferents àmbits del sector de la Gastronomia Sostenible.
- Utilitzar els ingredients, processos i tècniques d’avantguarda en cuina per a la producció, elaboració, transformació i conservació dels aliments de l’oferta gastronòmica sostenible.
- Dominar els fonaments i aplicar la ciència i tecnologia dels aliments en la investigació de la Gastronomia Sostenible.
Itinerari general
Durant la primera part del Màster aprendràs les bases teòriques i pràctiques de la sostenibilitat sobre les quals s’estructuren les assignatures comunes. Coneixeràs tots els processos i mecanismes de gestió en el sector gastronòmic, així com els recursos tecnològics i d’innovació aplicables a la Gastronomia Sostenible.
En la segona part del Màster podràs escollir entre les següents especialitats:
Aprendràs les eines i coneixements per transformar la gestió en el món empresarial gastronòmic cap a la sostenibilitat, amb una visió àmplia i pràctica. Treballaràs en els processos que tenen més rellevància en la sostenibilitat aplicada a la gestió gastronòmica, com ara la cadena d’aprovisionament, la comercialització i el marketing. Un cop assimilats, els posaràs en pràctica dissenyant negocis amb valor en entorns sostenibles.
Transformaràs l’oferta i els processos gastronòmics cap a la sostenibilitat, amb una visió oberta i pràctica. Practicaràs la cuina sostenible i circular, que disminueix el malbaratament alimentari. Et formaràs en tècniques i ingredients que et permetin substituir components de les receptes que siguin perjudicials per a alguns comensals. Aprendràs a integrar aquestes estratègies a la creació i gestió de processos i experiències gastronòmiques en negocis amb valor, en entorns sostenibles.
Aprendràs les eines i coneixements per transformar la gestió en el món empresarial gastronòmic cap a la sostenibilitat, amb una visió àmplia i pràctica. Treballaràs en els processos que tenen més rellevància en la sostenibilitat aplicada a la gestió gastronòmica, com ara la cadena d’aprovisionament, la comercialització i el marketing. Un cop assimilats, els posaràs en pràctica dissenyant negocis amb valor en entorns sostenibles.
Transformaràs l’oferta i els processos gastronòmics cap a la sostenibilitat, amb una visió oberta i pràctica. Practicaràs la cuina sostenible i circular, que disminueix el malbaratament alimentari. Et formaràs en tècniques i ingredients que et permetin substituir components de les receptes que siguin perjudicials per a alguns comensals. Aprendràs a integrar aquestes estratègies a la creació i gestió de processos i experiències gastronòmiques en negocis amb valor, en entorns sostenibles.
Tot el teu aprenentatge culminarà en el Treball Final de Màster, que et permetrà consolidar tots els coneixements adquirits i t’aproparà al teu nou entorn professional. I si vols fer una immersió encara més propera, pots accedir a fer pràctiques en el sector, durant el Màster o al final.
Durada
El pla d’estudis del Màster en qualsevol de les seves especialitats té una durada d’un curs acadèmic equivalent a un any.
Entrega del Treball Final de Màster: durant el mes de juny o setembre de cada període acadèmic.
Professionals, directius, emprenedors i titulats universitaris
El Màster Universitari en Gastronomia Sostenible es dirigeix a aquells professionals, consultors, xefs, gestors o emprenedors que vulguin crear un negoci gastronòmic basat en els principis de la sostenibilitat, així com a estudiants acabats de llicenciar que vulguin especialitzar-se i millorar la seva ocupabilitat.
El programa de Màster s’enfoca en 5 perfils:
-
Professionals del sector Gastronòmic: Empresaris, propietaris, xefs, pastissers, assessors i consultors gastronòmics, tècnics d’R+D de la indústria gastronòmica que desitgin transformar els processos gastronòmics i els models de negoci en clau sostenible.
-
Directius i professionals que exerceixin càrrecs de gestió: Professionals en la direcció d’empreses que vulguin entendre les implicacions d’un canvi cap a la sostenibilitat i conèixer estratègies i eines per a una transició d’èxit.
-
Directius i professionals que exerceixin càrrecs operatius en empreses gastronòmiques: Professionals que vulguin entendre les implicacions, en processos, servei i desenvolupament, d’una oferta gastronòmica adaptada als àmbits de la sostenibilitat i conèixer les estratègies i eines per a una transició d’èxit.
-
Emprenedors: Persones amb iniciativa que pretenen aprofitar les oportunitats derivades de l’aplicació dels ODS, l’economia circular i la gestió responsable i sostenible dels recursos naturals en la Gastronomia.
