Fotografia de: Màster en Direcció d'Empreses Turístiques | CETT-UB

Universitat de Barcelona
Introducció

Introducció

Propera convocatòria: Octubre 2021
 

Amb el Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques del CETT-UB desenvoluparàs les competències necessàries per liderar empreses i projectes turístics en la seva adaptació al canvi, fruit de la digitalització, la sostenibilitat i la innovació. Aprendràs les hard i soft skills per adaptar-te a aquests canvis i crear experiències memorables.

Al CETT-UB entenem els reptes que travessa el sector turístic. Malgrat ser una indústria que aporta el 10,3 % del producte interior brut (PIB) a escala global, la vertiginosa evolució del mercat turístic, sumada a un entorn altament competitiu, la preocupació per la sostenibilitat i l’aparició de nous models de negoci, fa necessari un canvi en tots els seus actors.

En aquest context, la direcció estratègica de les empreses turístiques necessita nous professionals, directius capaços d’exercir un lideratge disruptiu, creatiu i analític.

Vols formar part d’una generació de professionals que apostin per la innovació i la resiliència per adaptar-se a les noves exigències del mercat?

En aquest Màster adquiriràs les habilitats i els coneixements necessaris per:

 • Desenvolupar estratègies, tàctiques i accions per competir internacionalment.
 • Adaptar l’ecosistema turístic a la nova estructura d’intermediació impulsada per les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).
 • Contribuir a una nova cultura empresarial compartida, orientada al consumidor, des d’un lideratge eficaç, competitiu, cocreador i amb capacitat d’adaptació al canvi.
 • Comprendre les noves tipologies de client així com els seus canals i eines.
 • Millorar l’equilibri entre l’activitat turística i el seu entorn mediambiental d’acord amb l’Agenda 2030 i els ODS.

Medologogia i Avaluació

El Màster i el CETT-UB té un sistema d'aprenentatge propi en el qual tu seràs el centre del procés d'aprenentatge. Aprendràs gràcies a la teva participació activa a l'aula a través del learning by doing i la interacció entre alumnes, o metodologias pròpies com el ABR i el ABP.

UN MÀSTER I TRES ESPECIALITATS

El màster disposa de tres itineraris d'especialització que et permetran aprofundir en diferents àrees segons els teus interessos i motivacions. Gràcies a aquestes especialitats aconseguiràs un perfil professional molt més competitiu i els coneixements necessaris per a afrontar els diferents reptes als que s'enfronten empreses i destinacions turístiques per a crear i llançar productes.

PER QUÈ ESTUDIAR EL MÀSTER OFICIAL DE DIRECCIÓ D'EMPRESES TURÍSTIQUES?

Amb el Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques adquiriràs una sòlida base de coneixements actualitzats. Comprendràs la diversitat de la indústria turística i les seves necessitats, proporcionant-te elements clau per a la presa de decisions a l’empresa turística davant contextos dinàmics.

 • Un quadre docent de gran experiència i les col·laboracions de professionals del sector turístic nacional de renom com: Anna Bueno, associate meetings manager del Barcelona Convention Bureau; Paula de Bueren, digital marketing specialist de Turijobs; Arnau Canyadell, director de Cuentas i Ventas d’American Express M&E, o Carles Casas, director de màrqueting de Hard Rock, entre d’altres.
 • La majoria d’estudiants troben feina o promocionen quan acaben els seus estudis.
 • Adquiriràs una visió global de la indústria turística, gràcies a la col·laboració de diferents perfils docents en actiu en el sector, a més de visites a empreses i activitats formatives amb les quals entraràs en contacte amb la realitat de l’àmbit professional.
 • Aprendràs les habilitats necessàries per acompanyar equips d’alt rendiment perquè aconsegueixin els seus objetius i donin resposta als reptes empresarials.
 • Participaràs activament en esdeveniments transversals com ara l’Smart Tourism Congress Barcelona, l’Observatori de Turisme del CETT o el CETT Talent, entre moltes altres activitats internes o externes a les quals els nostres estudiants tenen accés privilegiat.
 • El CETT-UB compta amb més de 900 convenis de col·laboració per al desenvolupament de pràctiques curriculars i extracurriculars, que podràs realitzar durant el curs acadèmic i fins i tot un any després d’acabar els teus estudis.
 • Un programa a la teva mida. Tria l’idioma (anglès o castellà), la modalitat d’assistència (presencial o semipresencial) i l’especialitat: Turisme Responsable i Sostenible, Màrqueting Digital Turístic, o Direcció d’Esdeveniments.
 • És un Màster Oficial de la Universitat de Barcelona i el CETT en Direcció d’Empreses Turístiques. Com a Màster oficial et permetrà cursar el doctorat i té reconeixement acadèmic dins i fora d’Espanya.

