Experiència sensorial que transformarà les nostres celebracions nadalenques!

22.12.2023
 
Experiència sensorial que transformarà les nostres celebracions nadalenques!

Aquest mes portem moltes sorpreses i una és submergir-se en el fascinant món dels sabors i aromes amb la destacada presentació d'en Josep Juhé, sommelier i antic alumne del centre, expert en l'art del tast que ens guiarà a través d'un viatge vinícola per terres catalanes, on ens fa una petita selecció de vins i caves perfectes que faran brillar les nostres festivitats.

Preparem-nos per descobrir com elevar els nostres brindis a noves alçades amb l'elecció perfecta de Grans vins, recomanació del sommelier del qual vam conèixer més en l'edició de CETT Alumni d'aquest mes.


En Josep ens fa la següent selecció per gaudir com diu ell mateix “de bons moments amb companyia especial” i si és el cas particular, que és de Mallorca, “tornar a casa per Nadal és el millor que li passa tot l'any”.

Entrants

Començarem el nostre nadal amb l'elegant i escumós "Turó d'en Mota 2009, Xarel·lo 100% de vinya singular" de Llarga Criança, una bombollant joia que ens transportarà al cim de la celebració. Deixa que les seves notes refinades i la seva llarga criança despertin els vostres sentits, convertint-ho en el company perfecte per donar el brindis a l'inici de la festivitat.

Primer

Continuarem amb un blanc del Penedès, Espenyalluchs 2018, d'Enric Soler, que enlluerna per la seva puresa i complexitat del Xarel·lo, creant una simfonia de sabors que desperten el paladar i dansen en harmonia amb cada mos. L'escollit per acompanyar-nos als nostres plats més típics com els canelons o l'escudella i carn d'olla que ens fan viatjar a bons moments.

Segon

Seguirem submergint-nos en la profunditat i intensitat del Priorat amb el Masdeu Scala Dei 2016, una expressió extraordinària de la Garnatxa. Aquest negre et convida a explorar la riquesa de les vinyes del Priorat, brindant-te un viatge sensorial que perdurarà a la teva memòria molt després que s'apagui l'última vela de la celebració. Una bona selecció per a tots aquests garrís o fricandós.

Postres

I per poder fer el colofó a aquesta experiència, tanquem la festa amb un dolç delit de Tarragona: De Muller Solera 1918 Priorat Dom Berenguer. Aquest nèctar daurat, amb la seva història antiga i els seus matisos captivadors, és l'elecció perfecta per concloure les celebracions amb un toc de dolçor alhora que l'acompanyes de Turró d'Agramunt, neules i polvorons.

Que aquest festí de vins selectes il·lumini el teu Nadal!

Categories
#alumnidelmes #noticianadal