-
Titulats universitaris: Persones amb titulació universitària relacionada amb la Gastronomia i la Gestió recent, interessades a adquirir experiència i la capacitat de dissenyar i gestionar projectes gastronòmics sostenibles i innovadors.
Sortides professionals
Les principals sortides professionals dels nostres estudiants de Màster són:
- Director en gestió de projectes de Gastronomia Sostenible.
- Gestor especialitzat en adaptació a la circularitat, accessibilitat i responsabilitat social de negocis gastronòmics.
- Dissenyador de negocis i serveis gastronòmics accessibles.
- Gestor de projectes gastronòmics en entorns d’innovació corporativa, globals i/o digitals.
- Tècnic d’R+D+I en adaptació circular i accessible de processos culinaris.
- Investigador en aplicació de sostenibilitat en l’entorn gastronòmic.
- Gestor especialitzat en transformació circular i accessible de processos en negocis gastronòmics.
- Dissenyador de serveis gastronòmics sostenibles, amb responsabilitat social.
- Consultor/Formador en Gastronomia Sostenible.
- Emprenedor en Gastronomia Sostenible.
- Intraemprenedor en Gastronomia Sostenible.
- Professionals autònoms en sectors relacionats amb la innovació en Gastronomia Sostenible.
Els nostres Alumni opinen
Com és la metodologia del Màster Universitari en Gastronomia Sostenible?
El model d’aprenentatge d’aquest Màster utilitza eines que et permeten l’anàlisi i comprensió de tots aquells aspectes que relacionen sostenibilitat i gestió, des d’una visió de 360º dins de l’entorn gastronòmic.
Es tracta d’un sistema d’aprenentatge propi que s’enfoca en el fet que adquireixis les habilitats i competències per posicionar-te, de manera competitiva, en un entorn empresarial sostenible.
El Màster té un enfocament eminentment pràctic, learning by doing, tant per la metodologia utilitzada com per disposar d’espais on posar en pràctica idees i processos. A les nostres instal·lacions hi trobaràs centres d’aplicació (dos restaurants i una cafeteria), a més d’aules de cuina totalment equipades, un laboratori gastronòmic per fer investigació i aules d’anàlisi sensorial.
Es fonamenta en 4 pilars:
ABR
Aquesta metodologia d’estudi es fonamenta en l’Aprenentatge Basat en Reptes (ABR). Durant el curs hauràs de donar resposta a reptes reals plantejats per docents o organitzacions que formen part de la xarxa de partners del CETT.
ABP
Amb l’Aprenentatge basat en Projectes (ABP), tractaràs projectes transversals que donen resposta a un problema concret real del sector de la Gastronomia Sostenible. D’aquesta manera, desenvoluparàs competències de col·laboració, resolució de problemes i pensament crític, aplicades en un entorn de treball real.
FLIPPED CLASSROOM
L’Aula inversa o Flipped Classroom permet aprendre nous continguts en un entorn digital fora de l’aula, i després fer activitats de caràcter pràctic, de conceptualització, en grup o individualitzades, amb una tutorització del professorat a partir d’una documentació bàsica.
APRENENTATGE COL·LABORATIU
L’Aprenentatge Col·laboratiu utilitza el treball en equip de forma coordinada durant el procés d’aprenentatge, cosa que genera un traspàs de coneixements entre els diferents perfils i experiències professionals de l’alumnat, i del professorat/col·laboradors que t’acompanyaran durant el procés. Enriqueix, facilita el treball en equips multidisciplinaris, crea mentalitat empresarial. La col·laboració és un valor alineat amb els valors que sustenten la sostenibilitat.
Avaluació
L’avaluació del curs es fa a partir del teu seguiment continu per part de l’equip docent, la resolució de proves escrites i l’elaboració d’activitats i projectes.
