Photography from: Rape con pan de romesco y almendras
Universidad de Barcelona

Rape con pan de romesco y almendras

Tipus: Peixos
Personas: 4

Photography from: Rape con pan de romesco y almendras

Per a la emulsió d'alls i ametlles
Per al pa de romesco
Per al rap
Un cop el rap estigui cuit

Ingredientes Elaboración
Para la emulsión de ajos y almendras
2 dientes Ajo
50 g Almendras
10 cl LLet
10 cl Oli d'oliva
1 g Pimienta blanca molida
6 g Sal
-Bullir la llet amb els alls i les ametlles.
-Quan hagi bullit triturar i anar afegint l'oli fins aconseguir una emulsió estable.
Para el pan de romesco
2 dientes Ajo
50 g Almendra tostada
3 u Nyora
50 g Pa ratllat
-Tallar a làmines els grans d'all.
-Netejar les nyores i buidar les llavors.
-Col.locar en una placa de forn els alls i les nyores i deshidratar al forn a 90ºC durant 45 minuts aproximadament.
-Un cop cuit passar per la picadora amb les ametlles i barrejar amb el pa ratllat.
Para el rape
50 cl Oli d'oliva
800 g Rap
-Tallar el rap en racions de 200g i salar.
-Possar-lo en una cassola submergit amb l'oli d'oliva i coure a 60ºC durant 12 minuts.
Una vez el rape esté cocinado
-Arrebossar-lo amb el pa de romesco.
-Posar al forn uns minuts a 200ºC.
Presentación
-Acompañaremos este plato con un vino blanco envejecido en barrica o de un vino tinto joven.