Fotografia de: El sector reflexiona sobre la reactivació del turisme | CETT
Universitat de Barcelona

El sector reflexiona sobre la reactivació del turisme

07.05.2020
 
El sector reflexiona sobre la reactivació del turisme

El turisme és un dels sectors que ha patit més els efectes de la COVID-19 i és per això que cal treballar per a la seva recuperació. Amb aquest objectiu, la Cambra de Comerç de Barcelona ha celebrat aquesta setmana, a través de la Llotja Virtual, unes jornades centrades en la reactivació de l’economia, analitzant els sectors que tindran un paper fonamental en la recuperació. 

“El turisme no desapareixerà, però sí que s’accelerarà la tranformació de les formes de ‘consumir el turisme’"

Maria Abellanet, CEO del CETT, ha participat al panell dedicat a la reactivació del turisme, al qual han assistit més de 1.100 persones. A la sessió, moderada per Pol Fages, president de la Cambra de Palamós i exalumne del CETT, Abellanet ha apuntat que “el turisme no desapareixerà, però sí que s’accelerarà la tranformació de les formes de ‘consumir el turisme’ i, en conseqüència, canviaran la manera de prestar els serveis turístics i els mercats objectiu”. Durant la seva intervenció, Maria Abellanet ha fet èmfasi en que el model de turisme sostenible marca el camí de la transformació a través de la innovació i que el sector ha de formar part de les solucions post COVID-19. 

En el context actual, la recerca, formació i la cooperació dels diferents agents del sector per superar els reptes que planteja el futur prenen una gran importància. Competències i coneixements com la resiliència, la creativitat, la mirada innovadora, l’adaptabilitat i capacitat d’anàlisi i aprenentatge dels professionals del sector són i seran indispensables en aquest nou context. En aquest sentit, ha parlat de la resposta del CETT als canvis que s’estan produint i ha afirmat que “el millor del CETT són les persones que el formen, i els vull agraïr que n’hagin fet possible l’adaptació”.

La CEO del CETT ha incidit en què, en aquesta situació, s’ha posat la responsabilitat social en acció, un principi bàsic que forma part del CETT des de la seva creació i ha exposat exemples com el de la conversió de l’Hotel Alimara Barcelona en Hotel Salut o el de la capacitat de reacció d’Àgora BCN, residència universitària internacional. Per acabar, ha animat a tots els joves interessats a dedicar-se en l’àmbit del turisme a seguir formant-se per formar part d’un sector amb futur.


Categories
Maria Abellanet Turisme COVID-19