Detall del programa del Màster en Gastronomia Sostenible
CRÈDITS COMUNS
Codi | Assignatures Obligatòries | 33 ECTS |
---|---|---|
850001 | Processos gastronòmics, responsables i sostenibles | 9 |
850002 | Desenvolupament de projectes gastronòmics sostenibles | 6 |
850003 | Gestió eccnòmica de projectes gastronòmics | 6 |
850004 | Innovació culinària sostenible i responsable | 6 |
850005 | Tecnologia per a la sostenibilitat | 6 |
CRÈDITS ESPECIALITAT
Codi | Assignatures de l'especialitat de Gestió Gastronòmica Circular i Sostenible | 15 ECTS |
---|---|---|
850007 | Cadena d'aprovisionamient | 4,5 |
850008 | Comercialització i comunicació de projectes sostenibles | 4,5 |
850006 | Disseny i gestió de negocis sostenibles | 6 |
Codi | Assignatures optatives lliures (ofertades a les dues especialitats del Màster) | 6 ECTS |
---|---|---|
850016 | Recerca en gastronomia | 6 |
850012 | Transformació digital i Gastronomia | 3 |
850013 | Recursos per a l'emprenedoria en Gastronomia | 3 |
850014 | Pràctiques en empresa* | 6 |
850015 | Treball de Final de Màster | 6 |
*Consistiran en realitzar pràctiques curriculars amb una durada mínima de 150 hores i una durada màxima de 900 hores.
Codi | Assignatures de l'especialitat de Gestió Gastronòmica Circular i Sostenible | 15 ECTS |
---|---|---|
850009 | Tècniques en cuina circular i inclusiva | 6 |
850011 | Sistemes i processos en negocis sostenibles | 4,5 |
850010 | Innovació aplicada a la cuina de substitució | 4,5 |
Codi | Assignatures optatives lliures (ofertades a les dues especialitats del Màster) | 6 ECTS |
---|---|---|
850016 | Recerca en gastronomia | 6 |
850012 | Transformació digital i Gastronomia | 3 |
850013 | Recursos per a l'emprenedoria en Gastronomia | 3 |
850014 | Pràctiques en empresa* | 6 |
850015 | Treball de Final de Màster | 6 |
*Consistiran en realitzar pràctiques curriculars amb una durada mínima de 150 hores i una durada màxima de 900 hores.
Treball final de màster
La dimensió internacional, l’esperit emprenedor i l’empresa turística digital conformen tres dels principals objectius del Màster en Desenvolupament i Llançament de Projectes Turístics, i el TFM és l’instrument per sintetitzar aquests objectius.
El disseny de l’assignatura de Treball de Final de Màster (TFM) està vinculat directament al procés d’ensenyament-aprenentatge que caracteritza aquesta titulació pel que fa al desenvolupament transversal d’un projecte d’innovació en el sector turístic, al llarg del programa de Màster.
Els crèdits assignats a la matèria de Treball Final de Màster (6 ECTS) suposen la culminació de l’aprenentatge complet de l’estudiant al llarg del programa. Hi ha dues tipologies de TFM:
-
Projectes d’emprenedoria: l’estudiant sintetitza un projecte desenvolupat en equip o individualment, i planteja estratègies i accions per llançar-lo al mercat. L’estructura del treball serà la d’un pla d’empresa:
- Resum executiu
- Anàlisi del mercat i competència
- Pla estratègic
- Pla de marketing
- Pla d’operacions
- Pla financer
-
Projectes d’intraemprenedoria i innovació: l’estudiant sintetitza un projecte d’innovació per a una empresa, una institució o un organisme que planteja un repte relacionat amb:
- Desenvolupament de nous serveis o productes
- Creació de noves línies de negoci
- Processos de Digitalització
- Projectes de Marketing Digital
- Desenvolupament de Plataformes Digitals
Pràctiques a empreses de primer nivell
Durant el teu període formatiu al CETT-UB, gaudiràs de l’oportunitat de fer pràctiques en empreses i institucions de primer nivell, amb l’objectiu d’aplicar i complementar els coneixements adquirits a la formació acadèmica i, a la vegada, afavorir l’adquisició de competències que et preparin per a l’exercici d’activitats professionals.
Les pràctiques tenen dues modalitats:
- Curriculars: vinculades a assignatures del programa que estàs cursant i que formen part del seu currículum acadèmic; per tant, obligatòries.
- Extracurriculars: no incloses dins del pla d’estudis i que tenen un caràcter voluntari.
La realització de les pràctiques es desenvolupa mitjançant convenis de cooperació universitat-empresa i estan tutelades per professors experts en cadascuna de les matèries.
El CETT-UB et facilitarà la consecució d’aquelles oportunitats més adequades al teu perfil professional i a les teves motivacions, entre les més de 900 peticions per part d’empreses que rebem anualment. De la mateixa manera, t’ajudarem a contactar i t’acompanyarem en l’accés a les empreses i les institucions més atractives per als teus objectius professionals.
Com a característica diferencial al mercat, el CETT-UB consta d’un grup d’empreses pròpies dedicades a la formació i a l’oferta de serveis d’hoteleria i turisme de qualitat, perquè apliquis aquests coneixements pràctics sense sortir del Campus:
- Hotel Alimara
- Residència Universitària Àgora BCN
- Aula Restaurant
- Summum Restaurant & Bar
Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.
