Photography from: Terrina de pato con peras
Universidad de Barcelona

Terrina de pato con peras

Tipus: Carns
Personas: 4

Photography from: Terrina de pato con peras

Per al farcit
Per al picat de la terrina
Per al puré de peres amb cardamom
Per a la terrina

Ingredientes Elaboración
Para el relleno
2 g Canela molida
180 g Carne de pato
30 g Cebolla tierna.
280 g Conyac
600 g Crema de llet
80 g Hígado de pato
1 g Ginebró
60 g Molla de pa
4 dl Oli d'oliva
180 g Papada de porc
1 g Pebre
100 g Peres
12 g Sal
-Tallar la carn d'ánec, la papada de porc i el fetge d'ánec en daus de 3cm aproximadament.
-Tallar la ceba tendra a brunoise.
-Pelar les peres, treure el cor i tallar a brunoise.
-Remullar la molla del pa amb la crema de llet.
-En una paella saltejar tota la carn que tenim tallada, afegirem sal, pebre, ginebró i la canyella.
-Deixar daurar, apartar del foc i afegir la molla de pa remullada, el conyac i barrejar bé.
-En una paella saltejarem la pera i la ceba tendra a foc lent.
-Després ho barrejarem amb la carn i ho pasarem per la picadora.
Para el picado de la terrina
40 g Carne de pato
4 dl Conyac
20 g Festucs
40 g Hígado de pato
4 dl Oli d'oliva
40 g Terrina de foie
-Tallar a daus el fetge, la carn d'ànec i la terrina de foie.
-Saltarem el fetge i la carn d'ànec.
-Un cop cuit, afegir el foie i el conyac i barrejar bé.
Para el puré de peras con cardamomo
2 g Cardamomo
16 g Mantega
2 u Peres
-Pelar i tallar les peres a daus.
-Cuinar a foc lent amb la mantega i el cardamom durant 10 minuts aproximadament.
-Triturar i colar.
Para la terrina
-Barrejarem el farcit amb el picat, ho col·locarem en una terrina i l'envasarem al buit.
-Col·locarem la terrina al forn de vapor a 75ºC durant 2 hores.
-Una vegada finalitzada la cocció, refredar i deixar reposar durant 24 hores.
-Si no disposem de maquinària al buit, ni forn de vapor, podem coure la terrina igualment al forn convencional. Farem un bany maria per la terrina y courem a 175ºC.