Fotografía de: Esponjoso de nata, bizcocho de limon y sopa de piña
Universidad de Barcelona

Esponjoso de nata, bizcocho de limon y sopa de piña

Tipus: Postres
Personas: 4

Fotografía de: Esponjoso de nata, bizcocho de limon y sopa de piña

Almívar de llimona
Esponjós de nata
Pa de pèssic de llimona
Sopa de pinya i ginebra

Ingredientes Elaboración
Almíbar de limón
100 g Agua mineral
100 g Suc de llimona
50 g Sucre
50 g Azúcar invertido
- Bullir l'aigua amb els sucres fins que quedin dissolts.
- Una vegada fred barrejar el suc de llimona.
- Reservar a la nevera.
Esponjoso de nata
2 u Hojas de gelatina
200 g Nata líquida
40 g Sucre
- Posar les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda.
- Barrejar la nata amb el sucre i semi muntar.
- Barrejar les fulles eixugades i desfetes al micro o en una cassola.
- Omplir cilindres de pvc amb la barreja i congelar.
Bizcocho de limón
124 g Almendra en polvo
0 1/4 Vaina de vainilla
20 g Harina
45 g Festucs
12 g Ginebra
20 g Maizena
4 u Ous
0 q.s Piel de limón
124 g Azucar lustre
- Escalfar lleugerament els ous amb la vainilla i la pell de llimona (millor al bany Maria).
- Muntar i afegir, previament barrejats, el sucre llustre i l'ametlla en pols a poc a poc.
- Finalment afegir les farines, la mantega, l'alcohol, els festucs i la llimona confitada.
- Omplir un motlle fins la meitat i coure a 200ºC.
- Al sortir del forn mullar amb l'almívar de llimona.
Sopa de piña y ginebra
25 g Ginebra
0 1/2 Pinya
60 g Sucre
- Pelar i liquar la pinya, afegir el sucre i la ginebra.
- Reservar a la nevera.
Presentación
- En la base del plato sopero ponemos un trozo de bizcocho, encima el cilindro de nata, y por último, se servirá la sopa en jarra. - Maridaremos este postre con un cava brut o brut nature.