Coneix algunes de les nostres empreses col·laboradores
Obtè un títol oficial
En finalitzar el Màster, obtindràs la següent titulació segons l’especialitat escollida:
Titulació Oficial de la Universitat de Barcelona: Màster Universitari en Gastronomia Sostenible. Codi 4317462 en el Registre d'Universitats, Centres i títols (RUCT) del Ministeri d'Educació i Formació Professional del Govern d'Espanya.
Obtinguda la verificació del pla d’estudis pel Consell d’Universitats, previ informe de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, així com l’autorització de la Comunitat Autònoma de Catalunya, i establert el caràcter oficial del títol per acord del Consell de Ministres de 26 de setembre de 2014 (publicat al BOE de 18 d’octubre de 2014).
Doble Especialització: cursar el Màster et permetrà fer, si ho vols, una segona especialitat dins del programa, que apareixerà en una titulació oficial. Cursar una doble especialitat ampliarà les teves competències i t’ajudarà a afrontar i adaptar-te de manera encara més sòlida a un mercat laboral dinàmic. Especialitat en: - Gestió Gastronòmica Circular i Accessible - Innovació en Cuina Responsable
Només podràs realitzar una especialització per any, sempre respectant els períodes d'impartició.
Direcció
MONTSERRAT SAPERAS FERRER
Professorat
ÁLVARO ENRIQUE ARRIETA VALLE
FRANCISCO JAVIER DE DIEGO RODRÍGUEZ
Mª DEL PILAR LEAL LONDOÑO
ANTONI MATAS TARRUELLA
ALEXANDER MEDINA PHIMISTER
EMMA PLA RUSCA
El CETT al teu servei
Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:
-
Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:
- La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
- Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
- Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
-
Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Biblioteques UB · Servei d’Esports UB · Carnet Som UB
-
Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.
-
El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.
-
Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.
- Descompte a la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Com a estudiant de CETT tindràs unes condicions exclusives. Pregunta'ns sense compromís.
Els espais d'aprenentatge
Al CETT apostem per crear un context d’aprenentatge que consolidi el model formatiu propi, amb recursos d’alt valor afegit orientats a la vivència, l’experimentació, el fet de compartir i l’aprenentatge, en un Campus únic.
El nostre alumnat disposa de diversos espais polivalents d’aprenentatge: l’Espai Eidos, La Plaça, l’Espai de Creativitat i Innovació, les Aules d’Informàtica o l’Aula Recepció, entre d’altres.
A més, si ets un estudiant internacional, també disposaràs de l'Oficina de Relacions Internacionals que t'ajudarà i assessorarà amb els tràmits que necessitis.
CETT International support
Perquè entenem el repte que suposa viure en un entorn que no és el teu, el Campus CETT-UB posa a la teva disposició l’Oficina de Relacions Internacionals (ORI), com a àrea destinada a l’orientació, l’assessorament i l’atenció als estudiants internacionals dels programes de Màster.
L’equip d’aquesta àrea et donarà informació pertinent relacionada amb aspectes logístics de la vida a Barcelona tals com l’empadronament, la tramitació del número d’identitat d’estranger (NIE) o la recerca d’allotjament a la ciutat.
Tràmits relacionats amb la teva estada acadèmica
L’equip d’ORI et brindarà informació actualitzada sobre els tràmits a desenvolupar un cop siguis a la ciutat, orientant-te sobre documents imprescindibles com el número d’identitat d’estranger (NIE), el padró o registre oficial de l’Ajuntament o el carnet universitari.
Idiomes
Si la teva llengua materna no és el castellà, l’equip d’ORI et proporcionarà consells sobre com i on aprendre’l. També t’indicarà on aprendre català, fet que et facilitarà la teva integració a la vida diària de la ciutat. A més, podràs enfortir el castellà a través dels cursos certificats que ofereix el nostre Departament d’Idiomes del CETT-UB. Per contra, si el que vols és practicar de manera informal qualsevol altre idioma, podràs participar de manera gratuïta al nostre programa d’intercanvi lingüístic entre estudiants del CETT-UB.
Allotjament
El CETT-UB som l’únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d’estudiants, Àgora BCN, amb preus assequibles per a la comunitat d’estudiants CETT. També comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l’Hotel Alimara, en el qual tant tu com els teus familiars i amics podreu gaudir d’avantatges i descomptes.
