El CETT-UB reuneix experts en turisme intel·ligent al III CETT Smart Tourism Congress Barcelona

10.11.2020
 
El CETT-UB reuneix experts en turisme intel·ligent al III CETT Smart Tourism Congress Barcelona

· La reactivació del turisme a partir de les solucions vinculades amb l’smart tourism, el lideratge femení o l’emprenedoria, algunes de les qüestions que es debatran al congrés.

· El congrés, que enguany se celebrarà en format online, constarà de tres jornades: la professional, la d’emprenedors i l’acadèmica.

El CETT, centre universitari de referència de turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, celebra els dies 11 i 12 de novembre el III CETT Smart Tourism Congress Barcelona, que abordarà des d’una perspectiva multidisciplinària les experiències i solucions clau per fer front als reptes de l’smart tourism i els impactes derivats de la COVID-19. La trobada reunirà experts vinculats al turisme intel·ligent amb l’objectiu d’analitzar i debatre en profunditat aquest fenomen des de diferents perspectives.

El congrés, que enguany se celebrarà en format virtual, constarà de tres jornades: la professional, dirigida a acadèmics i actors rellevants del sector turístic; la d’emprenedors, enfocada a la presentació de projectes singulars que contribueixin a la transformació del sector turístic; i, per últim, l’acadèmica, pensada per a investigadors i estudiants per compartir i debatre sobre contribucions científiques destacades i d’avantguarda en el marc del turisme intel·ligent.

“La missió del CETT és la generació i transmissió de coneixement expert per aportar valor al sector, tot impulsant la connexió entre l’alumnat i el món empresarial gràcies a la relació que mantenim amb empreses i referents del sector. El CETT Smart Tourism Congress Barcelona n'és molt bon exemple”, destaca la Dra. Maria Abellanet, CEO del CETT. Afegeix que “compartir visions i debatre sobre els reptes i oportunitats de futur del turisme intel·ligent és clau per a un sector que haurà de transformar-se i sustentar-se en la innovació, la sostenibilitat i la cohesió social”.

En aquesta línia, el Dr.José Antonio Pérez-Aranda, director del comitè organitzador del III CETT Smart Tourism Congress Barcelona, apunta que “en aquesta edició tenim el repte de dur a terme el congrés en format online mantenint l’essència i objectius de la trobada de crear un espai per compartir experiències i coneixements de la mà de ponents i experts de referència”.

La reactivació del turisme a través de la gestió intel·ligent, a debat

La recuperació del sector turístic, un dels més afectats pel context de la COVID-19, serà una qüestió que es tractarà en una de les taules rodones de la jornada professional. Sota el títol “La seguretat i la recuperació de la confiança com a factors clau per a la reactivació del turisme”, diferents experts del sector compartiran propostes i solucions per a la gestió d’empreses i destinacions en el marc de la crisi provocada pel coronavirus.

Per la seva banda, la jornada d’emprenedors, que tindrà lloc el dia 11 de novembre a la tarda, posarà el focus en l’esperit emprenedor i el lideratge femení per retornar la salut al turisme. La jornada comptarà amb la participació de Natalia Bayona, directora d’innovació, transformació digital i inversions de l’Organització Mundial del Turisme, i reunirà emprenedores que parlaran sobre la creació, el desenvolupament i la gestió de projectes des dels seus àmbits d’expertesa.

Per tancar la trobada, durant la jornada acadèmica investigadors i estudiants compartiran visions al voltant de dues línies temàtiques: la gestió intel·ligent del turisme i la digitalització en empreses i destinacions turístiques. Durant la sessió es posaran a debat qüestions com els Objectius per al Desenvolupament Sostenible, la sostenibilitat, responsabilitat social i ètica en turisme, la intel·ligència artificial o l’Internet de les Coses, entre d’altres. El CETT entén la formació i el turisme des d’una perspectiva ètica, apostant per valorscom la sostenibilitat, el compromís social o l’hospitalitat, i impulsa un sector turístic que faci explícita la seva responsabilitat i que aporti valor a la societat, a nivell econòmic, territorial, social i cultural.

El III CETT Smart Tourism Congress Barcelona, és una iniciativa del centre universitari i està vinculat a la Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT, que compta amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, l’Organització Mundial del Turisme, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la CETT Fundació. S’erigeix com una plataforma per generar i compartir coneixements sobre l’àmbit del turisme intel·ligent i que aquest any s’enfocarà en els reptes i oportunitats que ha ocasionat la crisi sanitària de la COVID-19 per a la gestió intel·ligent de destinacions i empreses. Amb una ferma aposta per la responsabilitat social, el CETT vol posar el focus, amb aquest congrés, en la gestió eficient a través de la tecnologia, la innovació i el coneixement, per aconseguir un turisme més sostenible, accessible i de qualitat amb la implicació de tots els agents.

Categories
III CETT Smart Tourism Congress Barcelona turisme smart tourism