Què en pensen els nostres estudiants de màster del CETT?

Desponia Vlachou
El futur serà sostenible o no serà, per això, el CETT forma professionals capacitats que donen resposta a aquesta situació
Desponia Vlachou
Turisme Responsable i Sostenible, Especialització dins de Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques
Julia Llebaria Mas
Davant l'escenari d'incertesa actual, la millor decisió ha estat apostar per la formació i quin millor centre per estudiar que el CETT
Julia Llebaria Mas
Turisme Responsable i Sostenible, Especialització dins de Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques
Jennifer Diaz
Estudiar en el CETT m'ha permès trobar un treball en el qual puc aplicar tots els coneixements adquirits en el màster
Jennifer Diaz
Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques

QUINS OBJECTIUS ACONSEGUIRÀS AMB EL MÀSTER OFICIAL DE DIRECCIÓ D'EMPRESES TURÍSTIQUES?

L’objetiu general del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques del CETT-UB és proporcionar-te els coneixements i les eines perquè siguis capaç de:

 • Interioritzar models de gestió empresarial basats en criteris sostenibles en els àmbits social, econòmic i ambiental.
 • Prendre decisions estratègiques en contextos dinàmics i àgils.
 • Aprofitar al màxim les oportunitats que ofereix la digitalització.

QUINES COMPETÈNCIES ACONSEGUIRÀS AMB AQUEST MÀSTER?

Amb el nostre Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques adquiriràs les competències necessàries per liderar el sector turístic:

 • Definir les estratègies necessàries per a la consecució dels objectius derivats de l’anàlisi de l’empresa, l’entorn i el mercat.
 • Dissenyar i implementar estratègies comercials que donin resposta a les noves necessitats dels negocis i organitzacions del sector.
 • Incorporar les noves tecnologies de la informació i comunicació en el desenvolupament de nous models de gestió i comercialització que enforteixin la competitivitat de les empreses i organitzacions turístiques.
 • Optimitzar la gestió dels recursos economicofinancers i humans dels projectes turístics que s’han emprès.
 • Establir estratègies de desenvolupament sostenible a les empreses i les destinacions turístiques, amb la incorporació de les variables ambientals.
 • Desenvolupar les habilitats digitals necessàries per a la gestió de la informació en l’àmbit de la direcció d’empreses.
 • Identificar, plantejar o solucionar un problema de manera rellevant i creativa.
 • Orientar-se al negoci.
 • Emprendre projectes innovadors.
 • Exercir el lideratge.
 • Treballar en equip i en ambients multiculturals.
 • Desenvolupar la capacitat d’adaptació al canvi.

Other_

Fotografia de: Màster en Direcció d'Empreses Turístiques | CETT-UB

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Màster en Direcció d'Empreses Turístiques | CETT-UB

Centre de recursos

Fotografia de: Màster en Direcció d'Empreses Turístiques | CETT-UB

Recepció

Fotografia de: Màster en Direcció d'Empreses Turístiques | CETT-UB

Aules 

Fotografia de: Màster en Direcció d'Empreses Turístiques | CETT-UB

Aules

ITINERARI GENERAL

El Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques del CETT-UB es divideix en dos blocs. El primer comprèn un conjunt d’assignatures comunes que posen les bases del lideratge empresarial en el sector turístic. El segon bloc permet l’especialització en la gestió empresarial a través dels seus tres àmbits:

itinerario del master con sus especialidades
ESPECIALITAT DE DIRECCIÓ D’ESDEVENIMENTS
ESPECIALITAT DE MÀRQUETING DIGITAL TURÍSTIC
ESPECIALITAT DE TURISME RESPONSABLE I SOSTENIBLE

Amb l’Especialitat de Direcció d’Esdeveniments del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques adquiriràs les competències professionals i personals per a la creació i direcció d’esdeveniments corporatius, esportius, musicals o d’oci, així com altres relacionats amb l’àmbit MICE (Meetings, Incentives, Conventions and Exhibitions).

Vull saber-ne més

L’Especialitat de Màrqueting Digital Turístic del Màster de Direcció d’Empreses Turístiques et dotarà de les competències fonamentals per al desenvolupament dels processos de màrqueting en l’àmbit digital des d’una triple perspectiva: analítica, estratègica i operativa.

