Pau Sintes, "El CETT ha sigut realment important i imprescindible pel meu futur, t’aporten una visió general, científica i real del que és la gastronomia."

08.01.2024
 
Pau Sintes, "El CETT ha sigut realment important i imprescindible pel meu futur, t’aporten una visió general, científica i real del que és la gastronomia."

El Pau Sintes és de Menorca, on va descobrir que volia fer de la gastronomía el seu futur. Va fer el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques. A més el Pau Sintes, va ser guanyador del European Young Chef Award 2022


Estudiar el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Ens agradaria que et presentessis una mica i ens expliquessis com i per què vas decidir estudiar el Grau de Ciències Culinàries en el CETT?

Sempre m'ha agradat molt la cuina, però mai m'havia plantejat estudiar res relacionat. Inicialment, volia estudiar Nutrició i Dietètica o Tecnologia dels Aliments, però quan vaig descobrir la carrera a unes portes obertes a Menorca i vaig veure que combinava la part de cuina amb la branca científica vaig tenir clar que aquest grau estava fet per a mi i no anava a deixar perdre l'oportunitat. No me'n penedeixo gens.

Vaig tenir bones oportunitats laborals el que em van dur a on estic el dia d'avui, com les pràctiques al celler de can Roca que està integrat dins un curs d'extensió universitària.

Com va ser la teva “Experiència CETT” i que és el que més destacaries dels teus estudis?

L'experiència CETT ha sigut realment important i imprescindible pel meu futur. Els estudis que he realitzat t'aporten una visió general, científica i real del que és la gastronomia. General perquè engloba tots els àmbits com l'estudi de producte, la percepció de les persones, tots els tipus de cuines i tècniques i tot el que rodeja el món culinari. Científica perquè et permet entendre el perquè de tots els processos i reaccions que passen a la cuina i resulta molt útil a l'hora d'optimitzar temps i processos. I real perquè et prepara al 100% pel món laboral actual, que és el més rellevant. Incorporant eines molt útils de gestió aplicades a projectes pràctiques reals com el Pop Up que vàrem dur a terme fa poc.


Treballar com a Cap de Cuina

Un cop finalitzats els teus estudis, com ha sigut la teva carrera professional?

Sempre he continuat treballant fins a l'actualitat i s'ha apreciat molt la meva feina als diferents establiments on he estat. Vaig tenir l'oportunitat com a CETT alumni de realitzar unes pràctiques al Celler de can Roca durant quatre mesos, cosa que recomano a qualsevol persona amant de la gastronomia i que hagi estudiat aquesta. Actualment, estic com a cap de cuina al restaurant d'un hotel boutique a Menorca que es diu Cristine Bedfor.

Com a guanyador del European Young Chef Award 2022, ens podries explicar la teva experiència? I si consideres que els coneixements adquirits durant els teus estudis t’han servit per arribar a guanyar.

L'experiència va ser molt enriquidora per mi. Preparar un concurs d'aquestes dimensions no és fàcil i hi ha molts aspectes i requisits a complir, no només tècnics o culinaris. Vaig tenir l'oportunitat de conèixer nous productors de l'illa amb els quals el dia d'avui estic treballant al restaurant i valorant els seus productes. Al CETT més enllà d'aprendre a cuinar, s'aprèn a valorar el producte, a entendre'l i combinar-lo amb altres a través d'un procés de creativitat i per tan això em va servir molt pel concurs.

Com et veus d’aquí a cinc anys?

Si no en cinc anys en deu, em faria molta il·lusió poder estar gestionant un petit local de cuina menorquina innovadora i creativa al meu poble i cuinar per la meva gent. Abans però, haver passat per grans restaurants per aprendre i formar-me de grans professionals del sector. A part, em fa molta il·lusió ser professor de cuina, ja que sempre m'ha agradat molt transmetre coneixement tinc previst estudiar el màster de professor.


Consell a donar a futurs estudiants o estudiants finalitzadors

Que s'impliquin al màxim amb totes les oportunitats que proposa el CETT i aprofitar-ho al màxim, ja que obre un ventall de portes molt important que després són molt útils un cop finalitzats els estudis.

Categories
#alumnidelmes