Suport a la teva carrera professional
Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat.
Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.
Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.
El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:
- Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
- Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
- Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.
D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:
Definició de les teves fites professionals
- Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
- Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
- Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.
Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral
- Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
- Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
- Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
- Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
- Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt del procés de selecció es troba la teva candidatura.
Entrenament personalitzat
- Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
- Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
- Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
- Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.
Networking i dinamització d’activitats
- Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
- Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
- Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
- Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.
Job Center d’accés exclusiu
- Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
- Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
- Seguiment de les candidatures presentades.
- Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.
A més, desde Career Services t'ajudaran a trobar i gestionar les pràctiques curriculars i extracurriculars que més s'adaptin a tu.
Si vols més informació, visita l’espai de Career Services , contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.
Estar a prop dels antics alumnes
CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.
Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.
Els principals objectius de CETT Alumni són:
- Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
- Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
- Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.
Residència Àgora BCN
El CETT-UB som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants, la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Com a alumne de qualsevol de les nostres titulacions, gaudiràs de descomptes exclusius per a que puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Pregunta'ns sense compromís!
Hotel Alimara
Com a part de les nostres empreses d'aplicació comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l'Hotel Alimara. Situat al peu de la serra de Collserola i dins del propi Campus CETT, en ell tant tu com els teus familiars podreu gaudir d'avantatges i descomptes.
Volem formar els millors professionals
Una uniformitat en els coneixements base de l’alumnat del Màster de Gastronomia Sostenible permet avançar més ràpidament en la transformació de conceptes més innovadors i específics que donen valor a la formació.
Per accedir al Màster, et recomanem les següents habilitats:
- Tenir ganes de treballar en equip, de manera col·laborativa i amb empatia.
- Tenir sensibilitat pel que fa als temes relacionats amb la sostenibilitat, en un sentit ampli.
- Ser curiós, crític i amb capacitat reflexiva.
- Posseir habilitats analítiques i organitzatives.
- Tenir un nivell d’idiomes acceptable, imprescindible per formar-te i estudiar el sector a escala internacional.
- Disposar de coneixements en gestió, i recomanable, en empreses gastronòmiques en un sentit ampli.
- Acreditar uns coneixements bàsics de cuina.
- Tenir un mínim de dos o tres anys d’experiència laboral, si és possible.
Consulta el preu del Màster Universitari en Gastronomia Sostenible
Estudiants | Matrícula | Taxes UB* | Preu | Preu Total** |
---|---|---|---|---|
Estudiants Extracomunitaris | 1.775€ | 710€ | 6.727,50€ | 9.212,50€ |
1.775€ | 710€ | 5.962,75€ | 8.447,75€ |
*Aquest import correspon al perentatge que l'alumne d'un centre adscrit ha d'abonar en concepte de serveis acadèmics a la Universitat de Barcelona i es paga al mateix temps que la matrícula. Aquest import està exempt de qualsevol tipus de descompte. Import del curs 2021/2022. L'actualització de les taxes del nou curs està pendent de la publicació del Decret de Preus de la Generalitat de Catalunya
**Aquest és el preu per pagaments al comptat. Consulta els preus i les condicions per altres modalitats de pagament amb el nostre equip d’Orientació a Futurs Estudiants.
Finançament
Consulta les nostres opcions de pagament mitjançant finançament bancari
Encara tens dubtes? Consulta altres formes de finançament que t'oferim al CETT-UB.
Housing
Consultar preu amb allotjament "PACK CETT-ÀGORA"
¿Què neccessito per accedir al màster?
Els estudiants procedents de titulacions de grau de l'àmbit de les ciències culinàries i gastronòmiques no han de cursar cap mena de complement.
El Màster disposa d'una oferta d'assignatures dissenyades exclusivament per adequar-se a les necessitats específiques dels potencials estudiants com a complements de formació, dels que la resta d'estudiants, procedents d'altres àmbits disciplinaris, hauran de cursar un màxim de 12 crèdits a determinar per la Comissió d'Admissió del Màster en funció de la documentació acadèmica i professional aportada, entre les següents assignatures:
- Gestió econòmic-financera de les empreses turístiques (6 ECTS)
- Organització culinària i direcció d'operacions (6 ECTS)
- Bases de dietètica i nutrició aplicades a la cuina (3 ECTS)
- Sistemes i tècniques de producció culinària (3 ECTS)
El procediment per a l'admissió a la titulació pot consultar-se en l'apartat corresponent d'Informació d'accés als estudis.
Coneix totes les nostres beques
CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes que ja oferia anualment als estudiants.
A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.