Vull saber-ne més

L’Especialitat de Turisme Responsable i Sostenible del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques t’aportarà les eines que necessites per assegurar la competitivitat de les empreses turístiques com un fenomen capaç de generar un impacte positiu en les persones i el medi ambient.

Vull saber-ne més

ESPECIALITAT DE DIRECCIÓ D’ESDEVENIMENTS

Amb l’Especialitat de Direcció d’Esdeveniments del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques adquiriràs les competències professionals i personals per a la creació i direcció d’esdeveniments corporatius, esportius, musicals o d’oci, així com altres relacionats amb l’àmbit MICE (Meetings, Incentives, Conventions and Exhibitions).

Vull saber-ne més

ESPECIALITAT DE MÀRQUETING DIGITAL TURÍSTIC

L’Especialitat de Màrqueting Digital Turístic del Màster de Direcció d’Empreses Turístiques et dotarà de les competències fonamentals per al desenvolupament dels processos de màrqueting en l’àmbit digital des d’una triple perspectiva: analítica, estratègica i operativa.

Vull saber-ne més

ESPECIALITAT DE TURISME RESPONSABLE I SOSTENIBLE

L’Especialitat de Turisme Responsable i Sostenible del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques t’aportarà les eines que necessites per assegurar la competitivitat de les empreses turístiques com un fenomen capaç de generar un impacte positiu en les persones i el medi ambient.

Vull saber-ne més

DURADA

El pla d’estudis del Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques té una durada d’un curs acadèmic equivalent a un any.

El Màster Oficial de Direcció d’Empreses Turístiques del CETT-UB es dirigeix a totes aquelles persones que necesitin adquirir o ampliar els seus coneixements sobre la gestió i l’organització d’empreses turístiques; professionals, emprenedors i estudiants que vulguin aprendre les competències necessàries per ser líders amb capacitat de transformar el sector turístic del segle xxi.

El Màster s’enfoca en quatre perfils:

 • Directius, gerents i professionals que ocupin càrrecs de gestió empresarial
  Professionals del sector que necessiten actualitzar els seus coneixements i competències professionals.

 • Empresaris i propietaris del sector turístic
  Chief executive officiers (CEO) que necessiten actualitzar i perfeccionar les seves tècniques i eines per al disseny d’estratègies que permetin una correcta gestió, posicionament i augment de competitivitat.

 • Emprenedors
  Persones interessades a desenvolupar projectes empresarials en el sector turístic, per conèixer les claus d’èxit del negoci, els seus riscos i aprofundir en la gestió de l’administració i direcció d’empreses.

 • Titulats universitaris
  Persones amb titulació universitària i un mínim de dos anys d’experiència professional que volen enfocar la seva carrera i ampliar els seus contactes professionals en l’àmbit empresarial turístic.

Masters 2020

Fotografia de: Màster en Direcció d'Empreses Turístiques | CETT-UB

Jardí

Fotografia de: Màster en Direcció d'Empreses Turístiques | CETT-UB

Aules 

Fotografia de: Màster en Direcció d'Empreses Turístiques | CETT-UB

Aules 

Fotografia de: Màster en Direcció d'Empreses Turístiques | CETT-UB

Aules

Fotografia de: Màster en Direcció d'Empreses Turístiques | CETT-UB

Passadís 

En acabar els teus estudis tindràs les competències i les capacitats necessàries per incidir en els següents àmbits d’aplicació a la indústria turística:

 • Direcció d’empreses
 • Màrqueting digital
 • Gestió de la sostenibilitat en l’empresa turística
 • Planificació i gestió d’esdeveniments
quins son els àmbits laborals del máster de restauració i hoteleria

SORTIDES PROFESSIONALS

Les sortides professionals a les quals podràs accedir quan acabis el Màster de Direcció d’Empreses Turístiques són:

 • Director d’empreses turístiques
 • Subdirector de Direcció d’empreses turístiques
 • Director de departaments com el de Sostenibilitat, Màrqueting o Esdeveniments
 • Director de Qualitat i Medi Ambient
 • Consultor en àrees relacionades amb el màrqueting, els esdeveniments, la sostenibilitat o la gestió d’empreses turístiques.
 • Formador per a empreses.

Els nostres Alumni opinan

Isabel Baez
Isabel Baez
SEA Manager Central Europe at AccorHotels (Paris)
Jordi Noguera
Jordi Noguera
Executive Chef & Co-owner, Foc Restaurant (Singapore)
Natalia Mateu
Natalia Mateu
Project Management Office, The Sydney Opera House (Sydney)