Fotografia de: Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB | CETT
Universitat de Barcelona
Recerca >

Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB

El CETT i la Universitat de Barcelona, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i la CETT Fundació han impulsat la Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, la primera càtedra en turisme a la ciutat de Barcelona, amb l’objectiu de liderar i impulsar la recerca i la transferència de coneixement en els àmbits d’actuació de la càtedra: el turístic, l’hoteler i el gastronòmic.

Aquesta iniciativa no sols és pionera per la seva temàtica, sinó també per la seva estructura on l’Administració i el Sector Privat col·laboren amb la Universitat. Aquesta Càtedra té la voluntat de connectar el talent, els coneixements i els recursos en Turisme, Hoteleria i Gastronomia, de la mà dels seus tres agents impulsors amb l’objectiu de millorar la competitivitat i la sostenibilitat turística, tot realitzant projectes de I+R+D, activitats de formació i accions de difusió i transferència del coneixement. Tot això, amb la visió d’esdevenir, com a càtedra, un model internacional referent de col·laboració universitat/administració + empresa en vistes a la millora i evolució permanents en l’àmbit del Turisme, l’Hoteleria i la Gastronomia.

Atenyent a aquest fi, s’han definit per a la Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia quatre principals eixos de treball:

  • Coneixement, Recerca i Transferència.

Des d’aquest eix es promourà la generació i divulgació de coneixements en els àmbits de la càtedra, així com l’intercanvi d’aquests entre els diferents agents del sector turístic.

  • Ponts Universitat – Empresa

S’impulsarà la cooperació entre la comunitat universitària i els agents productius del sector turístic amb la intenció de crear un teixit empresarial turístic innovador i facilitar l’ocupabilitat de l’alumnat.

  • Diàleg social

La Càtedra té la voluntat d’esdevenir un punt de trobada i col·laboració entre la ciutat, la Universitat i el sector turístic amb el triple objectiu de garantir el benestar de la ciutadania, la competitivitat del sector turístic i les condicions de possibilitat per a un turisme sostenible a nivell econòmic, social i ambiental.

  • Cooperació internacional

Es potenciarà Barcelona com a “capital del Mediterrani” per liderar la configuració d’un pol turístic mediterrani sostenible, així com atraure i captar talent internacional per a la ciutat.

Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB

El projectes que es duran a terme a curt termini dins el marc de la Càtedra seran la celebració del Smart Tourism Congress Barcelona i la creació de l’Observatori de sostenibilitat turística en destinacions urbanes.

Per a més informació sobre la Càtedra, els seus objectius, així com els seus projectes, línies de treball i activitats concretes, podeu accedir a la pàgina web de la Càtedra (actualment en construcció).