QUÈ ÉS L'STCB? >

PRESENTACIÓ

presentació

El CETT i la Universitat de Barcelona, conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona i la CETT Fundació, va impulsar l’any 2016 la Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT, la primera càtedra de turisme a la ciutat de Barcelona. Des dels seus inicis, el seu objectiu principal ha estat el seu impuls i la seva investigació i la transferència de coneixement sobre els seus àmbits d’actuació: el turisme, l’hoteleria i la gastronomia.

El CETT Smart Tourism Congress Barcelona és el primer projecte sorgit d’aquesta línia d’investigació, amb la pretensió de generar un espai de trobada on, gràcies a la participació de diferents experts internacionals vinculats a la realitat del turisme intel•ligent, s’analitzi el fenomen en profunditat i s'articulin les sinergies capaces de dibuixar el futur del turisme intel•ligent des de totes les perspectives possibles.

Una de les línies d’investigació principal de la càtedra ha estat l’estudi del turisme intel•ligent, un fenomen que s’emmarca en la globalització actual del turisme i la irrupció de nous mercats emergents que generen, entre d’altres aspectes, un volum major de persones que volen viatjar, un canvi d’hàbits i interessos dels visitants i una transformació global cap a una societat cada vegada més enfocada a les tecnologies més avançades. Aquestes afectacions originen, una vegada més, grans oportunitats en el turisme i desencadenen importants conseqüències per a la mobilitat mundial i la sostenibilitat de les destinacions i empreses del sector.