Fotografia de: Pla d'estudis | Curs de Xef Expert CETT

Universitat de Barcelona
Pla d'estudis
Pla d'estudis

Pla d'estudis

 

COM ÉS LA METODOLOGIA DEL CURS DE XEF EXPERT DEL CETT?

El programa Xef Expert s'imparteix amb una metodologia presencial i amb el suport de recursos online.

Quan entris tindràs una dotzena d’aules de cuina especialitzades on podràs desenvolupar la tècnica, descobrir nous conceptes i experimentar amb l’ajut del professorat. Adquiriràs els coneixements a través de:

Experiència presencial memorable: gràcies a una formació molt pràctica, el networking i l’intercanvi d’idees amb els teus companys.

100 % hands on: classes pràctiques d'alt rendiment amb una aplicació multidisciplinària dels continguts.

Càpsules de coneixement: el curs no té assignatures sinó capsules multidisciplinàries que s’aprenen seguint una seqüència constructiva perqué assimilis millor els coneixements, transformant-te com a cuiner

Classe invertida: et prepararàs la sessió abans d'arribar a la classe amb els recursos dissenyats especialment. D'aquesta manera podràs aprofitar al màxim el teu temps de classe i dedicar-te a posar en pràctica els coneixements teòrics.

Aula oberta: tindràs a la teva disposició, sempre que vulguis, cuines obertes i tutelades per poder experimentar i augmentar les hores d'alt rendiment sol o en equip amb altres participants.

Challenge Gastro-Experience: podràs demostrar el teu univers creatiu a través del disseny d'un projecte culinari que reflecteixi l’aprenentatge assolit.

Setmana immersiva: realitzaràs dues estades de formació presencial intensiva dissenyades per accelerar el teu procés d’aprenentatge i millorar el teu networking professional.

Seguiment personalitzat: l’equip docent del CETT, Career services i el Servei de Desenvolupament estem per ajudar-te en els teus reptes i que puguis desenvolupar la teva carrera professional a través d’una tutoria setmanal.

AVALUACIÓ

No hi ha avaluació dels continguts en un sentit estricte i acadèmic. El coneixement i l’aprenentatge s'organitzen per càpsules que combinen els tres grans àmbits del curs: tècniques, art-creació i gestió, seguint una seqüència constructiva que garanteixi el teu aprenentatge i transformació com a cuiner.

Finalment amb el projecte Challenge Gastro-Experience desenvoluparàs i demostraràs els coneixements i les habilitats adquirides durant el curs.

TÈCNICA

  • Mestria de les tècniques de cuina
  • Fons II i salses evolucionades.
  • Destil·lats i infusions.
  • Evolució dels embotits.
  • Evolució del plat amb les tècniques: tradicional, contemporània i moderna.
  • Verdures en risc d'exclusió. Sostenibilitat i zero waste.
  • Aplicació del producte: aus, caça, carns madurades i marisc.
  • Mestria del món dolç
  • Introducció a la formulació pastissera I i II.
  • Pastissos tradicionals revisats.
  • Fonaments de física i química en la cuina
  • Neurogastronomía.
  • Fermentats i la seva relació química.
  • Xefs del món
  • Masses i snacks del món.
  • Recorregut per la gastronomia: asiàtica, nòrdica, andina.
  • Innovació tecnològica en la cuina
  • Impressió en 3D.
  • Origen, característiques i aplicació del producte
  • Casos pràctics sobre: ocells, caça, carns madurades i marisc.
  • Gastrobotánica aplicada a les elaboracions.

ART I CREACIÓ

  • Moviments artístics i culturals al llarg de la història
  • Cuina i tradició
  • El perquè de l'evolució.
  • La cuina associada a les diverses religions.
  • El mètode creatiu versus el mètode científic
  • Com ho apliquem a la gastronomia.
  • L’experimentació i la recerca
  • Gastrochallenge.
  • La composició, el plat i el menú com a obra artística
  • La teoria del color.
  • Composició del plat com a obra artística.
  • Vaixella en restauració.
  • Comunicació i fotografia culinària
  • Claus per a comunicar el nostre negoci de restauració en Xarxes Socials.
  • Gestió de plataformes de comunicació digitals per a restaurants.
  • Tips per a la millora de la reputació en línia.
  • Fotografia gastromómica i posteig en xarxes.
  • Identificació i anàlisis de les tendències en gastronomia
  • Gastromarketing en restauració.
  • Identificació i anàlisi de les tendències en restauració.

GESTIÓ

  • Xef empresari, reptes i límits
  • Obligacions fiscals i laborals d'un negoci de restauració.
  • Com ha de ser un xef empresari? perfil professional i habilitats necessàries.
  • El plantejament empresarial d’un concepte gastronòmic
  • Les claus de l'èxit per a la conceptualització del negoci.
  • Determinació de la proposta de valor de la teva empresa.
  • Conceptualització de l'oferta gastronòmica i disseny de la carta.
  • Branding.
  • Gestió de les relacions en el treball. Multiculturalitat i diversitat
  • Conflicte sala VS cuina.
  • Layout de cuines, eficiència i rendibilitat
  • Layout com a mecanisme d'eficiència i rendibilitat.
  • Gestió de la passada.
  • Gestió eficient d’un concepte gastronòmic
  • Estandardització de processos. Gestió qualitat del producte.
  • Legislació d'al·lèrgens. Cas pràctic.
  • Costos, competència i valor del producte I i II.
  • Gestió de: estocs, servei d'àpats, producció. Sistemes i eines.
  • Dimensió de plantilles segons necessitats.

DURADA

  • 1 curs
    Total: 300 hores
  • 250 presencials i 50 hores de treball dirigit
  • Duració: 9 mesos
  • Dilluns tot el dia + 2 Setmanes immersives de dilluns a dijous (a l'octubre i l'abril)

En finalitzar aquest curs obtindràs el títol:

  • Títol CETT del Curs de Xef Expert