Edició 2016

PONENTS PRINCIPALS

Fotografia de: PONENTS PRINCIPALS | Smart Tourism Congress Barcelona

JUAN ANTONIO ZUFIRIA ZATARAIN - Ponència d'obertura al congrés

Juan Antonio Zufiria és el director general d'IBM Global Technology Services d'Europa des del gener de 2013. Fins aleshores fou president d'IBM a Espanya, Portugal, Grècia i Israel, càrrec que ocupà des del 2009.

Amb anterioritat a aquesta data, des del 2007 al 2009, va ocupar el càrrec de director general de les línies de negoci d'IBM Global Technology Services pels països del Sud d'Europa. En aquesta posició, va participar en la presa de decisions estratègiques de la companyia, amb especial atenció al negoci de serveis de tecnologia d'IBM. 

La carrera professional de Juan A. Zufiria ha estat vinculada a IBM des del 1987, any en el que començà a treballar com investigador en el Departament de Ciències Matemàtiques del Centre d'Investigació Thomas Watson d'IBM, a Nova York. Des d'aleshores ençà, ha ocupat diverses posicions professionals i directives a la companyia. 

Juan A. Zufiria, casat i amb dos fills, és doctor en Enginyeria Aeronàutica per la Universitat Politècnica de Madrid i doctor en Matemàtiques Aplicades per l'Institut de Tecnologia de Califòrnia. Posseeix, a la vegada, un Màster en Administració d'Empreses (MBA) per la London School of Economics.

L'any 2011 va ingressar a la Reial Acadèmia d'Enginyeria Espanyola (RAI).

Fotografia de: PONENTS PRINCIPALS | Smart Tourism Congress Barcelona

MONTSERRAT PAREJA-EASTAWAY - Ponència 1: Gestió intel·ligent de destinacions urbanes

Montserrat Pareja-Eastaway, doctora en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona, és Professora Titular al departament de Teoria Econòmica a la Universitat de Barcelona i dedica la seva recerca a l’anàlisi de problemes urbans i, en particular, als impactes socials i econòmics d’aquests.

Ha coordinat el projecte de recerca “Creatividad y conocimiento: Bases para una nueva competitividad urbana” (2010 – 2012) i fou la responsable principal del projecte interuniversitari “Innovación, Creatividad y Cultura: definiendo las bases para una España post-crisis” (2013 – 2015), ambdós finançats pel Ministerio de Economía y Competitividad. Ha participat, també, entre d’altres, en tres projectes finançats per diferents programes de l’Unió Europea com a principal investigadora de l’equip espanyol, en diferents activitats de consultoria i assesorament pel BID, així com dirigir tres projectes de cooperació finançats per l’AECI. Des de l’any 2000, Montserrat Pareja-Eastaway és membre del Comitè Coordinador de la Xarxa Europea d’Investigació Urbana i de Vivenda (ENHR) i, des del 2010 en fou elegida Vicepresidenta . Dirigeix , també, conjuntament amb el Professor Jaume Valls, l’Escola d’Estiu Internacional “Gestió de la creativitat en una societat innovadora” organitzada per l’HEC – Montreal i la UB des del 2013.

Fotografia de: PONENTS PRINCIPALS | Smart Tourism Congress Barcelona

ORIOL MIRALBELL IZARD - Ponència 2: Innovació i creativitat en models de negoci adaptats a la conjuntura actual: 

El professor Oriol Miralbell és doctor en Societat de la Informació i del Coneixement i màster en Gestió de Sistemes d’informació. President del capítol espanyol  i membre del Comitè director de l’IFITT (International Federation for IT and Travel and Tourism).  Professor i investigador del CETT. Ha estat professor de la UOC i de la UAB. 

També ha sigut responsable dels sistemes d’informació turística de la Generalitat de Catalunya, creador i coordinador de la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya i ha participat en diversos projectes tecnològics de turisme a nivell Europeu i de l’Estat espanyol. Ha assessorat al govern espanyol en projectes d’innovació tecnològica en el turisme i ha participat en la redacció de plans estratègics de turisme de Barcelona i de Catalunya. És autor de diversos llibres sobre gestió de les destinacions turístiques i sobre tecnologies.

 

Fotografia de: PONENTS PRINCIPALS | Smart Tourism Congress Barcelona

DIMITRIOS BUHALIS - Ponència 3: Avantguarda tecnológica en empreses i destinacions

El professor Dimitrios Buhalis és expert en gestió estratègica i màrqueting amb especialització en aplicacions de Tecnologies de la Informació i la Comunicació a la indústria de l'oci i el turisme i l’hoteleria. La seva àrea d'investigació abasta una sèrie diversa de disciplines, entre les quals: l'adopció d'innovacions per a la creació de valor per als consumidors i les empreses. La investigació actual inclou també el turisme intel·ligent, el màrqueting SoCoMo (context dels mitjans socials i el màrqueting mòbil), la realitat augmentada, la gestió de l'experiència i la personalització, la reputació i les estratègies de mitjans de comunicació social, el turisme accessible i de dieta especial (al·lèrgies). Per la seva estreta col·laboració amb la indústria, les administracions i les organitzacions internacionals de tot el món la feina del professor Buhalis garanteix la rellevància dels resultats i l'impacte en el món real, mentre que impulsa constantment els límits del coneixement i l'excel·lència acadèmica.

Actualment és Director del eTourism Lab i director adjunt del the International Centre for Tourism and Hospitality Research , a la Universitat de Bournemouth a Anglaterra. Dimitrios va ser també l'anterior President de la Federació Internacional de Tecnologies de la Informació en Viatges i Turisme (IFITT) .

JOSEP MIQUEL PIQUÉ

Ponent principal de la Jornada Professional

Fotografia de: PONENTS PRINCIPALS | Smart Tourism Congress Barcelona

Josep Miquel Piqué és el president de Technova Barcelona - Parc d'Innovació de la Salle i de l’IASP Associació Internacional de Parcs Científics i Arees d’Innovació  i enginyer de Telecomunicacions per La Salle i l’UPC  i MBA per ESADE.

 

La seva llarga experiència professional en gestió universitària l’ha portat a promoure programes de postgrau, centres de transferència tecnològica, incubadores universitàries i parcs d’innovació científica i tecnològica.  Ha promogut múltiples organitzacions hibrides prenent com a model l’administració Universitat – Indústria – Sector Públic.

En el camp de l'administració pública ha estat director executiu del Districte d’Innovació 22@ Barcelona, director de sectors estratègics de l’Agència Local de Desenvolupament – Barcelona Activa i director executiu de l’Oficina de Creixement Econòmic de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Ha publicat nombrosos articles en congressos entorn del concepte d’Ecosistemes d'Innovació, participant en multitud de fòrums internacionals arreu del món. La seva línea central d’activitat és la promoció d’una Economia i Societat Basada en el coneixement per tal de consolidar les Knowledge Cities dins del camp de les Smart Cities.

Organizat per: Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT
Fotografia de: PONENTS PRINCIPALS | Smart Tourism Congress Barcelona
Membre afiliat:
Fotografia de: PONENTS PRINCIPALS | Smart Tourism Congress Barcelona