Fotografia de: Alumnat del Màster en Direcció d’Empreses Turístiques, a la fase final de la Lliga d’Estudiants de l’Organització Mundial del Turisme | CETT
Universitat de Barcelona

Alumnat del Màster en Direcció d’Empreses Turístiques, a la fase final de la Lliga d’Estudiants de l’Organització Mundial del Turisme

21.06.2021
 
Alumnat del Màster en Direcció d’Empreses Turístiques, a la fase final de la Lliga d’Estudiants de l’Organització Mundial del Turisme

El CETT-UB és l’únic centre d’Espanya que participa al repte sobre desenvolupament rural a través del turisme

L’equip, format per cinc alumnes dirigits per la Dra. Elena Ridolfi, coordinadora de l’especialitat de Turisme Responsable i Sostenible del Màster en Direcció d’Empreses Turístiques, ha estat seleccionat d’entre 1.000 estudiants d’arreu del món

Un equip d’alumnes del CETT-UB, centre universitari de turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, es troba a la fase final de la Lliga d’Estudiants de l’Organització Mundial del Turisme (OMT).

La competició, adreçada a estudiants d’arreu del món, té la voluntat de fomentar el desenvolupament del talent i obtenir solucions innovadores i sostenibles. L’OMT proposa als futurs professionals del sector donar resposta a dos reptes, alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

El CETT-UB, l’únic centre d’Espanya a la categoria

L’equip de Màster del CETT, dirigit per la Dra. Elena Ridolfi, coordinadora de l’especialitat de Turisme Responsable i Sostenible del Màster en Direcció d’Empreses Turístiques, i Ainhoa Carballido, directora del Màster, treballa en una proposta que impulsi el desenvolupament rural a través del turisme. El grup ha estat escollit d’entre 1.000 estudiants de tot el món i el CETT-UB és l’únic centre universitari d’Espanya que competeix en aquesta categoria.

El grup presentarà a finals d'aquest mes la seva solució amb l'objectiu de proporcionar idees creatives que fomentin el potencial del turisme rural al poble de Tabant, al Marroc, com a cas d'estudi real proporcionat per l'OMT, a través d’estratègies de desenvolupament turístic local que inclouen la sostenibilitat, la qualitat, la digitalització, la promoció i el màrqueting. En el projecte, l’alumnat no només planteja una solució, sinó que detalla com implementar-la, analitza de quina manera contribueix amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i explica els resultats i els impactes a curt, mitjà i llarg termini.

Els equips guanyadors, que es donaran a conèixer al juliol, opten a participar en programes de pràctiques i participaran a l’acte de la Lliga d’Estudiants de la 24a sessió de l’Assemblea General de l’OMT, que se celebrarà a l’octubre a Marràqueix, al Marroc, on podran reunir-se amb representats d’Estats Membres de l’OMT i compartir les seves idees sobre el sector i el seu futur.

El CETT-UB, a través de la participació de l’alumnat en competicions de referència, impulsa la formació pràctica i l’aplicació dels coneixements adquirits a la realitat del sector. Amb aquesta iniciativa, l’alumnat aprèn a gestionar un projecte real, planificar les fases necessàries segons els requisits establerts i dissenyar solucions creatives amb una metodologia es pugui replicar a altres contextos similars.

Categories
CETT Turisme Sostenible OMT ODS