Fotografia de: Compte enrere pel II Smart Tourism Congress Barcelona! | CETT
Universitat de Barcelona

Compte enrere pel II Smart Tourism Congress Barcelona!

06.11.2018
 
Compte enrere pel II Smart Tourism Congress Barcelona!

Els experts en turisme intel·ligent es citen al Campus CETT de Barcelona

· Tot a punt pel congrés turístic focalitzat en innovació, sostenibilitat, tecnologia i governança.

· Participen més de 15 universitats i ponents acadèmics de ressò internacional.

· Tres jornades (21, 22 i 23 de novembre): jornada per startups, jornada acadèmica i jornada professional.

Smart Tourism Congress Barcelona, organitzat per la Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, és un espai de trobada per tots els actors del sector turístic que vulguin millorar i compartir els seus coneixements sobre turisme intel·ligent (o smart tourism). El congrés analitza aquest fenomen en profunditat, focalitzat-se en innovació, sostenibilitat, tecnologia i governança amb els objectius de promoure l'intercanvi de coneixement entre professionals i acadèmics vinculats al turisme intel·ligent, fomentar la reflexió entorn la millora de la gestió turística en pro d'un turisme més responsable i sostenible. STCB pretén articular sinergies capaces de dibuixar el futur del turisme intel·ligent des de totes les perspectives possibles.

L'smart tourism és, sens dubte, un pas diferent en l'evolució de les TIC en el sector, perquè incideix en el territori així com en la governança compartida entre administració, sector privat i ciutadania. Avui en dia el sector viu en un entorn digital on s'aconsegueixen nous nivells d'intel·ligència dels sistemes turístics, gràcies a l'adopció generalitzada de les xarxes socials i una creixent tendència a practicar el turisme mòbil. Això ha impulsat l'aparició de dinàmiques de generació d'informació en quantitats massives, la transformació dels fluxos d'informació i les formes com es creen, s'intercanvien, es consumeixen i es comparteixen experiències turístiques. L'aparició de les TIC també ha redefinit els models de negoci, les formes de gestió i de producció, recolzats pels nous canals i estratègies de venda i màrqueting (ecommerce), entre d'altres. Des de la perspectiva del consumidor-el turista- les TIC han transformat la idea del viatge, però també la del pre-viatge i post-viatge; alhora que, a través dels anomenats wearables o dels nous espais sensorials, han obert un nou camp per a la creació d'experiències turístiques. El turista, constantment connectat, ha esdevingut protagonista principal, redactor i cocreador de la pròpia experiència turística.

Tenint en compte aquesta nova realitat i en coherència amb els objectius de la Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB de liderar i estimular la recerca, la creació, la difusió i l'intercanvi de coneixement teòric i aplicat en el turisme, s'ha definit, dins d'aquesta, una línia d'investigació dedicada, específicament al fenomen de l'smart tourism. Rere l'èxit de la primera edició en 2016 i concebut des de l'inici com a congrés biennal, aquest mes de novembre, se celebra la 2a edició de l'Smart Tourism Congress Barcelona.

Dia 21, Jornada d'emprenedors

Aquesta primera jornada s'adreça a potenciar l'esperit emprenedor en el sector amb bones pràctiques recents que, amb una base tecnològica, s'ha aportat un valor afegit a la experiència turística, hotelera o gastronòmica. A més, es lliuraran els premis de la Fundació Gaspar Espuña-CETT del Concurs de Projectes Emprenedors en el Sector Turístic.

Dia 22, Jornada acadèmica

Aquesta és la jornada més formal del STCB on, en format de ponències, investigadors i professionals de reconegut prestigi internacional abordaran els temes d'avantguarda més rellevants pel que fa al turisme intel·ligent. Entre els temes destacats del dia, els ponents tractaran la gestió sostenible i responsable de les destinacions turístiques; la Innovació i creativitat com a factors claus per l'èxit dels models de negoci nous o redefinits; les potencialitats i les limitacions derivades de l'aplicació de les tecnologies més avançades en l'àmbit del sector. També serà el fòrum perfecte per al contacte amb col·legues investigadors (networking) i per a l'intercanvi de coneixements.

Dia 23, Jornada professional

Durant un matí, el Campus CETT es convertirà en un fòrum únic destinat a reunir a professionals, acadèmics i altres actors rellevants del sector turístic amb el sector industrial. L'objectiu principal és generar i transferir coneixement TIC aplicat al sector turístic, a partir de la presentació d'aplicacions innovadores de la tecnologia al sector. També hi haurà espai per fomentar el debat sobre solucions, usos y oportunitats de les TIC, tenint en compte els reptes actuals i futurs i les necessitats de la indústria turística.

Més informació a la web del II STCB